17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDomenech a sărit peste conferinţă

Domenech a sărit peste conferinţă

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Raymond Domenech, nu s-a prezentat la conferinţa de presă organizată în cantonamentul de la Clairfontaine, acolo unde „cocoşii“ pregătesc partida cu reprezentativa României din preliminariile Campionatului Mondial din 2010. A fost pentru prima dată când tehnicianul, atât de contestat de presa şi suporterii din Hexagon, a lipsit la o conferinţă organizată la Clairfontaine. Astfel, cotidianul L’Equipe a scris ieri, cu părere de rău, că a ratat ocazia să-i adreseze antrenorului cele zece întrebări acide pe care i le pregătise. Domenech a făcut totuşi declaraţii marţi la sfârşitul unui antrenament şi a susţinut că meciul cu România nu este decisiv.
„Se joacă o calificare la Cupa Mondială şi lumea trebuie să fie conştientă de acest lucru. Este dorinţa tuturor. Meciul este important, dar nu decisiv, pentru că mai sunt şi altele. Cred că este important sprijinul publicului pe care îl întâlnesc adeseori şi acesta ne va împinge până la capăt. Singura care contează este realitatea din teren, dictatura jocului, cea care face diferenţa. Fiecare jucător şi membru al staff-ului trebuie să realizeze că este vorba de calificare la CM“, a afirmat Domenech.

Jucătorii, neinteresaţi de soarta selecţionerului

Fotbaliştii naţionalei Franţei susţin că nu se gândesc la eventuala demitere a selecţionerului Raymond Domenech, iminentă în cazul unei înfrângeri la Constanţa. Jucătorii susţin la unison că sunt interesaţi doar de ceea ce se va petrece pe terenul de joc şi nu dau importanţă zvonurilor care circulă în jurul antrenorului lor. „Numai voi, ziariştii, scrieţi  de demiterea lui Domenech. Noi nu ne gândim la aşa ceva. Noi ne ocupăm doar de ceea ce se întâmplă pe gazon, de jocul echipei. Oricum eu nu întrevăd vreo schimbare, pentru că Domenech este acelaşi din urmă cu patru ani sau de acum doi ani de la Campionatul Mondial din Germania, când am jucat finala. Noi suntem concentraţi să obţinem un rezultat bun în România şi nu ne preocupă astfel de lucruri“, a spus Alou Diarra. „Facem abstracţie de zvonurile care se vehiculează în presă. Nu ne vor opri şi nici nu ne vor da mai multă forţă pentru meciul cu România. Ne sunt indiferente astfel de lucruri. Noi vom încerca să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ajunge la Campionatul Mondial“, a spus atacantul Hatem Ben Arfa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS