10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMulţi olteni la naţionala de tineret

Mulţi olteni la naţionala de tineret

Reunită la Craiova în vederea amicalului de mâine cu Bulgaria, care va avea loc la Caracal, naţionala de tineret a României a susţinut ieri o şedinţă de pregătire pe arena „Petre Deselnicu“. Printre cei 18 jucători convocaţi de selecţionerul Emil Săndoi se află şi patru alb-albaştri, portarul Silviu Lung junior, Bărboianu, R. Barbu şi Gîngioveanu. Ultimul poate fi considerat veteranul echipei, alături de Torje, Bicfalvi, Ochiroşii şi Rusescu, el participând şi în campania trecută de calificare, ratată la mustaţă de tricolori. La naţionala de tineret s-a făcut acum schimbul de generaţii, cu amicalul de mâine pornindu-se o nouă campanie de calificare, care se vrea încununată de succes.
Săndoi a lăudat, de altfel, noua generaţie, pe care o consideră mai talentată decât precedenta, tehnicianul craiovean sperând într-o participare la CE 2011. Selecţionerul va miza în preliminarii pe mulţi jucători olteni, la această primă acţiune clubul Universitatea Craiova dând cei mai mulţi fotbalişti, patru, urmat de Steaua şi Oţelul, câte trei. De la Steaua, unul dintre convocaţi este craioveanul Andrei Ionescu, alt oltean din lotul Under 21 fiind Raul Rusescu, atacantul vâlcean al Unirii Urziceni.
„Nu vrem să mai ratăm o calificare, pentru că vrem să căpătăm experienţa participării la un turneu final. Sunt mândru că la lotul de tineret sunt convocaţi patru jucători de la Universitatea Craiova. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine. Aşa sunt răsplătite eforturile de la echipa de club. Eu sper să evoluez cât mai bine în preliminarii, pentru că mă simt în formă şi am căpătat încredere“, a afirmat mijlocaşul Ştiinţei, Cosmin Gîngioveanu, despre care patronul Mititelu susţine că va ajunge în curând la prima reprezentativă, dacă va fi serios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS