10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIovan: Ştiinţa va ajunge o echipă frumoasă

Iovan: Ştiinţa va ajunge o echipă frumoasă

Fane Iovan a afirmat că tinerii talentaţi ai Craiovei vor duce Universitatea în cupele europene, secundul lui Piţi fiind impresionat duminică de Dănănae, V. Găman, Fl. Costea, Gîngioveanu şi D. Stoica.

– Aţi fost în tribuna stadionului „Extensiv“ la derbiul Olteniei, Universitatea – Pandurii 2-0. Ce impresie v-a făcut echipa învingătoare?
– Plăcută. Ştiinţa a fost mai bună decât Pandurii, mai ales în atac, iar la mijloc Craiova a combinat mai bine. Universitatea actuală lasă impresia că va ajunge o echipă frumoasă. Este o formaţie care are în alcătuire câţiva jucători cu experienţă şi mulţi tineri talentaţi. Probabil că aceştia, în viitorul apropiat, vor duce Craiova în cupele europene.
– Pe cine aţi urmărit în mod special de la Universitatea, ce listă aţi avut de la Victor Piţurcă?
– Mai mulţi jucători, vreo cinci-şase: Dănănae, V. Găman, Fl. Costea, Gîngioveanu, D. Stoica…

Nu mai există meciuri „uşoare“

– În următoarele trei etape, Universitatea joacă împotriva unor candidate la retrogradare, Gaz Metan Mediaş, CS Otopeni şi Gloria Buzău, iar suporterii olteni cred în punctaj maxim, considerându-le meciuri destul de uşoare…
– Nu mai există meciuri uşoare! Indiferent cu cine joacă, trebuie să fie concentraţi ca pentru un meci foarte important. Uitaţi-vă la păţania Stelei: după jocul şi rezultatul bun de la Florenţa, din Liga Campionilor, Fiorentina – Steaua 0-0, acasă, pe Ghencea, în campionatul Ligii I, steliştii nu au putut învinge pe nou-promovata CS Otopeni! Comentariile se subînţeleg.

Regret că n-am jucat în echipa mare a Craiovei

– Regretaţi că n-aţi jucat la Universitatea Craiova, oltean fiind?
– Regret că n-am avut şansa de a juca la Craiova. Cei de la Universitatea au venit după mine, m-au vrut, iar eu aş fi venit cu mare drag să îmbrac culorile alb-albastre. Ce s-a întâmplat? Orice jucător primea pe atunci câte o casă. Craiova mi-a oferit o casă, dar eu i-am întrebat: cu ce o mobilez? N-am primit un răspuns. Am ales Steaua deoarece ei mi-au oferit, pe lângă casă, şi ceva în plus. Asta era viaţa pe atunci… Respect Universitatea şi, repet, îmi pare rău că n-am jucat în echipa mare a Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII