Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Peste 100 de firme în faliment

GORJ. Peste o sută de firme din judeţul Gorj se află în procedura de faliment, iar Direcţia Generală a Finanţelor Publice s-a înscris la masa credală. Potrivit conducerii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, cererile de declanşare a insolvenţei au fost depuse şi de alţi creditori, care doresc să îşi recupereze creanţele. Numai Finanţele Publice Gorj au de încasat de la cei 106 debitori, 4.571.482 de lei, reprezentând valoarea totală a obligaţiilor bugetare restante.

Eugen MĂRUŢĂ

75 de târgujieni se mută în locuinţe ANL

GORJ. Conducerea Primăriei Târgu Jiu a înmânat ieri- dimineaţă cheile pentru alte 75 de locuinţe ANL, destinate tinerilor sub 35 de ani. Norocoşii chiriaşi au primit cheile apartamentelor sau ale garsonierelor situate în cartierul Debarcader de la primarul Florin Cârciumaru. Potrivit Ramonei Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, tinerii au găsit în casa nouă şi o sticlă de şampanie, pentru a sărbători evenimentul. De la ora 10.00, beneficiarii au fost aşteptaţi pentru a le fi înmânate cheile de la noile locuinţe, în urma repartiţiei care s-a făcut acum două săptămâni. Municipalitatea a oferit săptămâna trecută unor tinere familii cheile pentru 25 de apartamente şi garsoniere situate în zona 9 Mai.

Eugen MĂRUŢĂ

Crimă în ora de religie

MEHEDINŢI. Tragedia de vineri, în urma căreia un elev de la Grupul Şcolar Industrial „Matei Basarab“ din Strehaia a murit după ce a fost lovit de colegul său de clasă, ar fi putut fi evitată. Totul s-a întâmplat la 12.30, când elevii ar fi trebuit să fie la ora de religie. Deoarece preotul nu a venit la clasă, elevii au plecat, iar la câteva sute de metri de şcoală s-au luat la bătaie. Claudiu M. şi colegul său, Daniel Claudiu M., de 16 ani, din Stângăceaua, erau în conflict de câteva săptămâni din cauza unei fete. Claudiu M. l-a lovit puternic pe Daniel, provocându-i moartea. Când a văzut că nu se mai ridică, acesta a fugit, dar în scurt timp a fost reţinut de poliţie. Din rezultatele necropsiei a reieşit că Daniel Claudiu M. a decedat pe loc din cauza loviturii puternice primite în stomac.

Alin GHICIULESCU

Case în flăcări, la Severin

MEHEDINŢI. Un puternic incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţă în cartierul Crihala din Drobeta Turnu Severin. Flăcările au cuprins două case, una dintre acestea fiind distrusă complet. „Când am ieşit afară, am văzut focul care se putea extinde foarte repede. Am sunat imediat la pompieri şi am scos maşinile din garaj“, a spus o localnică. „Am intervenit la un incendiu care a izbucnit la o casă de locuit, cu extindere la gospodăriile vecine. Intervenţia a fost destul de grea deoarece focul se manifesta puternic. Am intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi am reuşit să stingem focul, dar, din păcate, una dintre case a fost aproape în totalitate distrusă“, a declarat căpitan ISU „Drobeta“, Claudiu Balaure. Poliţia şi pompierii desfăşoară cercetări pentru a afla cauza izbucnirii incendiului.

Alin GHICIULESCU

Agenţi economici, sancţionaţi

GORJ. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au verificat numeroşi agenţi economici din judeţ. Printre neregulile pentru care aceştia au fost amendaţi s-au numărat: comerţul cu produse accizabile nemarcate cu timbre fiscale, marfă vândută fără documente legale de provenienţă şi magazine nedotate cu case fiscale electronice de marcat.

Potrivit comisarului-şef de divizie din cadrul Gărzii Financiare Gorj, Ion Pupăzan, verificările inopinate vor fi continuate şi în perioada următoare, scopul fiind de a determina agenţii economici să intre în legalitate.

„Din 69 de agenţi verificaţi, 55 au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 113.000 de lei. Au fost confiscate bunurile şi sumele înregistrate fără a avea acte legale. Împotriva unui agent economic a fost luată măsura interzicerii comercializării de produse accizate pentru o peioadă de o lună, pe lângă sancţiunea contravenţională aplicată“, a menţionat Pupăzan.

Mihaela FLOROIU

Exit mobile version