13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern dă piept cu Lyon

Bayern dă piept cu Lyon

Bayern München traversează o criză prelungită în Bundesliga şi doreşte să îşi repare imaginea în Champions League. În această seară, pe „Allianz Arena“, bavarezii vor primi replica francezilor de la Olympique Lyon. Bayern a debutat cu dreptul în competiţie, obţinând o victorie la limită în Ghencea cu Steaua (1-0), în timp ce campioana Franţei a remizat pe teren propriu cu Fiorentina (2-2), după ce a fost condusă şi a recuperat un handicap de două goluri în 17 minute.    
Bayern porneşte ca favorită, mai ales că în ultimele două sezoane în care a jucat în Liga Campionilor (2006/2007 şi 2005/2006) a câştigat primele trei meciuri.
Ultima dată când s-au întâlnit cele două formaţii, în sezonul 2003/2004, a câştigat Bayern, la München, cu 2-1, golurile nemţilor fiind marcate atunci de Giovane Elber şi Roy Makaay. Cei doi nu se mai găsesc în lotul lui Bayern. În schimb, autorul golului francezilor din partida respectivă, Juninho Pernambucano, a devenit căpitanul lui Olympique.
Ultimul meci pe care Bayern l-a jucat pe teren propriu în Liga Campionilor a fost cel cu Milan, din sferturile ediţiei 2006/2007, încheiat cu o înfrângere, italienii impunându-se cu 2-0.

Francezii „funcţionează“ bine în meciurile cu nemţii

În sezonul trecut, Olympique Lyon şi-a continuat seria pozitivă pe teritoriul Germaniei, învingând pe VfB Stuttgart cu 2-0. În precedentele două deplasări, francezii învinseseră pe Bayer 04 Leverkusen, cu 4-2 (faza grupelor 2001/2002), şi pe Werder Bremen cu 3-0 (optimi de finală, 2004/2005). Înaintea acestei serii de victorii, Lyon nu bătuse niciodată în Germania.
Atacantul brazilian al oaspeţilor de astăzi, Fred, are amintiri plăcute legate de „Allianz Arena“. El a jucat aici cu naţionala Braziliei la Campionatul Mondial din 2006 împotriva Australiei şi a înscris un gol la doar câteva minute după ce a fost trimis în teren. Doi dintre jucătorii lui Bayern, Sagnol şi Franck Ribéry, îi vor înfrunta pe colegii lor de la naţionala Franţei, Francois Clerc, Jean-Alain Boumsong, Benzema, Sidney Govou şi Jeremy Toulalan.
Ribéry a absentat la meciul cu Steaua din Ghencea, din cauza unei accidentări, dar va fi la dispoziţia antrenorului Jurgen Klinsmann pentru partida din această seară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS