8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Drobeta, pe podium

FC Drobeta, pe podium

La ultima partidă de pe teren propriu din acest tur, FC Drobeta s-a impus la scor de forfait în faţa codaşei Mechel Câmpia Turzii, 3-0, însă victoria oltenilor s-a conturat mai greu decât o arată scorul. Ardelenii nu au arătat ca o echipă de ultimul loc, jucând detaşat timp de aproape o oră. Prima parte a jocului a fost anostă, cu doar două ocazii, câte una de fiecare parte, autori Dâmbean (’10) şi Fotescu (’42).
În repriza secundă, gazdele au sărit peste faza de construcţie, la mijloc terenul fiind noroios, şi au mizat pe mingi lungi trimise către vârfuri, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În minutul 55, Moutinho a pornit o acţiune pe cont propriu şi a fost faultat în careu de Ghenţi. Penaltiul a fost transformat cu destule emoţii de acelaşi Moutinho, mingea trecând printre braţele portarului Silaghi.
Introducerea în teren a lui Eduard Stoica, în minutul 64, avea să fie o acţiune inspirată, acesta reuşind să marcheze de două ori în nouă minute, consfinţind victoria severinenilor. Prima dată în minutul 70, excelent servit de Gărgălie, a doua oară în minutul 79, cu un şut slab de la 16 metri, beneficiind de largul concurs al portarului advers.
„Oaspeţii nu au avut ce pierde şi au jucat deschis. Noi în prima repriză ne-am precipitat, terenul a fost greu şi nu ne-am creat ocazii. Ca de obicei în ultimele partide, jucătorii mei s-au încălzit mai greu, dar după marcarea primului gol am jucat altceva şi am putut câştiga confortabil“, a afirmat după meci tehnicianul Drobetei, Iulian Mihăescu.
La partida de la Motru, printre cei aproape 400 de spectatori s-a aflat şi căpitanul Universităţii Craiova, Dorel Stoica. Severinean de origine, acesta a venit să vadă echipa olteană şi să-şi susţină fostul coleg de la Ştiinţa, Constantin Gărgălie.
„A jucat bine şi a dat o pasă inteligentă la gol. Vin cu plăcere să văd meciurile Drobetei şi m-aş bucura enorm să promoveze“, a spus Stoica. După acest joc, mehedinţenii au urcat pe podium şi vor încheia turul la Arad, unde vor întâlni UTA. La partida de sâmbătă, Iulian Mihăescu a folosit următorul unsprezece: Barbu – Stroe, Gărgălie, Ignat, Trofin – Moutinho (’75, Dicu), Mitici, Poenaru, Păun (’64, E. Stoica) – Fotescu (’54, Crişan), Jenaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII