12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa vrea revanşa

Ştiinţa vrea revanşa

După ce în returul campionatului trecut au pierdut surprinzător în faţa Gloriei, oltenii vor acum să bată fosta „steluţă“ din Buzău, apoi şi pe Steaua.

Ca şi înaintea meciului Universităţii cu CS Otopeni, oamenii de fotbal îi consideră pe olteni favoriţi în întâlnirea cu „lanterna roşie“ a Ligii I, Gloria Buzău, iar argumentele sunt solide. În ciuda semieşecului de acasă cu ilfovenii, alb-albaştrii sunt pe val, sunt în creştere de formă, au obţinut şase victorii din 13 partide, la fel ca şi „campioana en-titre“ CFR Cluj, Steaua şi repromovata FC Argeş. Faţă de sezonul trecut, „puştimea“ Craiovei are acum, pe lângă ambiţia consacrării, şi experienţă competiţională, iar acest sezon poate fi o rampă de lansare pentru tinerii olteni.
Pe vremuri, Craiova era considerată o adevărată pepinieră de fotbalişti, un „Oxford“, cum îi place antrenorului emerit Nicolae Zamfir să numească „academia“ de fotbal a Ştiinţei. Acele vremuri s-au reîntors, chiar dacă unii ar putea zice că finanţatorul Universităţii a fost obligat să promoveze tineri din cauza acelui embargo al FIFA. Oricum, politica adoptată de Mititelu deja a devenit un fel de brand, lăudat de toată lumea, suporterii Ştiinţei aşteptând acum şi validarea, respectiv calificarea în cupele europene. Şi apoi, aşa cum afirma zilele trecute un fost conducător al unui club rival, Craiova să se bată la câştigarea titlului. Până atunci, trebuie trecut hopul de astăzi, de la Buzău.

Mai uşor cu Buzăul decât cu Otopeniul

„Sper să batem pe Buzău, Rapid şi Steaua. Mă gândesc că poate o să fie mai uşor decât cu CS Otopeni“, afirma, pe site-ul clubului, vedeta Florin Costea.
Fără victorie în 13 etape, Gloria Buzău are nevoie de o gură serioasă de oxigen pentru a mai avea speranţe, deşi trupa lui Mario Marinică pare condamnată la matineu.
În campionatul trecut, „steluţa“ din Buzău s-a salvat in extremis în Liga I (şi) datorită celor trei puncte reuşite, surprinzător, în faţa Universităţii, pe 3 mai 2008, 1-0, dar asta nu mai contează acum.
După acest meci, prin vară, pentru cele trei puncte din mai, aproape 10.000 de suporteri buzoieni au aplaudat la scenă deschisă echipa olteană, chiar dacă Universitatea a învins Gloria cu 1-0 (gol Baird). Era însă un amical prilejuit de inaugurarea nocturnei din Buzău, meci arbitrat de craioveanul Silviu Bogdan, fiind şi un fel de retragere a acestuia. „Şi mâine (astăzi – n.r.) va bate Universitatea“, a punctat Silviu Bogdan.
Craiova a ajuns la locul faptei încă de miercuri, Napoli şi Gane neputându-l folosi astăzi pe Michael Baird, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, dar va reveni Spase Dilevski. Oltenii au efectuat ieri un ultim antrenament pe un teren din comuna Tisău, aflată la 30 de kilometri de Buzău, Nicolo Napoli având la dispoziţie toţi componenţii lotului, inclusiv Baird, care a făcut deplasarea cu echipa.
Antrenorul gazdelor, Mario Marinică, se confruntă cu destule probleme de lot. Pe lângă Vigariu, suspendat, Prunescu şi Doicaru sunt accidentaţi, Claudiu Ionescu este tot la echipa a doua, Liţu este dat ca incert, iar câţiva jucători portughezi sunt pe picior de plecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII