15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel Craiova - Dinamo sub panou

Duel Craiova – Dinamo sub panou

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova întâlnesc astăzi, de la ora 17.00, echipa Dinamo Bucureşti, în Sala Sporturilor din Bănie.

Divizia A de baschet masculin programează astăzi etapa a opta. Craiovenii de la SCM-Universitatea primesc vizita formaţiei Dinamo Bucureşti, partida din Sala Sporturilor fiind programată la ora 17.00. Dacă la fotbal duelul Craiova-Dinamo este pe viaţă şi pe moarte, la baschet lucrurile stau puţin altfel, mai ales că echipele combatante au evoluat în eşaloane diferite în sezoanele trecute.
Chiar şi aşa, partida se anunţă extrem de încrâncenată. SCM-U vine după un succes categoric, obţinut pe terenul celor de la Rapid, scor 99-66, în timp ce Dinamo, una dintre echipele puternice ale campionatului, a fost învinsă runda trecută, chiar pe teren propriu, de CS Otopeni, scor 85-65. Craiova şi Dinamo sunt vecine de clasament, ocupând locurile 11, respectiv 12, cu menţiunea că bucureştenii au un meci mai puţin disputat şi sunt angrenaţi şi în Liga Balcanică, la fel ca şi CSU Braşov.
Marius Toma, directorul sportiv al echipei din Bănie, spune că, dacă baschetbaliştii olteni se concentrează, au şanse să depăşească Dinamo: „Întâlnim o echipă foarte valoroasă, bine închegată, care se bazează mai mult pe jucători români, cum ar fi fraţii Ion şi Viorel Mocanu, Claudiu Fomescu şi alţii. Însă, pentru că evoluează şi în Liga Balcanică, sunt puţin obosiţi şi noi vrem să profităm de acest lucru. Dacă ne vom mobiliza, suntem capabili să-i batem. Sperăm ca sala să fie plină mâine (azi -n.r.), pentru a-i încuraja pe băieţii noştri“.

Energia caută victoria la Piteşti

Cealaltă divizionară A olteană, Energia Rovinari, vrea să continue seria de trei victorii consecutive, la Piteşti, acolo unde astăzi întâlneşte formaţia locală BC Argeş. Antrenorul gorjenilor, Theo Evans, crede că echipa sa se poate impune în faţa unei formaţii care are în componenţă mulţi baschetbalişti sârbi. „Avem o echipă bună şi putem învinge pe oricine. Înfrângerile noastre de până acum au fost la o diferenţă mică. Au fost meciuri pe care puteam să le câştigăm, dar în deplasare este destul de greu să te impui. Ne aşteaptă un meci greu la Piteşti, dar cred că putem să câştigăm. Ne trebuie o reuşită, pentru că după aceea jucăm acasă cu Sibiul. Avem deja o serie de trei victorii consecutive, dar încercăm să ridicăm uşor ştacheta şi să obţinem cât mai multe reuşite consecutive“, a declarat Evans. Acesta explică secretul succesului echipei din Târgu Jiu, care deşi este nou-promovată, ocupă un onorant loc doi în Divizia A: „Toate statisticile meciurilor de până acum arată acelaşi lucru, titularii au fiecare peste zece puncte, fapt ce înseamnă că avem o adevărată echipă şi nu doar jucători foarte buni luaţi individual“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU