Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Energia speră să profite de oboseala steliştilor
Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu va disputa astăzi, de la ora 17.00, la Chiajna, restanţa din etapa a VII-a a Ligii Naţionale, cu Steaua Bucureşti. Gorjenii speră să profite de oboseala acumulată de stelişti, care luptă pe două fronturi, Liga Campionilor şi campionatul naţional, cu un lot restrâns de jucători. „Este un meci în care trebuie să alergăm în primul rând. Nu trebuie să luăm goluri uşoare pe faza a doua şi contraatac şi să ne batem cu ei. Steaua trece printr-un moment destul de bun, a câştigat primele puncte în Liga Campionilor, dar jucătorii sunt obosiţi. De acest lucru trebuie să profităm noi, să-i obosim şi mai rău. Putem să facem un meci bun. Cunosc sportivii echipei Steaua şi, spre norocul nostru, ei evoluează meci de meci 60 de minute, gen Şania, Novanc, extremele care nu au substitut, şi lucrul acesta se observă. Le-am spus că o partidă durează 60 de minute şi vreau să lupte până la ultimul minut, plus că nu avem nimic de pierdut“, a spus Vasile Stângă. Fostul tehnician al Stelei, cu care a câştigat Cupa Challenge, Vasile Stângă, nu vede nimic special în duelul cu gruparea bucureşteană sau cu fostul său coleg Nicolae Munteanu. „Nu este un meci special. Au fost speciale, acum nu mai sunt. Steaua nu mai are nici o legătură cu clubul Steaua, acum e 90% privat“, a completat Stângă. Acesta nu poate conta pe Mazilu, în continuare accidentat, iar Ghiră, Radu Costel, Florea, Motoi şi Roşu nu au fost convocaţi. Energia Pandurii încearcă să mai transfere un portar din Serbia după ce Sorin Toacsen şi-a reziliat şi contractul de jucător cu formaţia din Târgu Jiu. Fostul tehnician la Energiei, Sorin Toacsen, a devenit de ieri antrenor principal al echipei de handbal masculin CSM D&C Oradea.

Rezervele Oltchimului au învins la Ploieşti

Fără 14 handbaliste, convocate la loturile naţionale (nouă la România A, patru la România B şi una la Ungaria), dar şi fără Steluţa Luca şi Adriana Nechita, ambele în perioada de refacere după accidentări, Oltchim Râmnicu Vâlcea a jucat o partidă amicală la Ploieşti în faţa formaţiei CSM din localitate. Chimistele s-au descurcat de minune şi s-au impus cu 31-20, chiar dacă tehnicianul Ivica Rimanic nu a putut face schimbări pe parcursul celor 60 de minute ale întâlnirii. Principalele marcatoare ale echipei oltene au fost Iulia Puşcaşu (6) şi Rita Borbas (6), cea de-a doua ratând convocarea la echipa naţională a Ungariei. Naţionala de handbal feminin a României joacă astăzi cea de-a doua partidă la Cupa Mondială, competiţie amicală organizată de Danemarca, împotriva Suediei, cel mai slab adversar din Grupa B, formaţie pe care tricolorele au învins-o şi la Jocurile Olimpice din China.

Elevii din Craioviţa, îndrumaţi să facă sport
 
În Craiova s-au desfăşurat recent o serie de manifestări sportive pentru a puncta „Săptămâna Sportului pentru toţi“, eveniment naţional ajuns la ediţia cu numărul şapte. Competiţiile au avut loc pe bazele sportive a două şcoli generale din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, Şcoala nr. 32 „Alexandru Macedonski“ şi Şcoala nr. 33, la acestea participând elevii din clasele I-VIII. „Tinerii au avut de ales între jocuri de mişcare, gimnastică, parcursuri aplicative, ştafete, jocuri de baschet, handbal, cros şi şah. Obiectivul acestei acţiuni a fost de a atrage elevii să facă mişcare şi să-i îndrumăm spre sporturile de performanţă“, a precizat Mihai Milu, inspector în cadrul Direcţiei pentru Sport Dolj. Toţi participanţii la competiţii au fost premiaţi de organizatori cu diplome, cupe, tricouri, dulciuri şi răcoritoare.

Talpoş şi echipa României, pe locul 9 la CM
Atleta română Luminiţa Talpoş a reuşit să se claseze pe poziţia a 9-a, parcurgând cei 21 km ai cursei în 1 h 11 min. 16 s, la Campionatele Mondiale de semimaraton de la Rio de Janeiro. Celelalte două reprezentante ale României prezente în cursă, Maria Magdalena Luca şi Paula Todoran, au terminat pe locurile 51, în 1 h 23 min. 37/100, respectiv 55, în 1 h 27 min. 51/100, în timp ce, pe echipe, cele trei românce au ocupat tot locul nouă, cu timpul total de 4 h 2 min. 44 s. Proba feminină a fost câştigată de olandeza de origine kenyană Lornah Kiplagat, care şi-a păstrat titlul în 1 h 8 min. 37 s, un rezultat departe de recordul mondial pe care tot ea îl deţine (1 h 6 min. 25 s). Medaliie de argint şi de bronz au revenit etiopiencei Aselefech Mergia (1 h 9 min. 57 s), respectiv kenyencei Pamela Chepchumba ( 1h 10 min. 1 s). Pe echipe, la feminin, pe primul loc a terminat Etiopia, urmată de Kenya şi de Japonia. La masculin individual, victoria a revenit atletului din Eritreea, Zersenay Tadese, cronometrat cu 59 min. 56 s, argintul revenind kenyanului Patrick Musyoki (1 h 1 min. 54 s), iar bronzul, lui Ahmad Abdullah (Qatar – 1 h 1min. 57/100). Singurul reprezentant al României, Cristinel Irimia, a ocupat locul 46, fiind înregistrat cu timpul de 1 h 8 min. 11 s. Medalia de aur în proba masculină pe echipe a revenit Kenyei (3h 7 min. 24 s), argintul a fost câştigat de Eritreea (3 h 9 min. 40 s), iar bronzul a intrat în posesia Qatarului (3 h 10min. 52 s).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version