14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVenus Williams a revenit în forţă la Turneul Campioanelor

Venus Williams a revenit în forţă la Turneul Campioanelor

După şase ani de absenţă, tenismana americană a debutat cu victorie în turneul finalului de sezon, câştigând disputa din Grupa Maro cu rusoaica Dinara Safina.

Disputat la Doha, în Qatar, Turneul Campioanelor a avut un început foarte bun, calitatea primelor confruntări mulţumind întreaga asistenţă. În primul meci din Grupa Maro, Venus Williams a dispus de rusoaica Dinara Safina (2 WTA) la capătul a două seturi, scor 7-5, 6-3. Pentru Venus, sora mai mare a Serenei, aceasta a fost prima victorie din 2002 încoace la Turneul Campioanelor, absenţa sa fiind cauzată fie de accidentări, fie pentru că nu s-a calificat.
De partea cealaltă a fileului, Dinara Safina este o debutantă la Turneul Campioanelor şi acest lucru s-a văzut. A început extraordinar de bine partida, a condus cu 5-2, însă dintr-odată nivelul ei de joc a scăzut, permiţându-i americancei să reintre în meci, oferind momente spectaculoase celor prezenţi în tribunele arenei. De la 2-5, Venus a câştigat cinci jocuri la rând, fiind ajutată şi de serviciile foarte slabe ale rusoaicei în finalul setului.
Williams a început excelent şi manşa a doua, a făcut break încă din primul game, însă Safina a replicat cu rebreak, dând semne că ar putea reveni la jocul din prima parte a setului inaugural. Dar Venus s-a instalat iar la conducerea meciului, închizând setul, cu scorul de 6-3, şi în acelaşi timp şi meciul.

Jankovic a câştigat duelul cu Ivanovic

Duelul sârboaicelor din Grupa Albă a Turneului Campioanelor a fost adjudecat de Jelena Jankovic, lidera mondială obţinând victoria după două seturi, scor 6-3, 6-4, în faţa Anei Ivanovic. Pentru Jankovic, succesul cu compatrioata sa este primul obţinut la această competiţie, anul trecut fiind perdantă în toate meciurile disputate.
Lidera mondială a început meciul în forţă, după trei game-uri avea 3-0 şi a reuşit să închidă primul set cu 6-3, profitând de mai multe greşeli ale Anei Ivanovic. Setul secund a semănat foarte mult cu primul: Jankovic conducea cu 3-1, a fost egalată, dar a revenit şi, stăpână pe situaţie, şi-a adjudecat manşa la patru. Pentru Jelena Jankovic a fost a doua victorie în faţa mai tinerei sale compatrioate, deşi s-au întâlnit de opt ori. Ultimul meci fusese câştigat de Ana Ivanovic, anul acesta, în semifinale la Roland Garros. „Am încercat să mă concentrez asupra serviciului şi am căutat să atac pe slăbiciunea ei; cam aici au fost diferenţele. Condiţiile de joc au fost dificile, deoarece a fost vânt puternic“, a spus Jankovic după meci.

Zvonareva a „executat-o“ pe Kuzneţova

În celălalt meci din Grupa Albă, Vera Zvonareva, aflată la a doua prezenţă la Turneul Campioanelor, a învins-o pe conaţionala sa, Svetlana Kuzneţova, cu 6-2, 6-3. Situată pe locul nouă în clasamentul WTA, Zvonareva a practicat un joc excelent, s-a adaptat mai bine condiţiilor foarte dificile de la Doha, vântul bătând destul de tare pe toată durata meciului, în timp ce Kuzneţova nu şi-a găsit deloc ritmul şi a greşit foarte mult.
Vera Zvonareva şi-a adjudecat primul set cu 6-2, după ce a făcut două break-uri, în game-urile patru şi opt, mai toate jocurile având nevoie de „prelungiri“. Kuzneţova a început destul de prost şi actul secund, a fost condusă cu 2-0, a egalat, însă adversara sa s-a desprins iar la două game-uri. Svetlana Kuzneţova a avut şansa de a reintra în meci, a servit pentru 4-4, dar a pierdut serviciul şi, până la urmă, compatrioata sa a închis setul la trei. „Nu mi-a fost uşor, pentru că am jucat în sală în ultimele două luni, iar condiţiile sunt dificile aici. A trebuit să muncesc pentru fiecare punct, indiferent de scor. Am căutat să-mi găsesc ritmul şi am reuşit“, a afirmat Vera Zvonareva, la finalul partidei.
Ieri-seară erau programate trei meciuri: Venus Williams urma să o întâlnească pe Elena Dementieva, în timp ce Serena trebuia să joace împotriva rusoaicei Dinara Safina, învinsa surorii sale mai mari. Tot aseară era programat şi meciul din Grupa Albă Ana Ivanovic – Vera Zvonareva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS