Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

CET Govora a pierdut la Arad
Campioana naţională, ICIM Arad, a trecut de CET Govora pe propriul teren, în etapa a doua, scor 62-49. Govorencele, pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma, au început bine jocul, iar după primele zece minute conduceau cu 9-11. În sfertul al doilea, gazdele au revenit în joc, câştigând cu 15-13, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj, chiar înainte de a intra la cabine, scor 24-24. Desprinderea decisivă a gazdelor s-a produs în sfertul trei, când ICIM s-a impus cu 21-8. Ultimele zece minute s-au terminat la egalitate, 17-17, dar campioanele en-titre s-au impus cu 62-49, la general. Pentru CET au marcat: Flori Diaconu (21 de puncte), Tijana Rus (11), Raluca Ungureanu (7), Lijiana Latinovic (6), Marijana Ivovic (3) şi Milena Krstajic (1). Pentru Arad, cele mai multe puncte au fost aduse de Cutaş (20) şi Zoric (17). Rezultatele complete ale etapei a doua: SCM-CSSU Craiova – Naţional Iaşi 68-48, CSM Satu Mare – U TCRE Cluj-Napoca 71-84, Sportul Studenţesc – LPS Alba Iulia 99-52, Teleorman Alexandria – Olimpia Bucureşti 97-44, Rapid Bucureşti – BCM Târgovişte 46-90. Partida LMK Sfântu Gheorghe – CSM Oradea se va disputa pe 26 octombrie. În etapa viitoare, programată mâine, SCM-CSSU Craiova va întâlni, în deplasare, pe MCM Târgovişte, iar CET Govora va primi vizita celor de la LMK Sfântu Gheorghe.

Energia, egal surprinzător la Steaua

Sub conducerea antrenorului Vasile Stângă, Energia Pandurii Târgu Jiu a reuşit un surprinzător rezultat de egalitate, scor 28-28, pe terenul echipei campioane, Steaua Bucureşti, joc restant din etapa a VII-a a Ligii Naţionale. Conduşi la pauză la cinci goluri diferenţă, scor 18-13, handbaliştii lui Stângă au avut puterea să revină în actul secund, mai ales datorită paradelor portarului Adrian Rădulescu, la primul său joc în acest sezon. „Surprinzător rezultatul, dar eu presimţeam că Steaua e obosită şi pe lucrul acesta am mizat cel mai mult. Nu este încă pregătită să joace pe două fronturi. S-a văzut în repriza a doua, când Şania şi Novanc au căzut fizic. În prima repriză s-a văzut diferenţa de portari. Ciobanu a apărat foarte bine la Steaua, în schimb la noi toate şuturile pe poartă s-au finalizat cu goluri, iar în repriza a doua lucrurile s-au inversat. A intrat la noi Rădulescu, care ne-a băgat în meci, a scos mingi foarte bune, şi cu o apărare mai motivată şi mai compactă am reuşit să egalăm“, a spus Stângă. „Personal regret că nu am câştigat. Victoria a fost în mâna noastră, dar arbitrii i-au ajutat. Toţi oficialii de la Steaua au recunoscut că noi am pierdut un punct. Arbitrajul a fost tendenţios pe final în favoarea Stelei. Trebuia să-l elimine pe Savenco pentru cotul în gură aplicat lui Păiuş“, a completat Stângă, a cărui echipă ocupă în continuare locul 12, cu patru puncte câştigate în şapte etape.

Hănescu a abandonat cu Djokovic
Tenismanul Victor Hănescu nu a reuşit să ducă la bun sfârşit întâlnirea cu sârbul Novak Djokovic, românul fiind nevoit să abandoneze în setul al treilea al disputei din turul doi al turneului din Seria Masters de la Madrid. În ciuda faptului că l-a chinuit pe numărul trei mondial în primele două seturi, Hănescu a început să aibă probleme medicale şi până la urmă a abandonat la scorul de 3-1 pentru sârb, care a răsuflat uşurat, fiind la două puncte de eliminare. Ţinând cont că a trecut de două tururi de calificare pentru a ajunge pe tabloul principal, acolo unde a mai obţinut un succes în faţa rusului Dmitry Tursunov (26 ATP), scor 4-6, 6-2, 6-3, Victor Hănescu s-a mulţumit cu 50 de puncte ATP şi cu 15.000 de euro.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version