9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele vor să-şi ia revanşa în faţa Reşiţei

Craiovencele vor să-şi ia revanşa în faţa Reşiţei

Handbalistele de la SCM Craiova au încheiat turul Diviziei A pe locul doi, la două puncte distanţă de ocupanta primului loc, Universitatea Reşiţa, singura echipă care le-a bătut până acum.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a câştigat fără probleme ultimul meci din turul Diviziei A, seria B. Oltencele s-au impus în deplasare, în faţa formaţiei Viitorul Mediaş cu scorul de 29-18 (13-8). „Într-adevăr, nu am mai îndeplinit norma de 15 goluri diferenţă pe care ne-o propusesem, dar am preferat să menajez câteva jucătoare“, a spus ieri Victorina Bora, antrenoare-jucătoare la echipa din Bănie.
SCM ocupă locul doi în clasament după încheierea turului de campionat. Echipa craioveană a înregistrat în cele şapte runde disputate până acum şase victorii şi o singură înfrângere, acasă, cu liderul seriei, Universitatea Reşiţa. Campionatul se va relua în luna ianuarie, cu două turnee, care, cel mai probabil vor fi găzduite de formaţiile de pe primele două locuri, respectiv Reşiţa şi Craiova. „Sunt mulţumită de parcursul echipei în prima parte a campionatului. Am pierdut doar un meci, cu Reşiţa, dar sper să recuperăm cele două puncte în meciurile directe, de la cele două turnee. Noi sperăm că se vor desfăşura la Reşiţa şi Craiova, deşi se zvonea că s-ar organiza licitaţie. Săptămâna viitoare se va lua o decizie“, a adăugat Victorina Bora. După o pauză de două zile, handbalistele craiovene îşi vor relua antrenamentele, urmând ca luna viitoare să participe la un turneu organizat de clubul craiovean la care vor fi invitate formaţii din Liga Naţională.

CSU, doar egal cu Sânnicolau Mare

Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au obţinut doar o remiză în disputa din weekend, de pe teren propriu, în compania echipei Unirea Sânnicolau Mare, scor 31-31 (15-16), în etapa a doua din returul I al Diviziei A, seria D. Cu toate acestea, craiovenii vor câştiga partida la „masa verde“ (10-0), deoarece oaspeţii au folosit intenţionat jucători care nu îndeplinesc cerinţele de vârstă. Jocul handbaliştilor din Bănie i-a nemulţumit pe antrenori.
„Este cel mai slab meci al lor din ultimul an şi jumătate. Nu au respectat nici o idee tactică. Jucători precum Mincan sau Arsene, de la care aşteptam mai mult, nu au dat randamentul scontat. Sper ca la meciul viitor, cu HC Arad, să spălăm ruşinea“, a spus Paul Stuparu, antrenorul principal al echipei craiovene.
La CS Universitatea au evoluat: Păun, Iordăchiţă (portari), Arsene (5 goluri), Mărgineanu (1), Mincan (7), Dodon, Tîrnă, Pavel (4), Şerban (6) şi Rouă (6). Până la omologarea rezultatelor, formaţia olteană ocupă locul doi în clasament, la un punct în spatele liderului HC Arad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS