10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitică Marcu: Craiova bate sigur în Crâng

Mitică Marcu: Craiova bate sigur în Crâng

Fostul mare fotbalist al Craiovei crede că echipa actuală a crescut în valoare, iar la Buzău, unde va fi prezent, speră în victoria oltenilor.

–  Care este părerea lui Mitică Marcu despre Universitatea 2008?
–  Ştiinţa a fost o surpriză plăcută în acest an, iar începutul de sezon a demonstrat că echipa a crescut valoric. Tinerii Craiovei au acumulat experienţă. Era cazul să se petreacă acest salt valoric al Universităţii. Păcat că mai apar şi sincope, mai ales acasă, aşa cum a fost acest 2-2 cu nou-promovata CS Otopeni.
– De cine vă place din formaţia Craiovei?
– Se subînţelege, de Florin Costea. Apoi Bornescu şi V. Găman, la care aş adăuga pe Wobay. Îmi place mult acest jucător african.
– Costea şi Wobay ar fi avut loc în echipa „Campioanei unei mari iubiri“?
– Cred că da. Discuţii şi comentarii se pot face despre valoarea echipei noastre campioane din 1974 sau Craiova Maxima, urmaşa noastră. La început, mulţi dintre fotbaliştii care au făcut istorie pentru Universitatea au fost primiţi cu rezerve, aşa că… Amintiţi-vă cum a fost primit Cămătaru. I-au zis „Haplea în chiloţi“?!
– După semieşecul de acasă cu CS Otopeni, oltenii vor să recupereze puncte la Buzău, în faţa Gloriei, o echipă la care şi Mitică Marcu a jucat. Ce ziceţi de acest meci?
– Este o partidă obişnuită de campionat pe care vreau s-o vad „live“. Probabil o să merg vineri la Buzău. Gazdele nu au nici o victorie în această ediţie de campionat, iar la Buzău au câştigat echipe sub valoarea Craiovei, aşa că înţelegeţi ce vreau să spun.

Vin la un meci al Ştiinţei pe „Ion Oblemenco“

– Un pronostic?
– Unul singur, Buzău – Craiova: 2 solist. Bate Universitatea! Îmi pare rău de echipa buzoiană, am jucat şi eu acolo, dar în vara asta au făcut transferuri slabe, apoi alte greşeli, iar acum culeg „roadele“, cum se spune. Totuşi, de ceva timp, chiar dacă sunt încă în postura de „lanternă roşie“, ei au început să joace altceva, au pus probleme în Ghencea, apoi Rapidului.
– Când veniţi la Craiova?
– Probabil la meciul cu Rapid sau la cel cu Steaua. Am fost la inaugurarea Arenei „Petre Deselnicu“. Aş vrea să revăd stadionul „Ion Oblemenco“, înţeleg că terenul de joc arată bine.
 – Jucătorii olteni nu au avut noroc pe acest teren. Au fost invocate unele aşa-zise dezavantaje faţă de un teren mic, aşa cum este cel de la Extensiv…
– Este adevărat că acomodarea cu un teren nou ar fi o problemă, deşi… Cei de acum pot invoca diverse, ba terenul, ba ghetele.
– Înţeleg că sunteţi acasă, în Bucureşti, adică nu mai sunteţi în staff-ul tehnic al Jiului. De ce?
– Am reziliat contractul pe cale amiabilă, aşa că nu au rost alte comentarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII