22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii pornesc cu şansa a doua în competiţia KO

Pandurii pornesc cu şansa a doua în competiţia KO

Atât Sorin Cîrţu, cât şi Emil Săndoi consideră că Universitatea Craiova porneşte cu prima şansă în jocul cu Pandurii, din optimile Cupei României, programat mâine, la Piteşti.

Cu multe indisponibilităţi în lot, Pandurii trebuie să facă faţă pe două fronturi, în Liga I, dar şi în Cupa României, competiţie în care preşedintele Marin Condescu a impus un obiectiv înalt, finala. Condescu nu acceptă ca echipa sa să se menajeze în jocul cu Universitatea Craiova, chiar dacă peste alte trei zile dispută un joc important la Constanţa, cu Farul. „Cine garantează că, dacă luăm bătaie în Cupa României, câştigăm la Farul? Echipa a jucat bine la Iaşi, chiar dacă am aliniat o formulă cu mai multe rezerve“, a argumentat Condescu. Având în vedere forma bună pe care o traversează şi avantajul victoriei din campionat, Universitatea Craiova, fără probleme de lot, porneşte ca favorită în disputa cu Pandurii. „Craiovenii sunt favoriţi. Ne-au bătut în ultimul meci direct, au moral ridicat şi joacă bine. Sunt pe val. Dar un meci nu seamănă cu altul. Nu va fi o revanşă, va fi un meci de cupă“, a declarat Sorin Cîrţu.
Şi fostul tehnician al grupării gorjene, Emil Săndoi, creditează Ştiinţa cu prima şansă. „Sunt două echipe care au o anumită omogenitate la nivelul grupului. Şi Universitatea Craiova, şi Pandurii au loturi omogene, sunt jucători care activează de doi-trei ani fără întrerupere. Dezavantajul că Universitatea nu a putut transfera jucători o perioadă mai mare de timp s-a transformat într-un avantaj pentru că au apărut o serie de tineri care evoluează etapă de etapă şi este un lucru îmbucurător pentru fotbalul românesc. Craiova a promovat tineri care în curând vor avea un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc. În jocul de Cupă cred că Universitatea porneşte cu prima şansă, dar spectaculozitatea jocurilor de Cupă o dă şi faptul că nu poţi să ştii niciodată echipa învingătoare. Nu se respectă calculele hârtiei“, a comentat Săndoi.

Probleme de lot pentru gorjeni

Problemele de lot ale pandurilor s-au înmulţit după partida cu Gloria Bistriţa, alţi trei jucători adăugându-se pe lista indisponibilităţilor. Alin Rus şi Robert Vancea sunt incerţi pentru jocul cu Universitatea, primul alegându-se cu o plagă în zona feţei, iar cel de-al doilea, cu ochiul stâng învineţit după duelurile cu bistriţenii. De asemenea, camerunezul Nicolas Alnoudji a fost învoit după ce a fot anunţat că mama sa a decedat. Accidentat în partida cu Poli Iaşi, atacantul Cosmin Tilincă este programat astăzi la Spitalul Floreasca, fotbalistul urmând să fie supus unei intervenţii chirurgicale la claviculă după ce s-a constatat la radiografie că oasele nu au fost puse corect la loc. Antrenorul Sorin Cîrţu nu poate conta în continuare pe Păcurar, Vasilache, L. Mihai, Arrieta, Tremonti, însă l-a recuperat pe Ghindeanu după accidentarea suferită la Iaşi.

Cupa României – optimi

Programul complet al partidelor din cadrul optimilor de finală ale Cupei României, cu oraşele, stadioanele şi orele de start: astăzi: FC Dunărea Galaţi – FC Timişoara (ora 13.00, Bucureşti, stadion „Regie“), Unirea Urziceni – Oţelul Galaţi (ora 14.45, Buzău, stadion „Municipal“ – Antena 1); mâine: Rapid – Internaţional Piteşti (ora 13.00, Ploieşti, stadion „Astra“), Gloria Bistriţa – FC Braşov (ora 13.00, Făgăraş, stadion „Park Arena“), CS Otopeni – FC Vaslui (ora 13.00, Săcele, stadion „Precizia“), FC Botoşani – Dinamo (ora 14.00, Focşani, stadion „Milcovul“ – Antena 1), Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu (ora 20.30, Piteşti, stadion „Trivale“ – Antena 1); joi: Sportul Studenţesc – CFR Cluj (ora 20.30, Bucureşti, stadion „Giuleşti“ – Antena 1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS