Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Gorjenii nu concep să se facă de râs
Echipa Pandurii a deplasat 19 jucători pentru jocul din Cupa României de la Bacău, doar Mândrean, Rus şi Vancea fiind menajaţi în vederea jocului cu Universitatea Craiova, de duminică. Toţi cei trei, alături de accidentaţii Alnoudji, Vasilache, L. Mihai şi Orac, vor continua pregătirea la Târgu Jiu cu secundul Florin Bejinariu şi preparatorul fizic Fane Cioacă. „Am deplasat o echipă foarte bună şi vreau să vedem comportamentul celorlalţi jucători de care vom avea nevoie pe finalul turului“, a declarat antrenorul Sorin Cîrţu. Tehnicianul pandurilor nu concepe ca echipa sa să rateze calificarea în optimile Cupei României. „FCM Bacău este o echipă de Liga a II-a. Trebuie să ne calificăm, chiar dacă meciul are loc pe terenul lor. Orice alt rezultat ar fi ruşinos pentru noi. Trebuie să se vadă o diferenţă între noi şi ei şi în teren, nu numai pe hârtie. Dacă punem în valoare plusul tehnico-tactic, trebuie să ne calificăm în 90 de minute. Ar fi bine să nu ajungem în prelungiri. Vom aborda meciul serios“, a mai spus Cîrţu. Gorjenii au plecat ieri spre Braşov, iar astăzi după-amiază vor ajunge la Bacău, unde este programat ultimul antrenament înaintea jocului cu FCM. Programat iniţial la 14.30, meciul de mâine a fost devansat cu o oră, la solicitarea clubului Pandurii.

Vâlcea vrea să bată Otopeniul
CSM Vâlcea întâlneşte astăzi, de la ora 14.30, în şaisprezecimile Cupei României, fosta colegă de serie de acum două sezoane, CS Otopeni, care vine în Zăvoi din postura de echipă de prim eşalon. Ilfovenii sunt pe penultimul loc în Liga I, cu cinci puncte, iar oltenii speră să profite şi să ajungă în optimi. Tehnicianul Alin Artimon a decis să trimită în teren o formaţie în care îşi vor face loc jucătorii mai puţin folosiţi în ultima perioadă, dar spune că nu va desconsidera competiţia. „Avem şansa noastră, deşi CS Otopeni este o echipă valoroasă, dovadă că a reuşit un rezultat de egalitate pe terenul Stelei. Jucăm la victorie, chiar dacă vom folosi fotbaliştii care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în această ediţie de campionat. Vom avea de partea noastră şi publicul, sunt sigur de asta“, a spus antrenorul vâlcenilor, numit la cârma echipei în urmă cu trei săptămâni. Partida va fi arbitrată de clujeanul Mihai Prodan, asistenţi fiind Vasile Marinescu şi Mircea Orbuleţ, ambii din Bucureşti. Arbitru de rezervă a fost desemnat Sebastian Colţescu, centralul craiovean fiind la prima delegare după episodul „tentativă de sinucidere“.

Pregătiţi pentru derbiul cu Deva
FC Craiova a obţinut duminică a cincea victorie consecutivă, din tot atâtea partide disputate în acest sezon al Ligii I, seria vest. Oltenii au învins, pe teren propriu, echipa Poli Timişoara cu scorul de 4-1. Golurile craiovenilor au fost reuşite de Cioboiu, Adrian Mihalache, Stăncuţa şi Florescu. Pentru FC Craiova au mai evoluat: Rizan, Alecu, M. Mihalache, Bălan, Bugălă şi Relea. Etapa viitoare, oltenii vor juca la Deva derbiul seriei, cu vicecampioana din sezonul trecut, CIP. Cele două formaţii nu au cunoscut gustul înfrângerii în primele cinci runde. În Liga a II-a de futsal, Gecorom Craiova şi-a trecut în cont primul succes, învingând, pe teren propriu, altă formaţie olteană, FC Drobeta Turnu Severin, scor 15-3. În etapa a cincea, Gecorom va juca în deplasare cu Hidroteam Piteşti, iar FC Drobeta va primi vizita formaţiei Galaxy Mediaş.

Naţional s-a distrat cu Târgovişte
Echipa Centrului Olimpic Feminin de Excelenţă, Naţional Râmnicu Vâlcea, a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, în deplasare, pe Universitatea Târgovişte. Aşa cum se aştepta şi tehnicianul vâlcencelor, Costel Oprea, Naţional Vâlcea nu a avut nici un fel de problemă, impunându-se categoric cu 43-11, într-un joc în care gazdele nu au înscris decât trei goluri în prima repriză. Următoarea partidă a Naţionalului va avea loc pe 26 octombrie, în Sala „Energetic“ din Râmnicu Vâlcea, în compania echipei CSM Bucureşti. După victoria în faţa formaţiei din Târgovişte, Naţional Vâlcea a urcat pe locul trei în clasament, cu şase puncte, la două puncte în urma echipelor Ştiinţa Bacău şi CSM Bucureşti. Iată celelalte rezultate ale etapei a patra: CSM Sf. Gheorghe – Ştiinţa Bacău 14-39, Activ Ploieşti – CSM Slobozia 31-37, CSM Bucureşti – HCF Piatra Neamţ 28-25. 

KO în 30 de secunde, reuşit de Bălan
Clubul „Tiger Gym“ Vâlcea a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o gală de kickboxing, care s-a disputat la Miercurea Ciuc, competiţia „Transilvania Fighting“ reunind peste zece cluburi din ţară. Vâlcenii au trimis doi sportivi în luptă, pe Laurenţiu Bălan (73 de kilograme) şi Dan Armaşel (85 de kilograme). Laurenţiu Bălan a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale galei, în numai 30 de secunde acesta trimiţându-şi adversarul la podea, pe Solt Otvorsz, printr-o lovitură de genunchi. Armăşel a avut un adversar foarte puternic şi a trebuit să se recunoască învins după patru reprize de Robert Dargo, care a fost cu zece kilograme mai greu decât vâlceanul. Viorel Stanciu, antrenorul clubului „Tiger Gym“ Râmnicu Vâlcea, a afirmat, după gala de la Miercurea Ciuc, că „a fost una de verificare pentru următoarea competiţie de kickboxing“, care va avea loc pe 31 octombrie. Gala este denumită „Full Kombat“, se află la cea de-a 12-a ediţie şi va fi organizată în Sf. Gheorghe, pe lângă români fiind invitaţi şi câţiva luptători cunoscuţi din străinătate.

Niculescu a eliminat-o pe Cârstea
Cele mai bine clasate jucătoare din România în ierarhia mondială, Sorana Cârstea (39 WTA) şi Monica Niculescu (67 WTA), s-au întâlnit în primul tur al calificărilor turneului de la Zürich (Elveţia), dotat cu premii totale de 600.000 de dolari. Câştig de cauză a avut Monica Niculescu, care a dispus de compatrioata sa în două seturi, scor 6-4, 6-4. La câteva ore după ce a bătut-o pe Sorana, Monica Niculescu a jucat şi meciul din turul al doilea, cu germana Kathrin Woerle, pe care l-a câştigat în mai puţin de o oră, cu scorul de 6-2, 6-1. Monica Niculescu, care are 21 de ani, o va întâlni pe Kateryna Bondarenko (Ucraina – 61 WTA) în ultimul act al calificărilor. La turneul de la Zürich şi-au anunţat participarea cinci jucătoare din Top 10 WTA, printre care şi lidera mondială, sârboaica Jelena Jankovic, care tocmai a câştigat competiţia de la Moscova (Rusia), dotată cu premii totale de 1,34 milioane de dolari. Lidera mondială şi-a trecut în palmares al treilea titlu din ultimele trei săptămâni, după cele de la Beijing şi Stuttgart, învingând-o pe rusoaica Vera Zvonareva, scor 6-2, 6-4. Jelena Jankovic s-a ales cu 430 de puncte WTA şi cu un cec în valoare de 196.900 de dolari, în timp ce Vera Zvonareva s-a mulţumit cu 300 de puncte WTA şi 105.800 de dolari.

