Nemulţumiţi de joc, bucuroşi de puncte

Autori


Evoluţia echipei Pandurii Târgu Jiu la Buzău i-a dezamăgit atât pe antrenorul Sorin Cîrţu, cât şi pe preşedintele Marin Condescu, în ciuda celor trei puncte obţinute, primele în deplasare din acest sezon.

Pandurii au câştigat pe terenul Gloriei Buzău, scor 1-0, la capătul unui joc economicos, în care elevii lui Sorin Cîrţu au forţat doar cât să-şi asigure cele trei puncte. Gorjenii au condus ostilităţile în prima parte, în care au şi marcat, dar după pauză au cedat iniţiativa gazdelor, cu toate că aveau superioritate numerică.

Sorin Cîrţu nu a înţeles starea de automulţumire a elevilor săi, dar nu şi-a ascuns bucuria debutului fericit pe banca pandurilor. „Este un lucru pozitiv că am bătut şi am luat trei puncte. Îmi doresc să mergem pe linia asta ascendentă cât mai mult şi sperăm să acumulăm puncte care să ne creeze altă stare de spirit. Nu m-a mulţumit, per ansamblu, modul în care a jucat echipa. Faptul că am obţinut cele trei puncte este altceva. Bucuria victoriei nu pot să o ascund sau să o minimalizez, dar jocul echipei a lăsat de dorit. Mă aşteptam la altceva. Am început bine primele douăzeci de minute, am dat gol, adversarul a rămas în zece oameni, dar aş fi vrut din partea jucătorilor altfel de gestionare a situaţiei. Am fost permisivi cu buzoienii, pentru că, dacă forţam când trebuia, alta era starea lor psihică. Nu le-am dat gol, iar ei au căpătat încredere, au muncit, au venit peste noi, dar fără forţă ofensivă. Doar nişte centrări stereotipe, cu care l-au remarcat pe Stanca. Atunci când iei trei puncte trebuie să fii mulţumit, indiferent cum a fost prestaţia echipei, pentru că s-a întâmplat de multe ori să joci bine şi să pierzi“, a spus Sorin Cîrţu.

În aceeaşi notă a fost şi preşedintele Marin Condescu, care s-a declarat şi el nemulţumit de jocul gorjenilor: „Sunt total nemulţumit de jocul echipei. Am câştigat cu noroc. Gloria a fost superioară, dar a trebuit să evolueze în inferioritate, iar noi am profitat şi am obţinut o victorie la limită“, a spus Condescu.

Pandurii mai au coşmaruri


Deşi a evadat din zona retrogradării, Pandurii Târgu Jiu rămâne implicată în lupta pentru supravieţuire, având un singur punct avans faţă de Gloria Bistriţa, ocupanta primului loc retrogradabil. Gorjenii au în continuare un program dificil, urmând să întâlnească Rapid, Universitatea Craiova şi SC Vaslui. „Aşteptăm să avem continuitate în rezultate şi apoi putem vorbi de altceva. Suntem tot în starea de coşmaruri şi somn agitat“, a mai spus Cîrţu.

Acesta şi-a chemat ieri-dimineaţă jucătorii la o şedinţă de recuperare, iar cei care au evoluat la Buzău au primit liber până astăzi după-amiază. Chibulcutean acuză o accidentare după partida cu Gloria, urmând să efectueze un control medical amănunţit pentru a vedea cât este de gravă. Acesta completează lista indisponibililor pentru jocul cu Rapid, pe care se mai află Vasilache, Tremonti şi Iordache.

Alexandru Piţurcă a revenit cu gol la Pandurii, după ce şi-a ispăşit cele trei etape de suspendare, atacantul oltean reuşind să provoace şi eliminarea fundaşului Gloriei Buzău, Fabio Lima. Totuşi, acesta nu l-a impresionat pe Sorin Cîrţu, care i-a reproşat superficialitatea cu care a tratat anumite faze. „Pentru un atacant este bine să înscrie, numai că trebuia să aibă şi continuitate în joc. Se pare că Piţurcă se mulţumeşte cu prea puţin. Cel puţin aşa se deduce din atitudinea pe care a avut-o după gol: a început cu călcâie, a căutat nişte soluţii savante…“, a comentat Cîrţu prestaţia atacantului său. Alex Piţurcă, alături de Tilincă, este cel mai bun marcator al echipei Pandurii, cu trei goluri marcate în acest sezon.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 30 septembrie 2008

Actualitate

» „Tun imobiliar“ în cercetare
» Liberalii din CJ Gorj, specialişti în CA-uri
» Pirelli continuă investiţiile în România
» Distrigaz ameninţă statul

Local

» Ne vedem în Valea Roşie!
» Se desfiinţează plafoanele la medicamente
» ISJ caută din nou directori de şcoală
» Valentin şi Raluca Bîrţan vor avea o familie nouă
» Profesorii pensionari vor ore la catedră
» Oltenii nu sunt interesaţi de fondurile europene
» Locuitorii din Ocne vor avea apă din octombrie
» Valutistul carbonizat, cămătar nemilos
» CE vrea mărirea concediului de maternitate
» Bunic prădat de nepot
» Alarmă falsă cu bombă la tribunal
» Parlamentul, în vacanţă electorală
» Cu tirul în copac
» Maşini moderne pentru IJPF Mehedinţi
» Accidente în lanţ pe drumurile vâlcene
» Cu iaurtul sub fustă în supermarket
» Bătut în parcare
» Minori spărgători de maşini, prinşi în flagrant
» Rom arestat pentru trafic de droguri
» Impact cu nouă răniţi
» Scurte ştiri
» Spitalul neputinţei

Dolj

» Marinar înecat în Dunăre
» Dascălii fug de la catedră

Gorj

» A vrut să-şi dea foc în bar
» „Marea Debarasare“, în Gorj
» Sohodol Climb, festival de escaladă
» Un bolnav psihic şi-a ucis bunica în bătaie

Sport

» Scurte ştiri
» Amatorii olteni aşteaptă prima de la Naşu’
» Ivica Rimanic este realist
» Alonso, câştigător în Singapore
» Valentino Rossi, campion mondial
» Nemulţumiţi de joc, bucuroşi de puncte
» Suporterii s-au decis greu
» În Trivale, brânza e pe bani
» Keşeru şi colegii săi, contestaţi de suporteri
» NEC Nijmegen a remizat acasă
» Wolfsburg, învinsă
» Germanii vor arbitra meciul CFR – Chelsea
» Bayern dă piept cu Lyon
» Mourinho ar fi vrut un egal
» Chivu a făcut cadouri Milanului
» Adi Mutu nu-i aşteaptă cu flori pe stelişti

Opinii

» Geoană grandshow
» Gazdele, în impas

Top