10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele româneşti ţintesc grupele Cupei UEFA

Echipele româneşti ţintesc grupele Cupei UEFA

Unirea Urziceni, SC Vaslui, Rapid, FC Timişoara şi Dinamo au şanse mari de calificare în faza următoare a celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi.

Manşa secundă a turului I al Cupei UEFA a debutat marţi, când s-au disputat partidele Saint Patrick’s Athletic – Hertha Berlin 0-0 (în tur 0-2) şi ŢSKA Moscova – Slaven Koprivnica 1-0 (în tur 2-1). Celelalte meciuri din această fază a celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi se vor juca astăzi, printre protagoniste numărându-se şi cinci echipe româneşti. Ţinând cont de rezultatele din prima manşă, Unirea Urziceni (0-0 la Hamburg) şi SC Vaslui (0-0 la Slavia Praga) au şanse mari de calificare. Şi celelalte trei formaţii, Rapid (0-1 la Wolfsburg), FC Timişoara (1-2, acasă, cu Partizan Belgrad) şi Dinamo (0-1 la NEC Nijmegen) pot „întoarce“ astăzi rezultatele din tur şi, totodată, soarta calificării.

Rapid – Wolfsburg

Pe stadionul „Giuleşti-Valentin Stănescu“, Rapid Bucureşti va primi astăzi, de la ora 17.00, replica formaţiei germane VfL Wolfsburg. În tur, trupa lui Felix Magath a câştigat cu 1-0. Jucătorii giuleşteni susţin că vor lupta în meciul de astăzi atât pentru numele şi istoria clubului, cât şi pentru tehnicianul Jose Peseiro, acesta putând să fie demis în cazul ratării calificării în grupele Cupei UEFA. În schimb, fanii alb-vişinii şi-au pierdut răbdarea cu antrenorul portughez după rezultatele nesatisfăcătoare din ultima perioadă şi doresc ca acesta „să nu mai intre în Giuleşti“.

Unirea Urziceni – Hamburg

Partida AFC Urziceni – Hamburg, contând pentru manşa a doua a turului I al Cupei UEFA, se va disputa astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul „Tineretului“. În tur, scorul a fost egal, 0-0. Tehnicianul grupării ialomiţene, Dan Petrescu, a opinat că, datorită experienţei sale europene, Hamburg are în continuare prima şansă de calificare în grupele Cupei UEFA. Mai mult, „Bursucul“ se aşteaptă ca Hamburg să fie mult mai concentrată în meciul de la Urziceni, mai ales că, „în tur, echipa lui Martin Jol ne-a privit aşa, prieteneşte; au zis că ne dau trei-patru goluri şi gata“.

SC Vaslui – Slavia Praga

Returul disputei SC Vaslui – Slavia Praga se va juca astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“. În tur, scorul a fost egal, 0-0. Antrenorul vasluienilor, Viorel Hizo, a spus că returul cu cehii poate deveni istoric pentru moldoveni, în situaţia în care vor merge mai departe. „Calificarea ar fi o premieră pentru Vaslui, care se confruntă cu o echipă care a jucat ani buni în Liga Campionilor. Este un meci care poate fi istoric“, a menţionat Hizo.

Partizan Belgrad – FC Timişoara

Partizan Belgrad şi FC Timişoara se vor înfrunta astăzi, în capitala Serbiei, de la ora 19.00. Chiar dacă, în tur, sârbii s-au impus la Timişoara, cu 2-1, antrenorul bănăţenilor, Duşan Uhrin Jr., a spus că priveşte meciul de la Belgrad cu realism şi este de părere că Partizan, în ciuda faptului că este favorită, poate fi eliminată. „Trebuie să fiu realist şi să spun că vreau să ne calificăm. La Timişoara se formează acum o echipă adevărată. Avem 30% şanse să trecem de Partizan“, a spus Uhrin.

Dinamo – NEC Nijmegen

Partida Dinamo – NEC Nijmegen, din manşa a doua a turului I al Cupei UEFA, se va disputa astăzi, de la ora 20.15, pe arena din „Ştefan cel Mare“. În tur, formaţia olandeză s-a impus cu scorul de 1-0, însă antrenorul „câinilor“, Mircea Rednic, pare încrezător în şansele de calificare ale echipei sale. „NEC Nijmegen este o echipă de bătut“, a spus Rednic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS