24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel va fi căpitanul românilor cu Rusia

Pavel va fi căpitanul românilor cu Rusia

„Premoniţiile“ lui Adrian Marcu au prins contur, Federaţia Română de Tenis hotărând ca Andrei Pavel să fie căpitanul României în disputa cu Rusia din primul tur al Cupei Davis.

Membrii Comitetului Director al FRT au hotărât ca, pentru meciul cu Rusia, programat în perioada 6-8 martie 2009, din primul tur al Cupei Davis, echipa României să fie condusă de Andrei Pavel. Decizia se poate schimba însă pe parcurs, dar numai în cazul în care „Cneazul“ va depăşi problemele medicale de la umărul drept şi va putea juca, echipa urmând să fie condusă de actualul căpitan nejucător, Adrian Marcu.
„În tot ceea ce faci în viaţă, există un sfârşit. Este normal ca Pavel să preia postul de căpitan, dar asta numai dacă el nu va mai putea să joace. Eu sper să revină pe teren. Mai poate juca tenis de calitate cel puţin un sezon, mai ales că recuperarea sa decurge din ce în ce mai bine. Nu trebuie să abandoneze, avem nevoie de el“, a spus Adrian Marcu.
Forul din cadrul FRT a mai hotărât ca Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri să se organizeze pe 11 decembrie 2008. În această lună, conducătorii FRT vor convoca o consfătuire cu membrii afiliaţi pentru a analiza situaţiile legate de modificările de statut, de calendarul competiţional, de buget şi de afilieri. Până în prezent, Comitetul Director a aprobat reafilierea a 142 de structuri sportive. Procesul continuă, astfel încât foarte curând alte 32 de structuri sportive vor avea dosarele complete.

Hănescu l-a bătut pe Ljubicic

În absenţa lui Andrei Pavel, cel mai în formă tenisman român la această oră, Victor Hănescu pare să continue ascensiunea din ultimul timp, reuşind calificarea în optimile de finală ale turneului de 370.000 de euro de la Metz (Franţa). Reprezentantul nostru a reuşit o victorie foarte frumoasă, în două seturi, scor 6-1, 7-6 (4), în faţa croatului Ivan Ljubicic, fost număr trei mondial în urmă cu doi ani. Acest succes din Hexagon al lui Hănescu a fost primul în faţa croatului, care câştigase cele cinci întâlniri anterioare. În urma nivelului pe care l-a atins la turneul de la Metz, Hănescu şi-a asigurat deja un cec în valoare de 5.850 de euro şi 15 puncte ATP.
În faza optimilor de finală, Victor Hănescu îl va întâlni pe argentinianul Eduardo Schwank, numărul 54 ATP, învingător în prima rundă, cu 7-6(5), 6-2, în faţa spaniolului Nicolas Almagro, al treilea favorit l-a câştigarea trofeului. Cei doi jucători nu s-au întâlnit niciodată până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS