17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii vor victoria în derbiul cu FC Caracal

Craiovenii vor victoria în derbiul cu FC Caracal

În seria a IV-a a Ligii a III-a, primul loc este ocupat de gruparea de la Depou, fără nici o înfrângere după  16 etape, iar mâine se joacă în „Oraşul minunilor“ derbiul seriei, FC Caracal vs. Gaz Metan Craiova.

Clasată pe locul secund în ediţia trecută de campionat, CFR Gaz Metan Craiova a clacat la barajul de promovare, propunându-şi însă pentru sezonul 2008/2009 promovarea directă, de pe locul I. „Avem potenţial uman şi financiar de a emite pretenţii la promovare“, afirmau, la unison, finanţatorul, conducătorii, antrenorii şi jucătorii olteni. Cu o etapă înainte de încheierea turului, Gaz Metan CFR Craiova se află pe primul loc, cu 43 de puncte, fără nici o înfrângere, urmată de FC Caracal, cu 32. Antrenorul grupării de la Depou, Cristea Boldici, a declarat: „Chiar dacă vor zice unii că folosesc expresii vechi, afirm cu toată convingerea că munca tuturor este secretul nostru. Înţeleg prin asta receptivitatea şi dăruirea jucătorilor, munca antrenorilor (secund este Ionel Luţă – n.r.), experienţa şi abilitatea lui «Gină» (Eugen Piţurcă, director executiv – n.r.) şi, evident, susţinerea financiară asigurată de domnul Vasile Cîrstea. Cred că în acest campionat nu avem cum să ratăm promovarea, dar, până nu mă văd cu sacii în căruţă, mă abţin să fac declaraţii“.  În pauza competiţională din iarnă, gruparea de la Depou intenţionează să completeze lotul cu câţiva jucători, printre care şi Marius Sava, care se pregăteşte de câteva săptămâni cu Gaz Metan.
 
Eugen Piţurcă: Ne continuăm marşul spre Liga a II-a

În ultima etapă a turului, mâine, este programat derbiul seriei a IV-a, FC Caracal – Gaz Metan CFR Craiova. „Nu subestimăm pe FC Caracal, echipă care ne stă în coaste, dar vrem să încheiem turul fără nici o înfrângere. Gazdele au o echipă bună, cu jucători cu experienţă, dar noi mergem să nu pierdem. Ar fi frumos să batem“, a completat Boldici. Directorul executiv al celor de la CFR Gaz Metan, Eugen Piţurcă, a punctat: „Finanţatorul echipei, domnul Vasile Cîrstea, un adevărat manager, cât şi conducerea clubului şi-au propus ca echipa să promoveze de pe primul loc. Înaintea derbiului cu FC Caracal, suntem în frunte, cu 11 puncte avans faţă de ei… Nu vom pierde la Caracal, iar în retur ne vom continua marşul spre Liga a II-a. Asta depinde însă de jucători, ei sunt cei care sper să se dăruiască şi de azi înainte pe terenul de joc“.  Despre acest derbi de la Caracal, Daniel Mogoşanu, antrenorul gazdelor, a afirmat: „Vrem victoria. La felul cum stau lucrurile în seria noastră – Craiova are 11 puncte avans! -, nouă ne-a mai rămas lupta pentru locul II, care ne duce la baraj“. Partida FC Caracal – CS Gaz Metan CFR Craiova, programată mâine, de la ora 14.00, pe stadionul „Parc“, va fi arbitrată de o brigadă din Bucureşti, cu Mihai Ene la centru şi cu Lucian Stamanichi, respectiv Valentin Milencovici la cele două tuşe. Arbitrul de rezervă va fi Adrian Paraschiv, tot din Capitală, iar observator Valentin Igna, din Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU