11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Tadici a sărit la gâtul lui Voina

Gheorghe Tadici a sărit la gâtul lui Voina

Trei dintre antrenorii din „vechea gardă“, Tadici, Muşi şi Bădulescu, îl contestă pe noul tehnician al tricolorelor.

Cele trei înfrângeri de la Cupa Mondială de handbal feminin par să fi tensionat atmosfera la lotul tricolor, iar corul contestatarilor noului selecţioner, Radu Voina, s-a înteţit. Tehnicianul României recunoaşte că lucrurile la naţională nu merg aşa cum îşi dorea. „Insatisfacţiile sunt legate de atitudinea fetelor. Nu au arătat ca o echipă. Concluzia e că la linia de nouă metri aşteptam mai mult de la unele jucătoare cu experienţă. Sunt dezamăgit de unele dintre ele, dar nu le voi nominaliza. La capitolul satisfacţii le pot enumera pe Paula Rădulescu, Camelia Balint, Oana Manea, Melinda Geiger, dar şi Valentina Elisei Ardean, care a fost o jucătoare completă. Faptul că la Poiana Braşov am avut câteva jucătoare şi că tot lotul l-am avut doar la Aarhus, în Danemarca, a contat. Fetele sunt supărate, vor să facă mult, dar nu vreau să înfig cuţitul mai tare în rană“, a spus Voina.

„Mizerii şi ţigănii la lot“

Cel mai vehement contestatar al naţionalei feminine este chiar fostul selecţioner, Gheorghe Tadici. Ex-chimistul susţine că vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, Petru Paleu, şi unele handbaliste au stricat totul. „Nu am vrut să mă uit nici o secundă la Cupa Mondială. Nu am vrut să văd trei fizionomii care au fost părtaşe la demolarea echipei naţionale. Fetele au fost cele care au vrut să distrugă tot! Nu vreau să-mi fac sânge rău şi să mă uit la ele. Paleu a fost principalul vinovat. Acest vicepreşedinte şi-a bătut joc de handbal. A făcut de râs acest sport. E singura persoană care a avut tupeul să critice echipa naţională, în special pe mine în plină competiţie. Nu mă interesează echipa naţională! V-am spus şi vă repet: nu mă mai interesează mizeriile şi ţigăniile de la lot. Nu ştiu ce a făcut sau nu Voina la echipă, cum s-a ocupat de pregătirea celor trei meciuri, dar prefer să nu comentez. Este o mare ruşine dacă după performanţa, zic eu bună, de la Olimpiada de la Beijing nu mai reuşim să câştigăm nici un meci“, a răbufnit Tadici.

„Strategia FRH este de vină“

Fostul secund al naţionalei, Dumitru Muşi, şi-a completat fostul colaborator de la lotul naţional, considerând că mai-marii handbalului românesc au greşit strategia. „Este o problemă majoră pe care o avem toţi şi nu vrem să o recunoaştem. Este o derulare a evenimentelor care era prevăzută mai demult, atâta timp cât performanţa în România este dominată de un amatorism teribil faţă de strategia pe care Federaţia Română de Handbal o adoptă de câţiva ani în detrimentul performanţei“, a punctat Muşi.
Cornel Bădulescu, tehnician la Oţelul Galaţi şi fost selecţioner, crede că Voina antrenează un lot făcut de alţii: „Am jucat foarte slab, echipa fiind nemotivată. Am văzut un lot lipsit de ambiţie, această problemă aparţinând antrenorului, staff-ului tehnic şi, nu în ultimul rând, federaţiei. Ţinând cont că actualii antrenori nu cunosc în foarte bună măsură handbalul feminin, probabil că oamenii din federaţie au alcătuit lotul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS