14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni, învingători în prima manşă

Baschetbaliştii craioveni, învingători în prima manşă

SCM-U Craiova s-a impus cu 70-51 în faţa echipei BC Târgovişte, în partida tur din prima fază a Cupei României.

Primul meci oficial al baschetbaliştilor de la SCM-U Craiova, în Cupa României, a adunat miercuri seară, în Sala Sporturilor din Bănie, mulţi iubitori ai acestui sport. Antrenorii craioveni, Paul Nicolae şi Marius Toma, au mizat în partida tur cu BC Târgovişte pe un lot format din şase jucători români şi tot atâţia străini. SCM-U a început bine meciul, iar după primul sfert, noua tabelă de marcaj din Sala Sporturilor arăta scorul de 17-11 pentru gazde. La pauză, echipa olteană conducea la o diferenţă şi mai mare (scor 42-25). Abia în sfertul al treilea, târgoviştenii au mai redus din handicap, impunându-se chiar la o diferenţă de două puncte (19-17). SCM-U a terminat cu scorul de 75-21 şi a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în turul următor. Manşa retur este programată pe 29 octombrie, la Târgovişte.
Străinii de la SCM-U au reuşit să înscrie cele mai multe puncte miercuri seară. Venit în vară, sârbul Branislav Tomic a avut o evoluţie remarcabilă, reuşind 16 puncte, iar alt sârb, Nisavic, a marcat 15 puncte. Pentru echipa din Bănie au mai evoluat: Mitchell (11 puncte), Gibson (8 puncte), Lekic (8 puncte), Holmes (5 puncte), Lupusavei (3puncte), Călinescu (2 puncte), Ştefan (2 puncte), Liculescu, Boian, Andonie.
„Jucătorii au avut emoţii foarte mari înaintea acestui meci, dar le-au depăşit. Nu trebuie uitat că jucăm în această formulă de echipă de puţin timp şi mai avem de lucru la omogenizare. În plus, mulţi dintre componenţii lotului nu au evoluat la nivelul Diviziei A“, a spus după meci antrenorul principal al SCM-U Craiova, Paul Nicolae.
Baschetbaliştii din Bănie vor debuta mâine în Divizia A, urmând să primească vizita puternicei echipe CSU Sibiu, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor.

Gorjenii, învinşi, dar optimişti

Echipa de baschet masculin Energia Rovinari a pierdut pe terenul formaţiei CSU Atlassib Sibiu, scor 76-69 (12-13, 23-17, 19-17, 22-22), joc din manşa tur a Cupei României, însă păstrează şanse de calificare. Antrenorul american al grupării gorjene, Theo Evans, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sale, în ciuda înfrângerii. „Pentru noi a fost un meci destul de bun, dar am avut ceva probleme cu faulturile. Louis Darby a făcut două faulturi în primele minute, aşa că am decis să joace mai puţin. Se putea să ne iasă mai bine. Pe final puteam să câştigăm meciul. Pentru o primă partidă în deplasare a fost destul de bine. Dacă am fi marcat din nişte aruncări pe final, am fi putut câştiga. Sistemul mi-a fost dat peste cap atunci când unii jucători importanţi au fost sancţionaţi cu fault la început de meci. Putem să ne calificăm. Sibiul va încerca să nu piardă cu mai mult de şapte puncte, ceea ce nu va fi uşor pentru ei“, a declarat Evans. Pivotul sârb Miko Golubovic s-a accidentat şi va fi indisponibil în debutul campionatului. „Golubovic s-a  lovit la umăr şi va sta departe de teren două-trei săptămâni. Este o pierdere importantă, dar avem jucători care pot să înlocuiască pe oricine. Nu cred că va fi o problemă absenţa acestui jucător. Vom pierde la capitolul înălţime în teren, dar Golubovic poate fi înlocuit“, a mai spus Evans.
Cel mai bun marcator al Energiei Rovinari la Sibiu a fost pivotul Trim Kibwe. Autor a 21 de puncte, baschetbalistul din Trinidad Tobago a avut o reuşită de 75 la sută la aruncări şi 100 la sută la libere. Americanii Josh Jackson (15 puncte) şi Louis Darby (12 puncte) l-au urmat în clasamentul eficienţei, ultimul evoluând doar 22 de minute.
Alte rezultate înregistrate în turul I al Cupei României: CSU Asesoft Ploieşti – „U“ Mobitelco Cluj-Napoca 99-93, BC Mureş Târgu Mureş – Gaz Metan Mediaş 115-89,  BCMUS Argeş Piteşti – CS Rapid Bucureşti 100-54. Partidele Elba Timişoara – Dinamo Bucureşti, CSU Municipal Braşov – CSM Oradea au fost amânate. CS Otopeni a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII