Acasă Sport Stopaţi invincibilitatea Mediaşului!

Stopaţi invincibilitatea Mediaşului!

Oltenii sunt la doar trei puncte de locul II şi vor ca mâine să învingă pe Gaz Metan Mediaş, echipă ce nu a pierdut nici un meci acasă până acum.

Craiova, am mai spus-o şi săptămâna trecută, înaintea derbiului Olteniei, are şansa de a termina turul pe podiumul Ligii I dacă în următoarele meciuri nu pierde punctele puse în joc. Primul examen este în detrimentul „buturugilor mici“, aşa cum pot fi catalogate cele trei echipe pe care oltenii le întâlnesc în următoarele trei runde: Mediaş, Otopeni, Buzău.
Alb-albaştrii lui Napoli şi Gane sunt pe val, cum se spune, au impresionat aproape pe toată lumea, oamenii de fotbal vorbind despre „frumoasa echipă a Craiovei“. După derbiul Olteniei, Universitatea – Pandurii Târgu Jiu 2-0, Ştiinţa vrea să lege această victorie de alta, iar prima ocazie este mâine, când craiovenii dau piept cu una dintre cele trei echipe candidate la retrogradare, Gaz Metan Mediaş. În ciuda faptului că este clasată pe un loc care le dă frisoane în privinţa rămânerii în prima ligă, gazdele alcătuiesc un team incomod, meciul anunţându-se astfel destul de dificil pentru oaspeţi.
„Găzarii“ din Mediaş, cu un antrenor tânăr şi necunoscut, Cristi Pustai, nu au pierdut până acum nici un meci pe teren propriu. Astfel, printre victoriile de acasă, una este răsunătoare: elevii lui Pustai au zdrobit, în etapa a 3-a, echipa care este adevărata lideră a Ligii I, FC Timişoara, Mediaşul administrându-le bănăţenilor un 5-1 năucitor! În altă partidă de acasă, Mediaş – Braşov 0-0, „găzarii“ au fost dezavantajaţi de erorile centralului craiovean Sebastian Colţescu, acesta refuzând să acorde gazdelor vreo trei lovituri de la 11 metri! Şi în ultimul meci jucat de Gaz Metan, cel din etapa a 11-a, în Giuleşti, 4-2 pentru Rapid, mica echipă a ardelenilor a fost iarăşi „furată“: la 0-1, rapidiştii au egalat printr-un gol marcat cu mâna, dar validat de arbitru Bocăneală!

„Mi-e teamă de Mediaş“

Adrian Mititelu, finanţatorul Ştiinţei, a afirmat pe site-ul clubului: „Mi-e teamă de Mediaş, este o echipă care joacă fotbal, se agaţă de orice. Noi vrem în primul rând să nu pierdem acest joc, iar dacă îl câştigăm, cu atât mai bine“. Şi Nicolo Napoli este precaut, dar se gândeşte la toate cele trei puncte. „Gaz Metan Mediaş este o echipă care nu a pierdut acasă, a câştigat trei meciuri şi a făcut două egaluri. Este o formaţie bine organizată, cu un antrenor bun, cu jucători de valoare. Noi mergem însă acolo ca să facem un joc bun şi să tranşăm meciul în favoarea noastră. Important este ceea ce jucăm noi, nu trebuie să-i lăsăm pe ei să-şi facă jocul“, a afirmat ieri tehnicianul italian, la plecarea spre Mediaş, oltenii urmând să înnopteze la Sibiu. Napoli prevede un meci spectaculos mâine: „Suntem două echipe care jucăm fotbal, ne place să înscriem multe goluri. Cred că va fi un meci frumos, dar sper ca la final să ne bucurăm noi“.
Pentru partida de mâine, Nicolo Napoli nu-l poate folosi pe talentatul fundaş Dănănae, acesta fiind suspendat pentru cumul de patru cartonaşe galbene. În poartă va reintra însă, după toate probabilităţile, Mircea Bornescu, care şi-a ispăşit cele două etape de suspendare. În lotul gazdelor, mijlocaşul Dudiţă şi atacantul Vidakovic sunt indisponibili. Ovidiu Hoban este singurul fotbalist din lotul actual al lui Pustai care a trecut prin curtea Universităţii Craiova, în sezonul de tristă amintire 2004-2005, când antrenor era Mircea Rednic.
Prima şi singura întâlnire dintre ardeleni şi olteni pe terenul din Mediaş a avut loc în returul sezonului 2000-2001, pe 12 mai 2001, „găzarii“ câştigând cu 1-0, partidă în care rezultatul a fost stabilit însă de finanţatorul de atunci al alb-albaştrilor, Gigi Neţoiu.

Exit mobile version