Tinerii stejari, în semifinalele CE
Echipa naţională de tineret a României a reuşit calificarea în semifinalele Campionatului European de rugbi U-21 din Germania, după ce a învins în sferturile de finală formaţia Ucrainei, cu scorul de 20-6 (12-6). În disputa de la Heidelberg, pentru echipa noastră au marcat Ianuş, Cătuna şi Coste (eseuri), iar Filip, o lovitură de pedeapsă şi o transformare. În faza semifinalelor, programate mâine, tinerii „stejari“, deţinătorii titlului continental, vor întâlni formaţia Portugaliei, care a dispus de Belgia cu scorul de 36-9. În sferturi, antrenorii Alexandru Achim şi George Sava au folosit următorul „15“: Ionuţ Florea, Valentin Ivan, Daniel Nainer, Andrei Filip, George Cătuna, Cristian Onofrei, Andrei Kiss, Daniel Ianuş, Cristian Moisei, Andrei Gorcioaia, Mariş Dănilă, Alin Coste, Mihai Duţă, Andrei Rădoi, Georgian Toniţă.

Alonso, învingător în MP al Japoniei
Pilotul echipei Renault, spaniolul Fernando Alonso, a trecut primul linia de sosire în Marele Premiu al Japoniei (1:30.21,892), a 16-a etapă a CM de Formula 1, bifând astfel a doua victorie consecutivă din acest an. Podiumul a fost completat de polonezul Robert Kubica (BMW Sauber; la 5,283) şi finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari; la 6,400). Cei doi candidaţi principali la titlul mondial, Felipe Massa (Ferrari) şi Lewis Hamilton (McLaren), s-au acroşat în turul al doilea. Brazilianul a terminat cursa pe locul 8, iar britanicul, ocupantul primei poziţii în ierarhia generală, nu s-a clasat în zona punctelor, încheind pe 12. Giancarlo Fisichella (Force India-Ferrari), Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes), Adrian Sutil (Force India-Ferrari), Timo Glock (Toyota) şi David Coulthard (Red Bull-Renault) nu au terminat cursa. Clasamentul general al piloţilor, cu două etape înainte de finalul sezonului din Marele Circ: 1. L. Hamilton (McLaren – 84 de puncte), 2. F. Massa (Ferrari – 79), 3. R. Kubica (BMW Sauber – 72), 4. K. Raikkonen (Ferrari – 63), 5. N. Heidfeld (BMW Sauber – 56), 6. H. Kovalainen (McLaren – 51), 7. F. Alonso (Renault – 48), 8. J. Trulli (Toyota – 30), 9. S. Vettel (Toro Rosso – 29), 10. T. Glock (Toyota – 20), 11. M. Webber (Red Bull – 20), 12. N. Piquet (Renault – 18), 13. N. Rosberg (Williams – 17), 14. R. Barrichello (Honda – 11), 15. K. Nakajima (Williams – 9), 16. D. Coulthard (Red Bull – 8), 17. S. Bourdais (Toro Rosso – 4), 18. J. Button (Honda – 3), 19. G. Fisichella (Force India – 0), 20. A. Sutil (Force India – 0). Clasamentul pe echipe: 1. Ferrari – 141 de puncte, 2. McLaren – 135, 3. BMW Sauber – 128, 4. Renault – 66, 5. Toyota – 50, 6. Toro Rosso – 36, 7. Red Bull – 28, 8. Williams – 26, 9. Honda – 14, 10. Force India – 0. Ultimele două etape din acest sezon de Formula 1 se vor desfăşura în China, pe 19 octombrie, şi în Brazilia, pe 2 noiembrie.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version