16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, afară din Liga Campionilor

Steaua, afară din Liga Campionilor

Evoluţia bucureştenilor în partida de la Lyon a semănat cu precedentele, iar gruparea din Ghencea tinde să realizeze un record negativ, nereuşind să câştige nici un meci de doi ani.

Olympique Lyon a bifat al doilea succes în faţa Stelei în două săptămâni, impunându-se cu 2-0 în partida cu bucureştenii de pe „Stade Gerland“, la capătul unui joc în care echipa lui Dorinel Munteanu şi-a arătat din nou limitele în Liga Campionilor. În urma acestui nou eşec, gruparea din Ghencea a pierdut orice şansă de a ajunge în optimile Ligii Campionilor, urmând să se lupte acum pentru locul al treilea în Grupa F, care asigură calificarea în 16-imile Cupei UEFA.
Lyon a dominat prima repriză, Steaua nefiind capabilă să iasă minute bune din apărare. Totuşi, elevii lui Dorinel Munteanu au reuşit să blocheze la marginea careului de 16 metri încercările de pătrundere ale lui Keita pe stânga şi Ederson pe dreapta, ambii fiind lansaţi cu insistenţă de Juninho. Benzema nu a primit foarte multe mingi utile, dar a reuşit, graţie tehnicii individuale, să scape din marcajul apărătorilor centrali ai Stelei. Aşa s-a întâmplat în minutul 15, când atacantul lyonez i-a fentat pe Ogăraru şi Ghionea şi a şutat puternic, dar Robinson Zapata a fost la post. La poarta cealaltă, nu au fost consemnate decât încercări timide de a-l învinge pe portarul Lloris, de remarcat fiind doar o lovitură de cap a lui Kapetanos, în urma unei centrări a lui Nicoliţă.

Juninho l-a învins pe Zapata din lovitură liberă

Cu toate că Lyon a fost vioara întâi în prima parte, steliştii ar fi putut intra la pauză cu un rezultat de egalitate. Numai că a venit minutul 44, când arbitrul spaniol Mejuto Gonzalez a dictat o lovitură liberă pentru gazde de la circa 25 de metri. În faţa balonului s-a prezentat brazilianul Juninho Pernambucano, care a găsit o breşă în zidul dezordonat făcut de jucătorii Stelei şi l-a învins pe Zapata, care inexplicabil plecase în partea opusă celei în care a şutat sud-americanul.
În prima parte a reprizei secunde, tot Lyon s-a aflat la cârma jocului. Dorinel Munteanu l-a introdus pe portughezul Semedo în locul lui Szekely, dar lusitanul nu a reuşit să câştige nici un duel cu fundaşii adverşi. Gazdele şi-au continuat presiunea sufocantă, steliştii respingând cu greu încercările francezilor de a se apropia de poartă. În minutul 53, Zapata le-a dat din nou emoţii colegilor săi cu o ieşire hazardată la un corner de pe partea dreaptă, însă Petre Marin a scos incredibil mingea de pe linia porţii la reluarea lui Makoun, reparând astfel greşeala columbianului. La faza următoare, a fost rândul lui Ghionea să se evidenţieze şi să-şi salveze echipa.

Joc mai bun în ultimele 30 de minute

Începând din minutul 60, Steaua a început să iasă mai mult din propria jumătate de teren şi a reuşit să lege câteva acţiuni de atac. Cea mai consistentă dintre ele i-a avut ca protagonişti pe Rădoi, Kapetanos şi Tiago, care au realizat un triunghi de pase, dar finalizarea celui din urmă nu i-a pus probleme portarului Lloris.
Munteanu l-a aruncat în luptă şi pe Dayro Moreno, care a fost introdus în locul lui Bogdan Stancu, iar Steaua a reuşit chiar să preseze apărarea lui Lyon în ultimul sfert de oră. A intrat şi Arthuro, în locul lui Semedo, Steaua având pe teren două vârfuri de careu în finalul întâlnirii. Rezultatele pe tabelă au întârziat însă să apară. Cei care au reuşit să înscrie au fost tot lyonezii, prin fundaşul dreapta Reveillere, care a găsit în minutul 89 un spaţiu generos în centrul defensivei steliste, şi a şutat cu stângul de la marginea careului, fără speranţe pentru Zapata.
Steaua ocupă ultimul loc în Grupa F a Ligii Campionilor, cu un singur punct.

Liga Campionilor, faza grupelor

Rezultatele înregistrate în partidele de miercuri: Grupa E: Aalborg – Villarreal 2-2, Celtic – Manchester United 1-1. Clasament: Manchester 8p, 2. Villarreal 8p, 3. Celtic 2p, 4. Aalborg 2p. Grupa F: Fiorentina – Bayern 1-1, Lyon – Steaua 2-0. Clasament: 1. Bayern 8p, 2. Lyon 8p, 3. Fiorentina 3p, 4. Steaua 1p. Grupa G: Arsenal – Fenerbahce 0-0, Dinamo Kiev – FC Porto 1-2. Clasament: 1. Arsenal 8p, 2. FC Porto 6p, 3. Dinamo Kiev 5p, 4. Fenerbahce 2p. Grupa H: BATE Borisov – Zenit 0-2, Real Madrid – Juventus 0-2. Clasament: 1. Juventus 10p, 2. Real Madrid 6p, 3. Zenit 4p, 4. BATE 2p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS