Rică Răducanu: Ştiinţa – Rapid nu este un derbi

Autori


Fostul portar al giuleştenilor a afirmat că meciul de sâmbătă seară de pe „Ion Oblemenco“ ar putea fi catalogat ca un derbi doar pentru gazde, Rapid aflându-se într-o criză cu final imprevizibil.

Debutul Ştiinţei în înalta societate a fotbalului românesc, Divizia A, a avut loc în vara anului 1964, meciul inaugural de pe „Tineretului“ fiind unul de groggy pentru olteni, 0-4 cu Steaua. În ciuda acestui start dezastruos, în etapa a doua s-a consemnat prima victorie a Ştiinţei în Divizia A, în deplasare, în faţa Crişului Oradea, 1-0.

Au urmat însă multe rezultate slabe, înfrângeri şi remize, ceea ce a făcut ca, după etapa a 8-a, Ştiinţa să ocupe ultimul loc, oltenii părând o echipă candidată la retrogradare în acel campionat din 1964/1965.

Bîtlan: Ştiinţa a deraiat Rapidul în 1964, trebuie şi acum stopat

Pe 1 noiembrie 1964, în etapa a 10-a, pe „Tineretului“ era programat meciul cu Rapid, giuleştenii fiind o echipă redutabilă, situată pe locul trei. Rapid avea atunci o garnitură de aur, cu Puiu Ionescu, Nichi Dumitriu, Motroc, Necula Răducanu şi alţii care, peste trei ani, în 1967, au îmbrăcat tricourile de campioni ai României.

Stadionul „Tineretului“ a fost plin, iar Rapidul a fost deraiat atunci, 1-0 pentru Ştiinţa pregătită de Nicolae Oţeleanu, gol marcat de Onea în prima repriză.


„Primul meci al Craiovei contra Rapidului în prima ligă a fost istoric pentru noi. Am reuşit o mare victorie, suporterii au fost alături de noi din primul până în ultimul minut de joc. Am părăsit astfel ultimul loc, cel al «lanternei roşii», iar în următoarele trei etape n-am mai pierdut. Ediţia aceea a fost dificilă pentru Ştiinţa, dar, în cele din urmă, ne-am salvat de la retrogradare, clasându-ne pe locul 11 din 14 echipe. Ce va fi acum, cu Rapidul 2008? Vreau şi sper ca Universitatea să câştige!“, a spus Titi Bîtlan, unul dintre fotbaliştii care au evoluat în acel meci din 1964, alături de Papuc, Deliu, Marin Marcel, Eftimie, Sfîrlogea ş.a.

 

Rică Răducanu: Nelu Oblemenco ne plesnea tot timpul!

Peste ani, în alt meci, desfăşurat tot pe „Tineretului“, Rică Răducanu l-a strâns de gât, în careul Rapidului, pe Oblemenco, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Craiova a înscris şi a câştigat meciul respectiv. Ieri, Rică Răducanu şi-a amintit acea partidă: „Ei, atunci prietenul meu Oblemenco a cerut un penalti, eu m-am repezit la el, l-am luat de gât, dar aşa, colegial, ca între prieteni. Oblemenco însă a căzut în careul nostru şi arbitrul a acordat 11 metri pentru echipa gazdă. Şi Nelu Oblemenco m-a executat, a marcat, 1-0, rezultat cu care s-a încheiat disputa de pe stadionul ăla mic al oltenilor, «Tineretului». De fapt, după ce Oblemenco a plecat de la Rapid la Universitatea, tot timpul ne plesnea! Prietenia noastră era în afara terenului de joc, dar în meciuri nu m-a iertat“.

Despre întâlnirea de sâmbătă din campionatul acesta „Tamango“ a punctat: „Nu ştiu ce este la Rapid acum, oricum nu e bine, plânge sufletul din mine, aşa că până sâmbătă cine ştie ce se poate întâmpla… Nu cred că este un derbi. Universitatea Craiova este pe locul trei, este pe val, cum se spune, şi are tineri de valoare, dar nu mai este ca pe vremea Maximei, atunci erau derbiuri de derbiuri! Totuşi, într-un fel, pentru Universitatea poate fi un derbi. Este o formaţie din provincie care urcă şi vrea să revină în fotbalul nostru. Nu ofer nici un pronostic. V-am spus cu amărăciune că nu ştiu ce va fi cu Rapidul meu drag până la meciul de sâmbătă din campionat; giuleştenii se află în criză“.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 13 noiembrie 2008

Actualitate

» Tâlhărie la o agenţie Loto
» Guvernul se gândeşte să elimine taxa auto pentru maşinile noi
» Legea caselor naţionalizate mai aşteaptă
» Ultimul armaghedon în războiul dintre Chelu şi Staicu
» Miturile radarului

Local

» Băut la volan
» Gheţea: Ne putem aştepta oricând la un nou atac asupra leului
» Phisherii fac pagube de 500 de milioane de euro
» Cu garaju-n balansoar
» Virusul gripei a apărut în România
» Primăriile, doctorii spitalelor
» Războiul avizierului
» Scurte ştiri
» Poliţist rănit în urma unui accident rutier
» Preşedinţii secţiilor de votare, desemnaţi sâmbătă
» Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană
» Buletinele de vot au fost tipărite
» Consilierii locali, zero iniţiative
» Caracalul, ameninţat cu sistarea apei
» Poliţiştii ameninţă cu blocarea alegerilor
» Angajată a finanţelor, arestată pentru trafic de influenţă
» Sens giratoriu în Craioviţa
» Grupuri de romi, prinse la furat

Gorj

» Mort în tamponare
» Bani pentru mănăstiri
» Cale ferată fără cumpărători
» Pistol găsit într-un şanţ
» Au spart parbrizele mai multor autoturisme
» A căzut de la etajul doi
» Tone de plante medicinale din Gorj, vândute la Orăştie

Sport

» Facundo, apt de joc pentru CSM Vâlcea
» Antrenorul pandurilor, suspendat şi amendat
» Alnoudji s-a supărat pe gorjeni
» Rică Răducanu: Ştiinţa – Rapid nu este un derbi
» Sorin Cîrţu şi-a pus calificarea la breloc
» Odorhei, nici un punct în UEFA
» Asesoft a părăsit FIBA Eurocup Challenge
» Gaţu şi Tocală, la Târgu Jiu
» Florina Diaconu conduce în topuri
» Arbitri din Ucraina, la Koprivnika
» Nadia Comăneci, la ceas aniversar
» Evans: Energia poate termina pe primele locuri
» Craiova şi CET îşi află adversarele din Cupă
» Ingrid Radu a pătruns în clasamentul WTA
» Zenga şi-a cerut scuze suporterilor
» Fabbiani a fost ofertat de Steaua
» România, pe locul 19 în clasamentul FIFA
» Mutu speră să joace împotriva lui Lyon
» Real Madrid, eliminată de o echipă din Liga a treia

Opinii

» Craiova noastră

Top