13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Atac la Togliatti

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, poate face astăzi, de la ora 16.30, un pas mare în tentativa de calificare în cea de-a doua fază a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin. Elevele lui Ivica Rimanic vor juca în deplasare, la Togliatti, în faţa campioanei din Rusia, Lada Togliatti, semifinalista ediţiei trecute a competiţiei. Oltchim este pe primul loc al clasamentului Grupei C, după prima etapă, iar Lada – pe locul al treilea, dar asta nu înseamnă că oltencele sunt favorite pe un teren unde se câştigă greu puncte. Pe vâlceni nu-i leagă amintiri tocmai plăcute de Togliatti, acolo unde în 2002 formaţia din Zăvoi pierdea Cupa Cupelor după un retur al finalei în care arbitrii au avut o contribuţie importantă la succesul rusoaicelor antrenate pe atunci de Evgueni Trefilov.
Unul dintre „fluieraşii“ acelui meci de pomină, macedoneanul Dragan Nacevski, va fi astăzi observator din partea Federaţiei Europene de Handbal. Oltchim şi Lada s-au întâlnit şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor, în faza a doua a grupelor. Oltencele s-au impus pe propriul teren la nouă goluri diferenţă, scor 35-26, şi au pierdut în Rusia cu 27-20, dar în semifinale au mers adversarele noastre de astăzi, care au căzut la pace cu unguroaicele de la ETO Gyor, pe care le-au învins în deplasare.
Dorinţa de revanşă a elevelor lui Ivica Rimanic este foarte mare, dar şansele de a obţine un rezultat pozitiv depind mult şi de prestaţia celor doi arbitri greci, care vor oficia la acest meci, Nikolaos Korres şi Sotiris Migas.

Revine Postnova!

Pentru Lada Togliatti va evolua şi principala „gură de foc“, Liudmila Postnova, handbalistă dorită şi de Oltchim în pauza competiţională trecută. Golghetera campioanei Rusiei nu a jucat în prima etapă şi Lada a pierdut neaşteptat la Koprivnika, rezultat care ar putea conta enorm în economia calificării. Bliznova, Nikitina, Davidenko sau Klinova sunt alte jucătoare care ar putea evolua, la orice grupare cu nume din Europa.
De partea cealaltă, Rimanic nu va conta nici în această partidă pe serviciile Adrianei Nechita, aflată în continuare în perioada de refacere, pe Roxana Gheorghe, care tocmai a devenit mămică, şi pe Vali Motogna, care va reveni pe teren peste o jumătate de an după cele două intervenţii chirurgicale pe care le-a suferit. Chiar şi în aceste condiţii, tehnicianul croat este sigur că Oltchim poate scoate un rezultat bun la Togliatti: „Am multe surprize pentru Lada. O să le vedeţi pe teren, o să ne batem pentru fiecare minge şi avem şanse mari să scoatem un rezultat bun“. În cazul în care Oltchim se va impune în disputa din Rusia şi apoi nu pierde în meciul de la Koprivnika, ultimul din 2008, campioana României este ca şi calificată în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS