8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDossey a pierdut meciul cu moartea

Dossey a pierdut meciul cu moartea

Fostul portar al echipei Pandurii Târgu Jiu, Ibrahim Dossey, a decedat ieri la un spital din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator, după aproape trei luni de suferinţă. Oficialii grupării gorjene şi foştii săi colegi s-au angajat să ajute familia fotbalistului.

Ibrahim Dossey a încetat din viaţă, în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul „Bagdasar – Arseni“ din Capitală, acolo unde trebuia să înceapă un tratament de recuperare neurologică posttraumatică. Dossey ieşise din comă în urmă cu trei săptămâni şi dădea semne că-şi va reveni după cumplitul accident de maşină din 13 septembrie. Atunci, fotbalistul de 36 de ani a fost rănit grav după ce autoturismul pe care îl conducea, un Volkswagen Polo, a derapat şi a intrat pe contrasens, lovind o Dacie Logan care circula regulamentar. În urma impactului au fost rănite patru persoane, dintre care Dossey cel mai grav, având nevoie de intervenţia echipelor de la descarcerare pentru a fi scos dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Ghanezul a fost transportat atunci la Spitalul Universitar Bucureşti în comă profundă, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral.
Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii, ultima formaţie la care a evoluat Dossey, s-a declarat îndurerat de moartea fostului portar. „Îmi pare foarte rău de cele întâmplate. Am vorbit cu Ioana Dossey în urmă cu o zi. Ibrahim se simţea foarte rău şi am făcut toate demersurile pentru a-l muta de la Universitar la «Bagdasar». Cei de acolo mi-au spus că vor face tot posibilul pentru a-l recupera. Urma să fie transferat la o clinică din străinătate“, a afirmat Condescu.
Acesta susţine că soţia lui Dossey, Ioana, a fost cea care l-a ţinut în viaţă până acum pe fostul portar: „Cea care l-a ajutat să trăiască până azi a fost soţia sa, Ioana. Ea a fost miracolul, de trei luni nu ştiu dacă a dormit vreo noapte întreagă. A avut o grijă deosebită de el. Oricine şi-ar dori să aibă alături o asemenea persoană. Pentru ea a reuşit Ibrahim să rămână în viaţă. Din păcate, acum nu a mai putut continua lupta“.
Oficialul gorjean afirmă că va face tot posibilul pentru a-i ajuta familia. „Vom încerca să o ajutăm pe Ioana aşa cum putem, deşi ştim că este o femeie puternică. Am discutat deja cu Sorin Cîrţu şi cu băieţii şi, dacă este nevoie, vom face tot posibilul pentru a-i alina durerea. Nu avem cu ce să ne implicăm prea mult decât cu partea materială. Nu ştim unde va fi înmormântat“, a mai spus Condescu.

Ibrahim se considera român

Şi fostul antrenor al echipei Pandurii, Eugen Neagoe, care l-a adus pe Dossey la Târgu Jiu, a fost consternat de moartea fostului său elev.
„Am rămas fără cuvinte, nu ştiu ce să zic. Speram să se recupereze, era mult mai bine în ultima perioadă. Cred că s-a făcut tot ce se putea să fie ajutat. E greu să vorbim acum. Era un om deosebit. Îmi pare foarte rău… Niciodată nu am avut probleme cu el… Dossey era prieten cu toţi colegii, nu s-a certat cu nimeni. Nici nu ştiai că este în cabină. Este o mare pierdere, el nu mai putea fi considerat un străin. România era casa lui“, a declarat Neagoe pentru site-ul www.prosport.ro.
Ilie Iordache deplânge şi el moartea fostului său coleg. „Era un băiat extraordinar, nu aveai ce să îi reproşezi. Am stat împreună un an şi jumătate. Când am auzit de dimineaţă. Am rămas şocat. Nu l-am văzut niciodată supărat, era mereu cu zâmbetul pe buze. Spunea tot timpul că este român, nu ghanez“, a afirmat Iordache.

S-au strâns bani degeaba

Campania de strângere de fonduri iniţiată de Ionuţ Dragomir pentru ajutorarea fostului său coleg Ibrahim Dossey a avut succes, în total adunându-se aproximativ 50.000 de lei. „Am făcut degeaba campania umanitară în urma căreia am strâns 50.000 de lei pentru el. Cred că trebuia mutat de mult la o clinică din Bucureşti. L-am vizitat acum două zile şi era foarte rău. Sunt consternat“, a declarat Dragomir.
Şi Marius Lăcătuş îi promisese soţiei lui Dossey că se va implica împreună cu Hagi, Gică Popescu şi Dan Petrescu pentru a strânge banii necesari pentru ca fotbalistul să fie tratat în Austria, la o clinică de recuperare. Ibrahim Dossey a evoluat în România la patru formaţii, FC Braşov, Rapid, Unirea Sânnicolau Mare şi Pandurii Târgu Jiu, şi chiar înainte de accident semnase cu divizionara secundă FC Târgovişte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII