Acasă Sport Bornescu, accidentat şi suspendat

Bornescu, accidentat şi suspendat

La faza în care a fost eliminat, portarul Ştiinţei s-a ales cu o contuzie puternică, acesta fiind şi motivul pentru care a ripostat la intrarea lui Voiculeţ.

Universitatea a plecat cu un punct de la Piteşti, dar destul de şifonată. Oltenii au încheiat meciul fără Bornescu şi Baird, ambii eliminaţi în minutul 83, după o fază pornită de la intrarea cu talpa a lui Voiculeţ asupra portarului Ştiinţei. Acesta a ripostat şi l-a trântit pe argeşean, fiind trimis la cabine, în timp ce Voiculeţ a primit doar cartonaşul galben. A urmat un meleu în care Bălaşa şi Baird s-au scuipat, s-au stropit cu apă şi s-au înjurat, fiind şi ei eliminaţi de arbitrul Bogaciu.
Cei doi jucători ai Universităţii ar putea primi pedeapsa minimă, două etape de suspendare, urmând să rateze partida de marţea viitoare cu CSM Ploieşti, din şaisprezecimile Cupei României, şi pe cea din campionat cu Pandurii. În afară de suspendare, Mircea Bornescu s-a ales şi cu o accidentare, intrarea atacantului lui FC Argeş provocându-i o contuzie puternică, acesta fiind şi motivul pentru care „Jose“ şi-a pierdut cumpătul. Medicul Ştiinţei, Claudiu Stamatescu, a dezvăluit că Bornescu a suferit o „contuzie puternică la picior, cu hematom constituit“, dar că nu este ceva grav, radiografia arătând că osul nu a avut de suferit. Portarul oltean va avea nevoie de câteva săptămâni de pauză, fiind şanse să revină pe gazon pentru confruntarea de la Mediaş, când i-ar putea expira şi suspendarea, dacă ar primi două etape. Având în vederea accidentarea lui Bornescu, oficialii craioveni ar putea depune un memoriu la FRF pentru suspendarea şi a lui Voiculeţ, caz în care ar aduce probe care să ateste circumstanţele atenuante ale acţiunii lui „Jose“.

Bornescu a recunoscut că a greşit

Antrenorul Nicolo Napoli şi-a certat elevul, precizând că a procedat greşit. „Bornescu nu trebuia să reacţioneze aşa la acea fază. Arbitrii trebuie să fie mai responsabili pentru avertismentele pe care le acordă. Nu înţeleg însă de ce a fost eliminat Baird“, a afirmat italianul. Judecând faza la rece, Mircea Bornescu a recunoscut că a greşit, dar că intrarea dură a lui Voiculeţ l-a făcut să nu se mai controleze. „Meritam roşu pentru reacţia mea, dar cred că şi Voiculeţ trebuia eliminat. Dacă mă lovea în faţă sau în piept, mă nenorocea. Durerile insuportabile şi sperietura trasă, pentru că pe moment am crezut că mi-a rupt piciorul, au condus la reacţia mea. Sunt momente în care nu poţi să te controlezi, dar nu trebuia să procedez aşa“, a declarat portarul craiovean.
În schimb, Michael Baird nu crede că merita să fie eliminat după conflictul cu Bălaşa. „Nu sunt eu în măsură să comentez arbitrajul, dar nu cred că a luat decizia corectă. Asta se vede şi pe proba video. Sunt sigur că oamenii din conducere vor face contestaţie ca să mă scape de suspendare. Dacă am fi jucat în 11 până la sfârşitul meciului, am fi câştigat“, a spus Baird.

Dorel i-a luat apărarea lui „Jose“

Mircea Bornescu a fost apărat de căpitanul Ştiinţei, Dorel Stoica. „La faza eliminărilor, un jucător de la FC Argeş a băgat piciorul. Eu cred că merita roşu când l-a lovit pe Bornescu. Am văzut în cabină că Bornescu are piciorul umflat, de aceea cred că a şi sărit la el“, a spus Stoica. Acesta a mai precizat că nu s-a temut când în poartă a intrat Silviu Lung junior, pentru că toţi jucătorii Universităţii au valoare.
Marcatorul golului egalizator al alb-albaştrilor, Florin Costea, crede că echipa a pierdut două puncte în Trivale. „Am avut mai multe ocazii ca ei. Am dominat meciul şi cred că s-au pierdut două puncte. Ne pare rău, dar ce să facem, mergem înainte. Sunt bucuros că am înscris. Încerc să cresc de la meci la meci, iar jocul meu să se îmbunătăţească“, a afirmat Costea, care a fost votat de suporteri drept cel mai bun jucător al Universităţii în partida de la Piteşti.
Fostul jucător al lui FC Argeş, Andrei Prepeliţă, s-a declarat însă mulţumit de rezultat. „Arbitrul a fost cam drastic. Ce s-a întâmplat la final a fost din cauza nervilor. După ce am rămas cu doi oameni în minus, eu zic că trebuie să ne mulţumim cu acest egal“, a spus mijlocaşul Ştiinţei, care a fost primit cu ostilitate de o parte a galeriei piteştene.

Exit mobile version