24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a revenit cu gol

Mutu a revenit cu gol

Atacantul român s-a refăcut după accidentarea la aductori şi a înscris un gol pentru Fiorentina în partida pe care echipa „viola“ câştigat-o sâmbătă, cu 4-2, în faţa formaţiei Udinese.

La revenirea pe teren după o accidentare la aductori, atacantul român Adrian Mutu a înscris un gol pentru Fiorentina în partida pe care adversara Stelei din Liga Campionilor a câştigat-o sâmbătă, pe teren propriu, cu 4-2 (0-1), în faţa formaţiei Udinese, în runda a 13-a din Serie A.
„Briliantul“ a înscris în minutul 52 şi a restabilit egalitatea cu o „scăriţă“, în urma unui penalti acordat de arbitrul Orsato di Schio, pentru un fault asupra lui Gilardino. De asemenea, românul a pasat decisiv la golul patru, marcat de acelaşi Gilardino (’79). Celelalte goluri ale echipei „viola“ au fost înscrise de Montolivo, în minutele 64, 77, în timp ce pentru Udinese au marcat Floro Flores (’29) şi Di Natale (’83 – penalti). Din minutul 82, Fiorentina a evoluat cu un jucător mai puţin pe teren, după eliminarea lui Comotto, pentru un henţ comis pe linia porţii.
Tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a folosit în acest meci următorii jucători: Frey – Comotto, Gamberini, Dainelli, Vargas – Donadel (Kuzmanovic ’30), Felipe Melo, Montolivo (Gobbi ’80) – Semioli (Santana ’46), Gilardino, Mutu. În urma acestui rezultat, gruparea din Florenţa a urcat pe locul patru în clasamentul primei ligi italiene, cu 23 de puncte la activ, cu şapte mai puţine decât lidera Internazionale Milano, care a dispus sâmbătă, pe teren propriu, de Juventus Torino, cu scorul de 1-0 (Muntari ’71).

Prandelli, zgârcit cu laudele

Antrenorul Cesare Prandelli l-a lăudat pe Adrian Mutu pentru prestaţia pe care atacantul român a avut-o în disputa cu Udinese, însă a precizat că la baza succesului obţinut în faţa fiulanilor au stat forţa şi unitatea grupului.
„Mutu este unul dintre jucătorii noştri cu mare personalitate, dar astăzi (sâmbătă – n.r.) am jucat ca o echipă şi a contat mult acest lucru. În repriza a doua am avut 20 de minute extraordinare. Şi Frey ne-a ajutat mult la câteva faze. În schimb, în prima repriză am avut noroc pentru că am fost de câteva ori la un pas să primim al doilea gol“, a spus tehnicianul italian.
Agenţia Datasport l-a notat pe Adrian Mutu cu 7,5 pentru evoluţia din meciul cu Udinese, mai mult decât el primind doar Montolivo, a cărui prestaţie a fost apreciată cu 8.
„Un cot în gură aplicat lui Domizzi, un penalti transformat şi două pase de aur. Suma acestor fapte a dus la obţinerea notei respective. Mutu a dovedit încă o dată că este devastator atunci când îşi activează opţiunea «turbo», pe care cu siguranţă o posedă“, a notat sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS