12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, la răscruce de drumuri

Gorjenii, la răscruce de drumuri

Sorin Cîrţu consideră că jocul cu Gloria Bistriţa este cel mai important din mandatul său.

Pandurii Târgu Jiu priveşte cu teamă duelul cu Gloria Bistriţa, dar şi cu speranţa că poate scăpa de grijile retrogradării în cazul unei victorii. Vegheată de Jean Pădureanu şi pregătită de Ovidiu Sabău, Gloria se află, conjunctural, pe loc retrogradabil, însă posibilităţile ei sunt mai mari. „Tot timpul când joci cu Bistriţa ai o anumită teamă. Este o echipă care se exprimă bine şi creează probleme pentru toate adversarele. Locul ei în clasament este mincinos. Este capabilă de mai mult, nu este o formaţie care să aibă doar 11 puncte“, a afirmat antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu.
Miza jocului depăşeşte graniţa celor trei puncte. O victorie sâmbătă ar crea o stare de spirit bună pentru jocurile viitoare şi ar îndepărta Pandurii de zona retrogradării. „Întâlnim un adversar foarte dificil. N-aş vrea să pun presiune pe jucătorii mei, dar cred că este unul dintre cele mai importante meciuri din partea a doua a turului. Pentru că dacă vom reuşi să învingem pe Gloria şi facem 18 puncte este o cotă care ne creează o stare de spirit bună pentru meciurile care mai rămân de jucat în acest an. Dacă am bate pe Bistriţa, sigur mai putem să luăm puncte şi din celelalte partide care mai sunt până la finalul turului, chiar dacă sunt foarte grele şi întâlnim adversari dificili, cum ar fi Farul, CFR Cluj şi Oţelul. În contextul acesta, al meciului cu Gloria, este o presiune în plus pentru jucători, dar şi pentru mine şi conducerea tehnică. Este ca o răscruce de drumuri. Se pot întâmpla lucruri bune pentru viitor, în situaţia în care ajungem la 18 puncte“, a mai spus Cîrţu.

„Locul nostru este mincinos“

Cu 15 puncte, Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 12 în clasament, dar Sorin Cîrţu crede că se putea mai mult dacă avea tot lotul la dispoziţie. „Locul nostru este mincinos. Au fost atâtea episoade cu accidentări, la Vasilache, Păcurar, Tilincă, Ghindeanu, Tremonti, Cardoso. Degeaba am Mercedesuri în garaj dacă nu le pot folosi şi merg cu Matizul“, a afirmat Cîrţu.
Tehnicianul oltean speră ca prezenţa mai multor jucători de la Bistriţa în lotul său să fie un avantaj pentru Pandurii. „Sper să ne ajute faptul că avem aici opt jucători care au evoluat la Bistriţa. Îmi doresc să constituie şi pentru ei o presiune în plus acest meci, pentru că le-am explicat în discuţiile individuale că, faţă de alte partide, gradul lor de responsabilizare trebuie să fie acum mult mai mare. Să nu lase loc la nici un fel de comentarii şi polemici care ar putea apărea în presă după acest meci, pentru că din partea mea şi a conducerii au tot sprijinul. Chiar le-am spus că, atunci când îşi creează starea psihică necesară pentru meci, să plece de la premisa că pentru noi faptul că au jucat la Bistriţa a fost doar un episod din cariera lor. Eu nu mă gândesc niciodată la altceva şi, indiferent ce s-ar întâmpla în timpul meciului, nu vor exista intenţii rele din partea noastră“, a spus Cîrţu.

Aprecieri pentru Sabău

Victoria cu FC Argeş din etapa trecută a schimbat starea de spirit a bistriţenilor, crede Sorin Cîrţu: „Bistriţa este o echipă care vine cu o stare de spirit mai bună după meciul cu FC Argeş, pentru că nu a bătut o formaţie oarecare, ci una care a creat multe probleme în deplasări. La Vaslui şi Rapid, piteştenii au luat şase puncte. Este normal ca asta să le dea o mai mare încredere“.
Cîrţu are numai cuvinte de laudă la adresa antrenorului Ovidiu Sabău, un tehnician care a împrumutat din rigoarea fotbalului italian, acolo unde a activat ca jucător. „Sabău îmi place ca antrenor, pentru că are o filozofie bună despre fotbal. Are un joc bine organizat şi disciplină tactică, exact ce-i trebuie unei echipe. Sabău are o influenţă din fotbalul unde a activat, cel italian, şi este un antrenor tânăr şi de viitor. Nu are presiune la echipă şi se bucură de toată încrederea conducerii. Dovadă şi faptul că, deşi bistriţenii au avut un parcurs modest şi sunt în subsolul clasamentului, lui Sabău i s-a dat încredere şi toată lumea l-a susţinut. Pentru că au văzut în el un antrenor de viitor, bun şi valoros pentru experienţa pe care o are“, a mai spus Sorin Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS