24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana în corzi la Târgu Jiu

Campioana în corzi la Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu a rămas invincibilă pe teren propriu în mandatul lui Sorin Cîrţu, reuşind să învingă aseară pentru prima dată campioana CFR Cluj.

Ameninţată de retrogradare, Pandurii Târgu Jiu a jucat ofensiv în faţa campioanei, Cîrţu având curajul să trimită în avanposturi doi atacanţi, Iordache şi Piţurcă. CFR Cluj a început fără sperietoarea lui „Sorinaccio“, Eugen Trică, şi, în ciuda statutului de favorită pe „Municipal“, nu a arătat mare lucru. Speranţele de gol ale campionilor s-au legat în prima parte doar de ezitările lui Stanca şi nu de jocul elevilor lui Trombetta. Aşezaţi excelent în teren de Cîrţu, „pandurii“ au avut mai mult posesia şi au căutat culoarele pentru viteza şi tehnica lui Ilie Iordache. Acesta a arătat că poate face diferenţa în minutul 6, după o acţiune personală în care a depăşit trei adversari, dar a finalizat slab. Lăsat singur între fundaşii adverşi, Y. Kone a încercat un presing de unul singur, încercând să-şi impulsioneze colegii. Conform cursului jocului, Pandurii a deschis scorul în minutul 26. Iordache şi Piţurcă au combinat la marginea careului advers, primul a pătruns cu mingea frontal, a centrat pe jos la Stângă, căpitanul gazdelor lobându-l pe Stăncioiu la colţul lung. CFR Cluj a replicat imediat, Culio şutând paralel cu poarta pandurilor după o ezitare a lui Stanca. A fost singura situaţie notabilă a oaspeţilor în prima parte. Ca să consfinţească o primă repriză de vis, Pandurii a majorat scorul în minutul 45, prin acelaşi Stângă, care a reluat cu latul, în vinclu, centrarea excelentă a lui Piţurcă.

Cîrţu, eliminat în prelungiri

La reluare, cu Trică lângă Y. Kone, CFR Cluj a început asaltul pentru recuperarea diferenţei şi ivorianul a lovit transversala porţii lui Stanca dintr-un unghi imposibil (’53). Pandurii a replicat prin Piţurcă, autorul unei curse fantastice pe partea dreaptă, centrarea sa l-a găsit pe Murgan, dar acesta a fost blocat în momentul şutului.
Cîrţu nu a scăpat de cine i-a fost frică, pentru că Trică şi-a readus echipa în joc cu o lovitură de cap din şase metri, profitând şi de lipsa de reacţie a lui Stanca (’58). O fază controversată s-a petrecut în minutul 64, când gorjenii au cerut, îndreptăţit, penalti la Ghindeanu. Galiassi i-a pasat lui Stăncioiu, portarul clujenilor a încercat să-l dribleze pe Ghindeanu, care i-a furat mingea, însă Haţegan a văzut fault în atac în loc de penalti. Clujenii au trecut pe lângă egalare în minutul 80, bara opunându-se la reluarea din şase metri a lui Dubarbier, după o minge prelungită cu capul de Kone. Pandurii Târgu Jiu a încheiat, pentru a treia oră în acest sezon, jocul fără antrenorul Sorin Cîrţu pe banca tehnică, după ce acesta a fost eliminat de Haţegan la semnalizarea asistentului Octavian Şovre. Cîrţu s-a contrat verbal cu Cadu, fiind scos cu greu de pe teren de asistenţii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU