Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Primul succes al fotbalistelor din Bănie
Înfiinţată în vara acestui an, echipa feminină de fotbal Sporting Junior Craiova a obţinut duminică primul succes. Jucătoarele pregătite de Sorin Pătraşcu s-au impus, pe stadionul din Işalniţa, cu scorul de 3-0 (1-0) în faţa echipei Fair Play Bucureşti, într-un meci contând pentru faza I a Cupei României. Golurile echipei oltene au fost reuşite de Mădălina Mărgineanu şi Alina Peşu, care a reuşit „dubla“. Alina Peşu a intrat în teren abia în minutul 15, imediat ce a ajuns de la Slatina, acolo unde arbitrase un meci la juniori republicani. Poarta echipei din Bănie a fost apărată de o jucătoare de câmp, Pasăre, deoarece portăriţa Lucia Ruşet a primit învoire pentru a merge acasă, la Târgu Jiu, să se pregătească pentru nunta sa, programată săptămâna aceasta. Cei 100 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului din Işalniţa le-au văzut la lucru pe jucătoarele: Pasăre – S. Peşu, Pozmac, Davidescu – Olteanu, Tomescu, Dragomir, Mărgineanu – Frumuşelu, Iacoviţa, Gâtscurt. Au mai intrat: A. Peşu, Constantinescu, Moagă şi Popescu.  „După eşecul de la Târgovişte, din prima etapă de campionat, ne-am dorit mult un succes în Cupă. Am jucat cu o formulă 3-4-3, adică ofensivă, şi pe lângă cele trei goluri, am mai ratat un penalti, prin Iacoviţă, şi am mai avut alte şapte-opt ocazii de gol“, a spus antrenorul Sorin Pătraşcu. Vineri, fetele vor juca tot la Işalniţa, dar în etapa a doua din Divizia A, cu Smart Bucureşti.    

Victorie cu dedicaţie

FC Craiova a obţinut duminică seară a treia victorie din tot atâtea posibile în Liga I de futsal, seria vest. Jucătorii craioveni s-au impus pe teren propriu cu scorul de 4-1 (1-0) în faţa celor de la Futsal Municipal Reşiţa, prin golurile reuşite de Mihai Mihalache, Adrian Mihalache şi Marian Stanciu (2). Jucătorii au dedicat victoria fiului colegului lor Marius Cioboiu, care sâmbătă a fost creştinat. Pentru FC Craiova au evoluat: Rizan – Alecu, Bugălă, Cioboiu, M. Mihalache. Au mai intrat: A. Mihalache, Stanciu, Florescu, Bălan, Stăncuţa şi Relea. În runda a treia s-au mai înregistrat rezultatele: Poli Timişoara – Olimpic Simeria 0-3 şi Clujana Cluj – CIP Deva 2-7. Partida Dava Deva – Quasar Deva s-a disputat aseară. Etapa viitoare, oltenii, care ocupă locul doi, la egalitate de puncte cu CIP Deva, vor juca pe terenul echipei Olimpic Simeria, nou-promovată în Liga I.

Nu s-au mulţumit cu bronzul
Judoka de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au urcat pe podiumul Campionatului Naţional de cadeţi, echipe mixte, cucerind medalia de bronz. Competiţia s-a desfăşurat în Bănie, la Sala Sporturilor, şi a reunit doar patru echipe, motivul fiind o prevedere din regulament în care sportivii pot fi împrumutaţi de la un club la altul. Mai precis, au concurat doar judoka cei mai valoroşi din ţară, iar echipele care nu aveau şanse la medalii nu s-au mai prezentat la concurs. Sportivii craioveni au obţinut o victorie în primul meci, 10-1 cu Petrom II Ploieşti, dar au pierdut următoarele două partide, cu acelaşi scor, 6-5.„Chiar dacă am urcat pe podium nu suntem mulţumiţi. Ne doream mai mult. Nici eu, nici sportivii nu putem să apreciem această medalie aşa cum ne-am dori, pentru că am simţit că puteam mai mult“, a comentat rezultatul antrenorul craiovean Mihai Voinea. Echipa CSM-LPS „Petrache Trişcu“ Craiova a fost formată din sportivii: Amalia Doană (categoria 44 kg.), Raluca Dumitraşcu (48 kg.), Bianca Mitea (48 kg.), Mihaela Gavat (52 kg.), Larisa Staicu (57 kg.), Ramona Ciobanu (57kg.), Adreea Otoiu (+57 kg.), Simona Bălan (+57 kg.), Augustin Bălan (50 kg.), Cristian Ciobănică (50 kg.), Alexandru Stângă (55 kg.),  Răzvan Barbu (60 kg.), Arnold Lucaşi (66 kg.), Ionel Pârvu (73 kg.), Costinel Drăghici (73 kg.), Alexandru Dudău (73 kg.), Adrian Nicola (+73 kg.) şi Alexandru Margineanu (+73 kg.). La această întrecere s-a concurat la 11 categorii de greutate, şase la masculin şi cinci la feminin.

CET, pe doi la turneul de la Cluj
Echipa de baschet feminin CET Govora, în premieră în formulă completă, a arătat la „Trofeul Nicolae Martin“, disputat la Cluj, că este una dintre marile favorite la titlul din acest sezon. Elevele lui Mihai Toma au început cu stângul miniturneul internaţional din Ardeal, sârboaicele de la Kosarkaski Klub Radivoj impunându-se cu scorul de 66-60. În cea de-a doua zi a competiţiei, govorencele au trecut uşor de echipa gazdă, U-TCRE Cluj, cu 58-48, iar în ultima partidă disputată, au trecut de unguroaicele de la Nyiregyhaza SI, scor 79-54. Trofeul a fost adjudecat de echipa gazdă, care s-a impus în ultima partidă cu 82-53, în faţa sârboaicelor de la Radivoj. Coşghetera turneului a ieşit Florina Diaconu (CET Govora), care a marcat 70 de puncte, având o medie de 23 de puncte pe meci. La finalul turneului, antrenorul CET-ului, Mihai Toma, s-a arătat nemulţumit de unele jucătoare. „Este prima dată când am tot lotul la dispoziţie şi cred că, per total, echipa a mers bine. Mai avem multe probleme, dar sper să le rezolvăm până când începe campionatul. Dintre noile achiziţii pot să mă declar mulţumit, cât de cât, de Lijiana Latinovic şi Tijiana Rus. Acestea au arătat că ştiu baschet, dar mai au de lucrat la partea fizică. Parcă nu fac faţă unui joc de 40 de minute. Dezamăgit sunt de Milena Krstajic (Serbia) şi Marijana Ivovic (Muntenegru). Cel puţin de Ivovic nu am ce să spun. Mă aşteptam la cu totul altceva de la un pivot care face parte şi din naţionala ţării sale. Sper să-şi confirme valoarea pentru care s-au plătit foarte mulţi bani. Restul jucătoarelor au avut o evoluţie bună, cu un plus pentru Diaconu“, a spus Toma.

Crivoi a ratat trofeul
Tenismanul Victor Crivoi a irosit şansa de câştiga trofeul challenger-ului de la Bucureşti, dotat cu premii totale de 30.000 de euro, fiind învins în finală, scor 7-5, 4-6, 2-6, de spaniolul Santiago Ventura, principalul favorit al competiţiei. În urma calificării în ultimul act, românul s-a ales cu 2.500 de euro şi 38 de puncte ATP, în timp ce Ventura, care i-a bătut şi pe Adrian Cruciat şi pe Dacian Crăciun, a încasat 55 de puncte ATP şi un cec în valoare de 4.300 de euro. Santiago Ventura s-a impus şi în proba de dublu, alături de conaţionalul Ruben Ramirez Hidalgo dispunând în finală, cu scorul de 6-3, 5-7, 10-6, de perechea Andrea Arnaboldi (Italia) / Maximo Gonzalez (Argentina). Alt tenisman care a cunoscut gustul victoriei a fost francezul Jo Wilfried Tsonga, care a câştigat turneul ATP de la Bangkok (Thailanda). Sportivul din Hexagon şi-a trecut în palmares primul său trofeu ATP, după ce l-a învins în finală, scor 7-6 (4), 6-4, pe sârbul Novak Djokovic, principalul favorit al competiţiei. Săptămâna trecută s-a mai disputat turneul de la Beijing (China), câştig de cauză având americanul Andy Roddick, care a trecut în ultimul act, cu 6-4, 6-7 (6), 6-3, de israelianul Dudi Sela.

Jankovic s-a impus la Beijing
La sfârşitul săptămânii trecute, în China, actul final al turneului de la Beijing a fost câştigat de sârboaica Jelena Jankovic, care a dispus în două seturi, scor 6-3, 6-2, de rusoaica Svetlana Kuznetsova, cucerind al doilea trofeu al sezonului, după cel de la Roma, din luna mai. În urmă cu două săptămâni, Kuznetsova o învinsese pe Jankovic în sferturile de finală ale turneului de la Tokyo. În cadrul turneului de la Seul, rusoaica Maria Kirilenko şi-a confirmat statutul de favorită şi s-a impus în ultimul act în faţa australiencei Samantha Stosur, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4. Rusoaica a mai câştigat în acest an două trofee, ambele pe zgură, la Estoril şi Barcelona.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version