10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVacanţă forţată pentru Spase Dilevski

Vacanţă forţată pentru Spase Dilevski

Mijlocaşul australian a suferit o întindere musculară cu Rapid şi, conform oficialilor craioveni, va rata ultimele două partide ale turului.

Titular în meciul cu Rapid, australianul Spase Dilevski a fost înlocuit la pauză cu Valerică Găman. Nu a fost o schimbare tactică, ci una forţată, după cum a dezvăluit antrenorul Napoli imediat după încheierea partidei. „Pe Spase am fost nevoit să îl înlocuiesc din cauza problemelor musculare“, a spus italianul, lăsând impresia că accidentarea mijlocaşului australian este minoră. Din păcate, lucrurile nu au stat chiar aşa, iar la controalele medicale efectuate de jucător s-a dovedit că întinderea suferită de Spase era mult mai gravă. „Avem toţi jucătorii valizi pentru meciul cu Steaua, cu excepţia lui Dilevski, care va fi o pierdere foarte grea în angrenajul nostru. Este unul dintre jucătorii cei mai importanţi din echipa noastră. El s-a accidentat, are întindere şi cu siguranţă nu va putea fi folosit până la finalul turului“, a dezvăluit Adrian Mititelu la Radio Oltenia.
Acesta speră totuşi ca Ştiinţa să spargă ghinionul, iar omul numărul unu din echipă, internaţionalul Florin Costea, să găsească drumul spre gol: „Florin a avut ghinion, putea să joace încă două ore şi nu marca. El, de obicei, din două, bagă una. Sper ca în meciul cu Steaua mingile trimise de el să aibă alte direcţii. Cu Rapid a fost în gura porţii de patru-cinci ori, a dovedit că are calităţi de vârf, dar a avut ghinion“.

Steaua, sub Universitatea

Vorbind despre meciul cu Steaua de vineri, Mititelu consideră că întâlnirea va fi echilibrată. „Va fi un meci echilibrat, mai echilibrat ca niciodată. Eu zic că din 1995, când Universitatea antrenată de Piţurcă şi Steaua se băteau pentru campionat, nu a mai fost o situaţie aşa echilibrată între cele două echipe, raportat la cele două loturi sau la poziţia în clasament. Steaua rămâne o formaţie experimentată, dar, ca formă şi valoare, este sub noi acum. Văd un meci echilibrat, din care Universitatea porneşte favorită în proporţie de 51 la sută“, a spus patronul juveţilor.
Acesta consideră că într-un clasament neoficial al celor mai multe ocazii ratate Universitatea Craiova ar fi cu siguranţă lider. „Nu ştiu dacă s-a făcut o statistică la nivelul Ligii I, dar cred că noi am avut cele mai multe ocazii ratate în acest sezon. La acestea, cred că suntem pe primul loc, pentru că încă din prima etapă am avut multe ocazii, în fiecare meci am avut patru-cinci, cel puţin. Ăsta este factorul decisiv, pentru că fotbalişti avem. Nu putem să batem vineri doar intrând pe teren, pentru că Steaua rămâne Steaua, oricând poate să facă un meci foarte bun, are jucători cu experienţă, dar cred că a venit vremea să câştigăm. Ar trebui să-i batem, pentru că în ultimul timp Steaua a câştigat la Craiova cu mare noroc“, a mai spus Mititelu.

Greu la transferuri

Finanţatorul Universităţii a vorbit şi despre achiziţiile din iarnă ale Ştiinţei. Acesta a făcut profilul jucătorilor doriţi în Bănie, dar susţine că nu s-a angajat încă în negocieri cu vreun fotbalist. „Orice echipă îşi doreşte jucători buni, dar trebuie să-i găsim, pentru că fotbalişti de valoare nu sunt aceia pe care îi propun suporterii sau unul şi altul. De multe ori, jucătorii nu sunt compatibili cu sistemul nostru. Vom încerca să căutăm, dar în prezent nu avem nici o soluţie, nu suntem în discuţii cu nimeni. Jucătorii pe care îi dorim noi probabil că îi vor multe echipe şi va fi greu să-i luăm“, a spus Mititelu.
Zilele trecute, acesta rostise chiar şi un nume, Alexandru Piţurcă, legitimat în prezent la Pandurii Târgu Jiu, dar îi dă slabe şanse să revină la Craiova, considerându-l un stelist convins. Nu ar fi exclus ca în Bănie să ajungă şi un atacant italian, venit pe „filiera“ Nicolo Napoli, dar totul se va concretiza abia la finalul turului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII