14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu anihilat Fiorentina

Au anihilat Fiorentina

Fiorentina – Steaua 0-0
Stadion „Artemio Franchi“
, spectatori 35.000.
Fiorentina: Frey – Jorgensen (Zauri ’46), Gamberini, Dainelli, Vargas – Almiron (Kuzmanovic ’75), Felipe Melo, Montolivo (Pazzini ’80) – Santana, Gilardino, Mutu. Antrenor: Cesare Prandelli.
Steaua: Zapata – Ogăraru, Goian, Ghionea, P. Marin – Lovin, Rădoi – B. Nicoliţă,
D. Moreno (T. Gomes ’87), Semedo (Kapetanos ’90+2) – B. Stancu (Szekely ’78). Antrenor: Marius Lăcătuş.  
Cartonaşe galbene: P. Marin, B. Stancu.
A arbitrat: Michael Riley (Anglia).

Echipa lui Lăcătuş a scos un rezultat bun pe „Artemio Franchi“ din Florenţa şi se menţine în cursa pentru ocuparea locului al doilea în grupă. 

Vicecampioana României din sezonul trecut, Steaua Bucureşti, a reuşit să obţină primul punct în actuala ediţie a Ligii Campionilor, terminând la egalitate, scor 0-0, partida disputată în deplasare pe terenul Fiorentinei, în Grupa F a competiţiei. Meciul de pe „Artemio Franchi“, la care au asistat şi câteva mii de suporteri români, a fost echilibrat, iar rezultatul înregistrat pe tabelă poate fi considerat echitabil, cu toate că Steaua a avut oportunităţi mai clare de a înscrie.
Spre deosebire de partida cu Bayern München de acum două săptămâni, Marius Lăcătuş nu i-a mai folosit pe Toja la mijlocul terenului şi pe Arthuro în postura de vârf împins. A revenit însă Mirel Rădoi, refăcut după o accidentare, iar în atacul Stelei a evoluat Bogdan Stancu, susţinut de portughezul Semedo.
Fiorentina s-a aflat la cârma jocului în prima repriză şi a avut câteva acţiuni de atac periculoase, dar apărarea Stelei a fost la post, Goian, Rădoi şi Ghionea achitându-se excelent de sarcinile defensive. Adrian Mutu a fost marcat bine de Ogăraru, dublat la unele faze şi de Nicoliţă, şi nu a reuşit mare lucru în prima parte a jocului.
Steaua nu a ştiut însă să fructifice ocaziile pe care le-a avut. La originea celor mai periculoase acţiuni de atac ale echipei lui Lăcătuş s-a aflat Semedo. În minutul 8, portughezul a pătruns pe partea stângă, dar a preferat o centrare spre Dayro Moreno în locul unui şut. Şapte minute mai târziu, acelaşi Semedo a fost bine găsit în marginea careului de 16 metri, dar a şutat pe lângă poartă.

Cu mai mult curaj în repriza a doua

Şi în repriza secundă, Steaua a fost exactă în apărare şi a acţionat periculos pe contraatac, profitând şi de condiţia fizică precară a gazdelor. Totuşi, Fiorentina a avut în această parte două oportunităţi de a înscrie, la originea lor aflându-se Mutu. În minutul 66, internaţionalul român a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, dar mingea a şters bara din dreapta porţii lui Zapata. Mai înainte, Mutu trimisese cu capul din partea stângă, de la cinci metri, în plasa laterală.
Steaua n-a rămas datoare şi a dat replica zece minute mai târziu, la o fază la care defensiva italienilor a fost surprinsă de Semedo. Portarul Frey a fost însă la post şi a scos şutul portughezului, ca la handbal, cu piciorul, salvându-şi echipa de la gol. Pentru a da mai multă prospeţime compartimentului ofensiv, antrenorul gazdelor, Luciano Spalletti, i-a introdus pe Kuzmanovici şi Pazzini, dar nici aceştia şi nici vedeta Gilardino nu au reuşit să spargă blocul defensiv stelist. În finalul partidei, Lăcătuş i-a aruncat în luptă pe Tiago şi Kapetanos, ultimul având şi o ocazie clară de a înscrie, dar a întârziat şutul şi a fost blocat de apărătorii italieni.
Steaua se află la un singur punct distanţă de locul al doilea în grupă, ocupat de Lyon şi Fiorentina, şi va primi pe teren propriu replica echipei franceze, peste două săptămâni.

Lăcătuş: Regret că nu am luat trei puncte

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat că pleacă de la Florenţa, oraşul unde a jucat după Cupa Mondială din anul 1990, cu regretul că Steaua nu a reuşit să învingă pe Fiorentina în Liga Campionilor. „Meritam mai mult în această seară. A fost un joc greu, în compania unui adversar redutabil, care ne-a pus probleme. După numărul ocaziilor pe care le-am avut meritam victoria, dar, din păcate, am irosit din nou şansa de a marca împotriva unei echipe italiene. E un rezultat care ne obligă, pentru că am demonstrat că suntem în creştere şi sperăm că vor veni şi golurile. Plec de la Florenţa cu regretul că nu am câştigat“, a spus Lăcătuş.
Tehnicianul a adăugat că îşi doreşte cât mai multe puncte din dubla confruntare cu Olympique Lyon, din următoarele două etape ale competiţiei. Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat marţi seară, în deplasare, cu Fiorentina, în Grupa F a Ligii Campionilor.

Mutu: Am avut ghinion

Internaţionalul român Adrian Mutu a declarat după partida cu Steaua, încheiată cu scorul de 0-0, că Fiorentina a ratat foarte multe ocazii şi doar ghinionul a făcut să nu înscrie cel puţin un gol. „Toată lumea a fost responsabilă pentru ce s-a întâmplat în acest joc. Am avut şi neşansă pentru că am atacat poarta adversă în multe rânduri, ne-am creat ocazii, dar am şi ratat mult. Recunosc că şi eu am ratat mult, dar am făcut tot posibilul să înscriu“, a spus Mutu.
Antrenorul echipei Fiorentina, Cesare Prandelli, a declarat că rezultatul meciului cu Steaua este just şi a opinat că echipa lui Lăcătuş este mai bună decât formaţia sa. „Am început bine, iar distanţele erau bune între jucători, dar după ce Steaua a avut două şuturi periculoase, ne-am cam pierdut încrederea. Am întâlnit o formaţie care a jucat, care ne-a atacat foarte mult. Cred că este o echipă mai bună ca a noastră. Sunt şi aspecte pozitive, pentru că am luptat până la sfârşit şi am încercat să obţinem un rezultat bun. A fost o experienţă folositoare. Cred că rezultatul este just“, a spus Prandelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU