10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentina s-a îndepărtat de optimi

Fiorentina s-a îndepărtat de optimi

Mutu a înscris, însă echipa sa a obţinut doar o remiză, 1-1, în faţa lui Bayern, şi şi-a redus considerabil şansele de a accede în faza următoare a Ligii Campionilor.

Adrian Mutu a fost integralist şi a înscris un gol în meciul pe care echipa sa, AC Fiorentina, l-a încheiat la egalitate cu Bayern München, scor 1-1, într-o partidă care s-a disputat pe arena „Artemio Franchi“ contând pentru etapa a patra din Grupa F a Ligii Campionilor. Golul formaţiei „viola“ a fost marcat în minutul 11 de internaţionalul român Adrian Mutu, care a reluat în plasă din zece metri o centrare deviată de Gilardino. Bavarezii au egalat în minutul 78, prin mijlocaşul Tim Borowski.
În urma acestui rezultat, gruparea italiană a acumulat trei puncte şi ocupă locul trei în Grupa F a Ligii Campionilor, iar Bayern se situează pe poziţia a doua, cu opt puncte. Autorul golului grupării müncheneze, Tim Borowski, consideră că Bayern a luat un avantaj important în perspectiva calificării în optimile de finală ale Ligii Campionilor: „După acest egal suntem siguri că echipa italiană va rămâne în spatele nostru“.

Mutu: Vom lupta până la capăt

Adrian Mutu a spus că echipa sa de club, Fiorentina, a avut ghinion în partida cu Bayern München, adăugând că şansele grupării italiene de a trece de grupe au scăzut considerabil.
„Este primul nostru an în Champions League şi ne lipseşte experienţa la acest nivel. Toată echipa a jucat bine, suntem mulţumiţi că am pus în mare dificultate o formaţie de talia lui Bayern. Când vom fi mai maturi, vom avea alte rezultate, iar mai devreme sau mai târziu norocul va fi şi de partea noastră. Îmi pare rău că nu am învins pentru că acum şansele noastre de calificare în optimi sunt mici. Noi vom lupta până la capăt şi aşteptăm să vedem care va fi deznodământul“, a afirmat „Briliantul“.
La rândul său, portarul Fiorentinei, Sebastian Frey, şi-a exprimat regretul pentru că echipa „viola“ nu a obţinut toate cele trei puncte din întâlnirea cu Bayern.
„Sunt dezamăgit şi rămân cu un gust amar în urma acestui rezultat pentru că am făcut un meci foarte bun. Am dominat o mare parte din timp şi am fi putut să mai înscriem o dată. Noi am respectat ce ne-a cerut antrenorul, am jucat agresiv şi nu le-am lăsat spaţii de manevră adversarilor noştri, dar nu am reuşit să câştigăm“, a spus Frey.

Prandelli: Am fost naivi

Antrenorul formaţiei din Florenţa, Cesare Prandelli, susţine că lipsa de experienţă a elevilor săi a privat-o pe Fiorentina de o victorie meritată.
„70 de minute am evoluat excelent, iar apoi am căzut. Trebuia să rămânem concentraţi până la final şi cu siguranţă am fi obţinut toate cele trei puncte. Bayern este o echipă experimentată, care a ştiut să profite de naivitatea noastră din final. După ce am fost egalaţi, ne-am demoralizat. Mai sunt două meciuri de disputat în această grupă şi vom face tot posibilul să le câştigăm. Dacă vom juca la fel ca în această seară (miercuri seară – n.r.), orice se va putea întâmpla“, a precizat tehnicianul italian.
La rândul său, antrenorul lui Bayern München, Jurgen Klinsmann, a recunoscut că echipa sa a avut un meci dificil cu Fiorentina, adăugând că remiza îi va ajuta pe bavarezi să se califice în optimile Ligii Campionilor.
„Suntem bucuroşi că am obţinut un punct. Ştiam că ne aşteaptă o partidă grea, Fiorentina putea câştiga în această seară (miercuri seară – n.r.). În a doua repriză am jucat mai bine, am intensificat ritmul acţiunilor şi, în cele din urmă, am marcat. Consider că rezultatul înregistrat este just. Am obţinut un punct important, iar şansele noastre să trecem de grupe sunt foarte mari“, a afirmat tehnicianul echipei bavareze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS