Acasă Sport Pugiliştii români, victorii importante

Pugiliştii români, victorii importante

Pentru pugiliştii români, Campionatele Mondiale de tineret, care se desfăşoară în Mexic, la Guadalajara, nu reprezintă doar o competiţie în care trebuie să-şi facă prezenţa, fapt relevat de evoluţiile excelente de până acum. Dacă în primele două zile de concurs boxerii noştri au câştigat pe linie, în cea de-a treia, lucrurile au stat la fel de bine.
În limitele categoriei 57 kg, Dragoş Marin l-a depăşit la puncte pe moldoveanul Vasile Tacu în optimi (9-0) şi va lupta în sferturi cu dominicanul Wellintong Arias Romero. Ionuţ Bodîlcu, la categoria 81 kg, a dispus la puncte, după un meci echilibrat (11-9), de letonul Arturs Kulikauskis şi îl va întâlni în sferturi pe italianul Gianluca Rosciglione, în timp ce Răzvan Andreiana (54 kg) a câştigat clar la puncte (20-1) în faţa taiwanezului Lee Chu Fong şi va boxa în optimi cu mexicanul Geovani Vargas Rey.
Alt rezultat pozitiv a fost semnat de Cătălin Paraschiveanu, care s-a calificat în optimile de finală, la categoria 64 kg, după ce l-a învins la puncte, cu 9-2, pe Sam Ah See (Australia). Adversarul său din optimi va fi cubanezul Frank Izla. Parcursul de până acum a amplificat şi mai mult optimismul în rândul antrenorilor de la lotul naţional, care sunt convinşi că nu se vor întoarce din Mexic cu mâna goală.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version