10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBruno Senna, spre Toro Rosso

Bruno Senna, spre Toro Rosso

Nepotul celebrului pilot Ayrton Senna are toate şansele să alerge în „Marele circ“ din sezonul viitor, în timp ce „veteranii“ piloţi din Formula 1 regretă dispariţia MP al Canadei din calendarul competiţional 2009.

Pilotul brazilian Bruno Senna, nepotul legendarului Ayrton Senna, este foarte aproape de a „alerga“ pentru echipa Toro Rosso din sezonul viitor, urmând să-l înlocuiască pe germanul Sebastien Vettel, care a semnat pentru Red Bull Racing. „Fac tot ce pot pentru a-i convinge pe cei de la Toro Rosso că reprezint cea mai bună opţiune pentru ei în sezonul viitor. Ca pilot oficial, această opţiune înseamnă cea mai bună variantă pentru mine, dar mai sunt câteva posibilităţi de a fi pilot de teste“, a spus Bruno Senna.
Vicecampion în seria GP2, Bruno Senna şi-a făcut debutul în anticamera Formulei 1 în sezonul 2007, când a pilotat pentru echipa Arden International, obţinând un loc opt la finalul campionatului şi o victorie în cursa de la Barcelona. Pentru driver-ul sud-american au urmat trecerea la iSport International, alte două victorii obţinute la Monte Carlo şi Silverstone, şi un loc secund la finalul sezonului, cu o „zestre“ de 64 de puncte. Bruno Senna a adunat în GP2 Series 41 de starturi, trei succese, trei plecări din pole position şi posibilitatea afirmării în „Marele Circ“.
Cum prezenţa francezului Sebastien Bourdais alături de Toro Rosso este incertă, alt pilot cu şanse mari de a ajunge în F1 este tânărul elveţian Sebastien Buemi (20 de ani), ocupant al locului şase în GP2 Series la finalul sezonului 2008.

Piloţii regretă dispariţia MP al Canadei

Chestionaţi în legătură cu dispariţia MP al Canadei din calendarul sezonului viitor, piloţii din Formula 1 au afirmat că regretă anularea cursei de la Montreal, în locul acestuia fiind confirmat Grand Prix-ul Emiratelor Arabe Unite. „Mie mi-ar plăcea să revin în Canada. Am câştigat în acest an şi îmi place acolo, însă nu este decizia mea“, a spus Robert Kubica, pilotul celor de la BMW Sauber. „Ador oraşul, este unul dintre cele mai frumoase Grand Prix-uri la care te poţi duce, însă este adevărat că a existat o degradare a circuitului în ultimii ani. Regret mai mult oraşul decât circuitul, dar mereu este trist când un Grand Prix este suprimat din calendar“, a spus Jenson Button (Honda).  Piloţii din Formula 1 s-au reunit miercuri la Tokyo, înaintea Marelui Premiu al Japoniei, din acest weekend, pentru a promova campania „Faceţi maşinile mai puţin poluante“, lansată pe 5 iunie de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), de Ziua Internaţională a Mediului. Pentru MP al Japoniei, de la poalele Muntelui Fiji, producătorul Bridgestone a pregătit pneuri speciale, vopsite cu linii verzi. Această iniţiativă vrea să arate că lumea Formulei 1 este preocupată de ecologie şi susţine campania FIA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS