12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenament cu Georgia

Antrenament cu Georgia

România – Georgia
Stadion „Dinamo“
, astăzi, ora 20.30 (Antena 1).
Formaţii probabile:
România:
Lobonţ – Ogăraru, Goian, Tamaş, Raţ – Nicoliţă, Rădoi, Lazăr, Cociş – Costea, Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.
Georgia: Lomaia – Kizanişvili, Salukvadze, Kvahadze, Asatiani – Kobiaşvili, Kvirkvelia, Merebaşvili, Razmadze – Mchedlidze, Martsvaladze. Antrenor: Hector Cuper.
Va arbitra: Kyros Vassaras (Grecia).

Piţurcă a ales un adversar din fostul spaţiu sovietic pentru că se aseamănă ca stil de joc cu Serbia, dar nu va putea conta pe mulţi dintre posibilii titulari ai partidei cu vecinii de la sud-vest, programată în primăvară. 

Selecţionata României, condusă de Victor Piţurcă, susţine în această seară, de la ora 20.30, ultima partidă din acest an, în compania naţionalei Georgiei. Meciul se vrea un test în vederea dificilei confruntări cu Serbia, programată în martie, după cum a declarat şi Piţurcă la conferinţa de presă de ieri, până şi adversarul fiind ales pentru stilul asemănător de joc cu cel al vecinilor de la sud-vest. Numai că selecţionerul României s-a confruntat cu serioase probleme de lot înaintea acestei partide, mulţi jucători de bază fiind fie accidentaţi, fie ieşiţi din formă. Pe lista lui „Piţi“ nu s-au găsit Mutu, Chivu, Florentin Petre, Ovidiu Petre, Daniel Niculae, Marius Niculae, Paul Codrea sau Cosmin Contra.
În aceste condiţii, tehnicianul susţine că doreşte să vadă la lucru câţiva tineri, care ar putea juca începând din 2009 în preliminariile CM 2010, din acest motiv el chemând la lot şi jucători mai puţin obişnuiţi cu tricoul galben al naţionalei, precum Panin (CFR Cluj) sau Tănase (FC Argeş).
„Sper ca după acest joc să câştigăm ceva. Avem câţiva debutanţi, din generaţia nouă de la tineret, care sper că miercuri vor intra în teren şi vor confirma. Mă interesează şi jocul, dar şi rezultatul, de aceea sper să fie un test util. Cred că Georgia se aseamănă ca stil de joc cu Serbia, au jucători puternici, cu tehnică bună. Singurul meu regret este că nu am toţi fotbaliştii la dispoziţie. Sper ca măcar la primul amical de anul viitor să pot beneficia de aportul lor“, a declarat selecţionerul Victor Piţurcă.

„Nu ne subestimaţi“

Selecţionerul argentinian al Georgiei, Hector Raul Cuper, susţine că naţionala României este mai valoroasă decât echipa pe care o are la dispoziţie, dar avertizează jucătorii români să nu subestimeze adversarul pe care-l va avea în faţă pe stadionul „Dinamo“. „Suntem aici pentru a face un joc bun şi pentru a lăsa o impresie deosebită, deşi partida este doar amicală. Vom juca un meci serios, să vedem exact la ce nivel este echipa mea. Formaţia României este mult mai puternică, mult mai tehnică decât cea a Georgiei, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne subestimaţi. Îi ştiu foarte bine pe jucători, îmi plac Mutu, Chivu şi Marica, sunt fotbalişti valoroşi. Să ştiţi însă că şi noi avem valorile noastre“, a încheiat tehnicianul argentinian, aflat la cârma gruzinilor din luna august.

10.000 de bilete puse în vânzare

Pentru partida din această seară, FRF a pus în vânzare 10.000 de bilete, în condiţiile în care capacitatea arenei este de 15.500 de locuri, la preţuri cuprinse între 5 şi 15 lei. Pe stadionul „Dinamo“ se aşteaptă mai puţini spectatori. Piţurcă a motivat astfel alegerea acestei arene pentru disputarea amicalului cu Georgia: „Nu cred că există interes prea mare pentru echipa naţională în Bucureşti. Aş fi vrut la Piteşti, dar era foarte greu atât pentru adversari, cât şi pentru jucătorii noştri care vin azi în România. Am preferat «Dinamo», pentru că este un stadion central şi pot veni mai mulţi oameni. Dacă mergeam în Ghencea, unde terenul este mult mai bun, riscam să vină doar oamenii din cartier“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU