16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn punct la Craiova i-ar mulţumi pe gorjeni

Un punct la Craiova i-ar mulţumi pe gorjeni

Pandurii Târgu Jiu pregăteşte jocul cu Universitatea Craiova departe de Oltenia, la Mogoşoaia, unde şi-a stabilit cartierul general după deplasarea de la Bacău, din Cupa României. Cei patru jucători menajaţi de Sorin Cîrţu, Mândrean, Rus, Vancea şi Orac, vor face joncţiunea cu lotul mâine, când gruparea gorjeană va ajunge la Craiova.
Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, anticipează un duel încins între singurele reprezentante ale Olteniei în Liga I. „Va fi un meci aprins ca toate celelalte cu Universitatea şi cu lumea împărţită între cele două echipe ca preferinţe. Mă refer la cei din Târgu Jiu, pentru că inclusiv eu, în tinereţe, am ţinut cu Universitatea. Dar cred că pot să fac o delimitare clară între echipa cu care am ţinut eu, campioana unei mari iubiri, şi cea care porneşte ca şi noi acum pe un nou drum, cu jucători tineri şi ambiţioşi şi cu perspective bune de a face ei istoria şi nu de a trăi cu povara istoriei care a fost. De multe ori trecutul te apasă mai greu decât îţi dai seama“, a declarat Condescu.
Acesta speră ca echipa să obţină măcar un punct la Craiova şi să continue seria pozitivă de trei victorii, socotind şi partida din Cupa României, începută odată cu instalarea lui Sorin Cîrţu pe banca tehnică. „Eu cred că va fi un meci frumos şi deschis pe care sper să-l câştigăm. Dacă vrem să continuăm seria pozitivă, nu trebuie să luăm bătaie la Craiova“, a mai spus Condescu.
Un duel interesant ţine capul de afiş al disputei dintre cele două formaţii oltene, Silviu Lung, antrenor cu portarii la Pandurii, contra Silviu Lung junior, titular în poarta Universităţii, având în vedere că Bornescu este suspendat. „Pentru Silviu Lung va fi un meci normal. El este un om matur, un sportiv care nu trăieşte prin copiii lui şi nici copii lui, care speră să egaleze la performanţele tatălui, nu trăiesc prin el“, a comentat Condescu situaţia.
Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu nu au disputat în Liga I nici un joc oficial pe arena „Ion Oblemenco“, stadionul fiind ori suspendat, ori în reparaţii, în ultimii doi ani. „Am fi vrut să jucăm pe stadionul «Ion Oblemenco». Am auzit că s-au făcut investiţii serioase acolo, gazonul arată bine şi spectacolul sportiv ar fi fost pe măsură. Nu aş vrea ca jocul să se termine la egalitate. Sperăm ca noi să fim cei care obţinem toate punctele“, a declarat şi secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU