7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci mai vrea un mijlocaş şi un vârf

Balaci mai vrea un mijlocaş şi un vârf

„Minunea Blondă“ ştie reţeta prin care Universitatea ar putea ajunge ca Barcelona lui Cruyff în viitorul apropiat.

Managerul general al Ştiinţei regretă punctele pierdute pe teren propriu şi crede că trupa lui Nicolo Napoli ar fi fost mai sus în clasament dacă ar fi avut un atacant de „gura porţii“ şi un mijlocaş de creaţie. „Ne-am pierdut un pic din orientare pentru că nu am mai jucat de mult pe stadionul «Ion Oblemenco». Gazonul este perfect, eu n-am avut parte de aşa ceva. De pe timpul meu a rămas doar iarba de pe lângă băncile de rezerve. Îmi pare rău de punctele pierdute cu Otopeni, am fi fost pe trei poate până la finalul turului. Drumul nostru duce către Cupa UEFA, dacă mă gândesc că am pierdut nouă puncte acasă. Noi nu ne batem cu Rapid, Dinamo şi Steaua, jucăm pentru noi. Îmi place această Craiovă, dar cred că am putea tinde spre mai bine dacă am avea un vârf de atac care să marcheze 16 goluri pe campionat şi un mijlocaş de creaţie. Un jucător care să intre în combinaţii, care să vină din spate, să fim ca Barcelona lui Cruyff“, a spus Balaci la Sport.ro.
Şi finanţatorul Adrian Mititelu a vorbit despre viitorul echipei din Bănie, însă nu a uitat să puncteze şi evoluţia Universităţii în comparaţie cu actualii adversari. „Toţi visăm să facem o echipă puternică. E o istorie în spate care ne împinge să facem performanţă. De 15 ani, suporterii Craiovei aşteaptă şi aşteaptă. Mulţi fani pătimaşi văd în mine salvarea. Meciul cu Rapid ne-a adus speranţa că putem face partide bune, mai ales cu Steaua, dar şi în retur. Nu mă surprinde că Unirea este pe primul loc, ţinând cont că la ei se află Dan Petrescu şi Mihai Stoica. Mă surprinde totuşi că o echipă cu un joc ca al Unirii e pe primul loc. Dar se pare că nu primează jocul. Dinamo – Urziceni nu a arătat ca un meci între locurile unu şi doi. Pentru mine, Unirea nu arată ca o echipă de locul I. Ca fotbal, suntem peste Urziceni. Partidele cu Steaua şi Dinamo au o conotaţie aparte. Este o dorinţă mare de a învinge Steaua, este un meci în care echipa va da totul. O victorie ne-ar ajuta moral, dar şi în clasament“, a punctat Mititelu.

Andrei Ionescu ţine pumnii Stelei

Transferat de Adrian Mititelu pentru 500.000 de euro la Steaua, internaţionalul Andrei Ionescu a declarat la reunirea lotului de tineret că nu crede decât într-o victorie a Stelei la meciul de vineri cu Universitatea. „Craiova este oraşul în care am copilărit, aici e prima echipă la care am evoluat, nu pot uita asta. Acum sunt la Steaua şi cred că nu trebuie să discutăm prea mult despre Universitatea. Craiova e de domeniul trecutului pentru mine. Nu regret nimic din ce am făcut. Vineri trebuie să bată Steaua, normal“, a spus Ionescu. „Micul Balaci“ nu va putea evolua contra Ştiinţei din cauza unei clauze din contract, care prevede că, în cazul în care va fi folosit contra alb-albaştrilor, Steaua trebuie să-i mai dea lui Mititelu 100.000 de euro. Fostul mijlocaş al Universităţii şi-a anunţat şi obiectivul pentru actuala campanie de calificare a selecţionatei de tineret a României: „În campania trecută de calificare nu prea am jucat pentru că am avut probleme cu Adrian Mititelu. Sper să o fac acum mai mult şi mai bine“.
La Steaua sunt mari şanse să nu evolueze nici atacantul grec Pantelis Kapetanos. „S-a accidentat Kapetanos şi probabil că nu pot să îl folosesc la meciul cu Universitatea. În schimb, sper să-l am la dispoziţie pe Ovidiu Petre“, a anunţat antrenorul militarilor, Dorinel Munteanu.
Universitatea are şi ea o problemă de lot, australianul Spase Dilevski fiind indisponibil până la finalul turului, lucru confirmat de medicul Claudiu Stamatescu. „Dilevski a suferit o întindere musculară de gradul I la coapsa stângă. Sută la sută nu putem conta pe Spase contra Stelei. Sunt 80 la sută şanse ca el să nu joace nici la Vaslui“, a spus Stamatescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII