22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Remiza lui Simion

Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate cu rezervele grupării din Liga a II-a CSM Vâlcea, graţie „dublei“ reuşite de atacantul Valentin Simion, aflat la primele goluri pentru gruparea gorjeană.

Aproximativ 200 de curioşi au asistat la primul meci disputat de panduri la Târgu Jiu sub comanda lui Sorin Cîrţu, antrenor care a convocat şapte jucători de la Centrul de Copii şi Juniori pentru această acţiune, plus Gabriel Zamfir de la Energia Rovinari. Constantin Dobroiu, junior născut în 1990, a fost chiar titular şi a jucat tot meciul alături de vedetele Păcurar şi I. Iordache, evoluţia sa fiind destul de bună. Gruparea vâlceană s-a prezentat la Târgu Jiu fără antrenorul principal Alin Artimon şi a deschis scorul în minutul 32, prin Luca, acesta reluând cu capul, din centrul careului, după un corner făcut cadou de ex-bistriţeanul Popa. Pandurii au egalat peste şase minute, când Simion a înscris simplu, din şase metri, după o acţiune pe partea dreaptă a lui Păcurar. După reluarea jocului, Popa şi-a arătat din nou limitele, provocând penaltiul din care Luca şi-a readus echipa în avantaj, prilej pentru Sorin Cîrţu de a-l ironiza. „Băi Popa, dacă mai ai fraţi acasă să-i aduci la Târgu Jiu!“, i-a strigat tehnicianul. Vâlcenii îşi puteau majora avantajul, însă fostul pandur Vătavu a nimerit bara porţii apărate de Bălăeţ. Imprecizia lui Vătavu a fost taxată imediat de Simion, care a reuşit „dubla“ din serviciul aceluiaşi Păcurar. Odată cu schimbările, jocul şi-a pierdut din consistenţă, însă „spectacolul“ a fost întreţinut de Cîrţu, care le-a reproşat vehement arbitrilor Mihalea Popescu şi Marius Bârzan deciziile luate.

Silviu Lung, pentru a treia oară în Gorj

După ce a pregătit în două rânduri pe Minerul Motru ca antrenor principal, Silviu Lung a revenit în Gorj, dar la Pandurii Târgu Jiu, unde se ocupă de pregătirea portarilor. „Este a treia oară când antrenez în Gorj. Am venit aici cu inima deschisă, la solicitarea lui Sorin Cîrţu şi a domnului Marin Condescu. Sper să fac treabă“, a spus Lung.
Acesta nu-şi cunoaşte prea bine elevii, pe care i-a urmărit doar din momentul când a primit oferta de la Pandurii, însă are încredere în posibilităţile lor. „Nu am urmărit încă toţi portarii de la echipa Pandurii. Cred însă că sunt foarte buni şi va fi un privilegiu pentru mine să lucrez cu ei. Trebuie să aibă încredere în mine, pentru că eu am în ei“, a mai spus Lung. Tehnicianul oltean a precizat că durata contractului cu Pandurii este relativă şi depinde de rezultatele formaţiei. „Perioada pe care noi, antrenorii, semnăm cu o echipă este relativă, indiferent ce scrie în contract. Dacă sunt rezultate atunci este foarte bine şi ne putem duce mandatul până la capăt. Nu putem vorbi acum despre ceea ce va fi, ci doar despre ceea ce este“, a încheiat Silviu Lung. Alt membru al familiei Lung, Tibi, a evoluat la Pandurii Târgu Jiu, fiind unul dintre artizanii promovării echipei în primul eşalon.
Fostul antrenor al gorjenilor, Eugen Neagoe, s-a aflat ieri la Târgu Jiu împreună cu Vali David şi Sebastian Moga pentru a-şi rezilia contractele. Aceştia s-au întâlnit cu preşedintele Marin Condescu să negocieze suma pe care clubul trebuie să o achite pentru că a renunţat la serviciile lor înainte de expirarea angajamentelor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS