16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVerbele şi numeralele dau de furcă străinilor de la Pandurii

Verbele şi numeralele dau de furcă străinilor de la Pandurii

Cardoso şi Tremonti au făcut deja a treia şedinţă de limba română. La meditaţia de ieri, acestora li s-a alăturat şi portarul Mingote. Trebuie spus că goalkeeper-ul poate conversa acceptabil în limba română, dar a venit la lecţii ca să-şi completeze cunoştinţele. Cei trei sunt pregătiţi de Andreea Crăciun, vorbitoare de limba portugheză, care a ajutat clubul Pandurii şi la perfectarea contractelor brazilienilor şi portughezilor aduşi la Târgu Jiu, inclusiv a antrenorului Joaquin Teixeira.

Atac la xeroxul clubului

Orele de limba română se desfăşoară la club, pentru ca fotbaliştii să nu piardă prea mult timp prin oraş sau să găsească motive să chiulească. Fiecare şedinţă durează aproximativ două ore. Ieri la prânz, Cardoso, Tremonti şi Mingote au răspuns prezent când domnişoara profesoară a strigat catalogul, apoi au trecut la treabă. Nu înainte de a-şi lua „urechelile“ de rigoare. „Să-ţi treci numerele de telefon pe agenda aceea, iar data viitoare să-ţi aduci caiet!“, l-a avertizat fata de la catedră pe Cardoso, care venise la şcoală cu un carneţel.
De altfel, caiet a avut doar Tremonti, care şi-a făcut şi temele, umplând câteva pagini cu verbele cerute de profesoară. Mingote, aflat la prima lecţie, a venit total nepregătit. N-a avut nici caiet, nici agendă, dar a rezolvat repede problema, cu câteva coli luate din xeroxul clubului. Tot clubul a rezolvat şi problema pixurilor, care lipseau cu desăvârşire din penarele învăţăceilor.

A venit vacanţa!

„Jucătorii sunt în regulă, se descurcă şi nu am emoţii că nu vor învăţa, pentru că lucrăm intens. Am început cu elementele de bază, învaţă expresii cu şi despre fotbal, verbe, numerale, lucrăm la pronunţie“, a spus Andreea Crăciun. La final le-a dat jucătorilor şi o veste bună: până săptămâna viitoare au vacanţă deoarece are programată o deplasare la Budapesta.
Dacă „portughezii“ au luat pauză, aseară a venit rândul altor doi străini să ia loc în bănci. Raskovic şi Alnoudji, care ştiu limba engleză, au pus şi ei burta pe carte, sub îndrumarea profesoarei Corina Pătrulescu şi au anunţat că intră în competiţie cu vorbitorii de limbă portugheză. „E grea limba română, dar vrem să învăţăm măcar cuvintele de bază. Sper să luăm numai note mari“, şi-a anunţat Tremonti obiectivul pentru acest sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS