12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte pierdute prosteşte

Puncte pierdute prosteşte

Ilie Balaci crede că jucătorii Ştiinţei au ratat podiumul deoarece i-au luat la preţ de matineu pe ilfoveni.

Alb-albaştrii au digerat greu semieşecul cu CS Otopeni. Veniţi după victoria răsunătoare de la Mediaş, oltenii au crezut că partida cu ilfovenii este dinainte câştigată. Socotelile le-au fost date peste cap de elevii lui Marian Bucurescu, dar şi de brigada de arbitri. Cu mai multă atenţie însă, chiar şi cu acea greşeală a „asistentei“ Monica Rigo, juveţii ar fi putut adăuga alte trei puncte în clasament. A recunoscut-o după meci antrenorul Nicolo Napoli, care i-a criticat pe jucători că nu au făcut marcaj cum trebuia la cele două faze fixe din care s-au înscris golurile Otopeniului.
Pe aceeaşi lungime de undă s-a aflat şi managerul general al Ştiinţei, Ilie Balaci. „Nici nu mă gândeam că nu câştigăm. Probabil aşa au gândit şi jucătorii. Nu am tratat meciul cu seriozitate şi am plătit. Craiova a început jocul cu un gol marcat rapid, apoi uşor-uşor s-a retras, nu ştiu pe ce considerent. Jucătorii au cedat mijlocul terenului, au renunţat la luptă, nu ştiu de ce, au stat liniştiţi. Am primit ambele goluri din faze fixe. Chestia asta cu faze fixe este incredibilă, de aproape doi ani luăm goluri numai aşa. Pe astea nu le poţi antrena însă. Poţi doar să le spui cine pe cine marchează. În mod normal, o echipă precum Otopeni trebuia să plece cu trei-patru goluri de la Craiova. Am senzaţia că jucătorii noştri i-au luat la preţ de matineu pe cei de la Otopeni. Am pierdut două puncte prosteşte. Puteam să ne apropiem de primele locuri“, a spus Balaci la GSP TV.

Titlul, în trei ani

Managerul general al Universităţii speră însă că nereuşita de la meciul cu CS Otopeni va avea şi un efect pozitiv asupra jucătorilor la meciurile importante care urmează.
„Meciul cu Otopeni a produs un mic şoc. Trebuie să ne reabilităm repede, pentru că vin meciurile cu echipele din Bucureşti (Rapid, Steaua – n.r.). Cred că Universitatea poate lua titlul în maximum trei ani“, a mai declarat Balaci, care l-a lăudat pe Prepeliţă, dar a recunoscut că îi mai plac Bourceanu, de la Galaţi, şi Lazăr, de la Rapid.
„Minunea blondă“ a salutat şi publicul oltean, pe care îl consideră unic în România. „Craiova merită o echipă frumoasă. De ce spun asta? Spuneţi-mi alt stadion din România unde au venit 12.000 de oameni când echipa gazdă a jucat cu Otopeni. De cele mai multe ori, adversarul îţi aduce spectatorii. O să vedeţi că la meciurile cu Rapid şi cu Steaua or să vină 35.000 de oameni, cu toate că am pierdut două puncte cu Otopeni. Puteam fi pe locul trei“, a precizat oficialul oltean. Acesta n-a pierdut ocazia şi i-a „urecheat“  pe arbitri: „Ne deranjează pentru că nu e prima dată când ni se întâmplă să avem astfel de arbitraje. Cu alte cuvinte, ar trebui să ne obişnuim. Între noi şi alte echipe e diferenţă mare ca arbitraj“.

Wobay, din nou premiant

Suporterii Universităţii l-au votat pe Julius Wobay cel mai bun jucător al echipei la meciul cu CS Otopeni. Leonezul a fost preferat de 41% din vizitatorii site-ului oficial al clubului care au participat la vot, prestaţia per ansamblu a africanului şi golul doi reuşit în poarta lui Cristi Munteanu atrăgând aprecierile celor mai mulţi dintre votanţi.
Pe locul doi s-a clasat Andrei Prepeliţă, celălalt marcator al Ştiinţei în partida cu CS Otopeni, care a primit 25% din sufragii. Aflat la originea ambelor goluri ale juveţilor, internaţionalul Florin Costea a urcat şi el pe podium, cu 15% din voturi, clasându-se pe locul al treilea. Revenind la Wobay, trebuie amintit că leonezul a fost desemnat omul meciului şi la precedenta întâlnire de acasă a Universităţii, în victoria cu 2-0 în faţa pandurilor.
Julius Wobay este cotat drept unul dintre cei mai buni străini din campionatul românesc, care au ridicat valoarea Ligii I. „Aducerea străinilor în Liga I este o soluţie. Nu poţi să faci o divizionară formată numai din români care să joace în Liga Campionilor cu Arsenal. Nu ar avea nici o şansă!“, a comentat Marcel Puşcaş situaţia la „Fanatik Show“. Puşcaş a încercat să ghicească şi viitorul Ştiinţei, iritându-l pe finanţatorul Universităţii: „Mititelu o să vândă în câţiva ani tinerele talente pe care le are la dispoziţie, pentru că ştie că îi va fi oricum foarte greu să se lupte pentru titlu. Aşa va câştiga o sumă foarte importantă de bani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII