16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au prins curaj

Tricolorii au prins curaj

După ce au făcut câteva antrenamente alături de liderii Adrian Mutu şi Cristi Chivu, elevii lui Victor Piţurcă şi-au recăpătat optimismul în privinţa deznodământului partidei de sâmbătă, de la Constanţa, cu naţionala Franţei.

Înaintea reunirii de luni, de la Casa Fotbalului, tricolorii erau destul de pesimişti în privinţa deznodământului partidei dintre România şi Franţa, din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, care se va disputa sâmbătă, de la ora 21.40, pe stadionul „Farul“ din Constanţa. Cele câteva antrenamente pe care le-au făcut împreună şi faptul că liderii Adrian Mutu şi Cristi Chivu sunt apţi de joc au readus optimismul printre elevii lui Victor Piţurcă. Tricolorii susţin că au capacitatea să-i învingă pe „cocoşi“, mai ales că vor beneficia de aportul propriilor fani.

Cociş: Francezii sunt lenţi

Mijlocaşul lui Lokomotiv Moscova, Răzvan Cociş, a afirmat că România are şanse mari să obţină un rezultat bun în faţa Franţei, aşa cum s-a întâmplat şi la Euro 2008. Mai mult decât atât, Cociş a opinat că, faţă de partida de la turneul final din Austria şi Elveţia, România este avantajată în faţa trupei lui Domenech prin faptul că va fi susţinută de aproximativ 15.000 de suporteri.
„Nu ştiu dacă ne-ar conveni un egal. Am demonstrat la Euro 2008 că putem juca de la egal la egal cu francezii, dar acum evoluăm acasă şi avem un avantaj. Împotriva unei echipe cu talie aşa cum e Franţa, trebuie să facem un joc combinativ pentru că, fiind înalţi, sunt mai lenţi. M-am mai liniştit când i-am văzut pe Mutu şi pe Chivu la antrenamente“, a afirmat Cociş.

Petre: Şi lor le e frică de noi

Mijlocaşul lui Terek Groznâi, Florentin Petre, a spus că îşi doreşte foarte mult ca naţionala să câştige în faţa Franţei, aşa cum au învins-o şi austriecii în meciul direct, scor 3-1.
„Piticul“ a adăugat că se teme mai mult de jocul naţionalei noastre decât pe prestaţia „cocoşilor“.
„Cred că Franţa a venit să joace altfel decât la Euro 2008, deşi au aceiaşi jucători. Sperăm să îi batem pe francezi la fel de uşor cum i-au învins austriecii. Ne e teamă mai mult de noi decât de ei. Franţa ne tratează puţin de sus, venind abia vineri, dar pe teren nu va mai fi aşa, pentru că şi lor le e frică de noi. Ne vom concentra altfel decât cu Lituania. E important să jucăm ofensiv şi sunt sigur că vom înscrie. Oricum, nu cred că echipa care va pierde va ieşi din cărţi“, a opinat Petre.
„Piticul“ a spus că are încredere în Pantilimon, Găman şi Galamaz, fotbaliştii care au fost convocaţi în premieră de Piţurcă la naţională.
„E normal să mai vină jucători noi la lot. Sunt de viitor, valoroşi, iar campionatul României a crescut mult. Oricum, sunt încrezător că nu se vor face de râs“, a menţionat Florentin Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU