12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe: Ştiinţa este favorită

Neagoe: Ştiinţa este favorită

Fostul antrenor al „pandurilor“, Eugen Neagoe, crede că Universitatea se va califica în sferturile de finală ale competiţiei KO, „Geană“ opinând că echipa Craiovei are şanse reale de a se califica în cupele europene.

– Ce echipă este, în opinia ta, favorită în meciul de la Piteşti, Universitatea sau Pandurii?
– Cu siguranţă că Universitatea este favorită. Argumente? Locul din clasament, coroborat cu ultimele rezultate. În plus, oltenii din Craiova merg la Piteşti şi cu un moral bun după victoria din deplasare de la Buzău. Sper să fie un joc frumos, adică suporterii celor două echipe să aibă parte şi de spectacol.
– Meciurile din cupă sunt cu final imprevizibil, uneori „buturugile mici“ au eliminat formaţii titrate…
– Nu va fi uşor pentru nici una dintre cele două echipe, asta e clar. Repet, părerea mea este că Universitatea pleacă favorită în acest meci de optimi de la Piteşti.
– Obiectivul Universităţii, calificarea într-o cupă europeană, pare a fi realizabil în acest sezon?
– Cred că, într-adevăr, este un obiectiv realizabil.
– Cum comentezi situaţia fostei tale echipe, Pandurii?
– Nu aş vrea să vorbesc acum despre „panduri“, înţelegeţi-mă.

„Probabil voi antrena în Cipru“

– Te-ai despărţit de Pandurii pe cale amiabilă?
– Da. Au fost totuşi doi ani (şi vreo trei luni) frumoşi petrecuţi de mine la Târgu Jiu… Returul campionatului trecut a fost, în opinia mea, deosebit, echipa mea fiind revelaţia părţii a doua a acestuia. Am învins pe CFR Cluj în Gruia, ceea ce nimeni n-a reuşit în ultimii doi ani, am câştigat şi în Ştefan cel Mare ş.a.m.d.   
– Ce faci acum, încotro?
– Mă odihnesc, sunt alături de familie. Încotro? Abia din iarnă voi antrena din nou. Am avut discuţii cu echipe din ţară, dar şi din afară, nefinalizate. În acest campionat n-am voie să pregătesc echipe din Liga I, aşa că trebuie să aleg între o echipă de Liga a II-a sau o formaţie străină. Sper să fac cea mai bună alegere. 
– S-a zvonit că vei antrena în Cipru. Este reală informaţia?
– Am oferte din Insula Afroditei şi este posibil să şi semnez cu o echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS