Acasă Sport Bayern, Wolfsburg şi Hamburg merg ceas

Bayern, Wolfsburg şi Hamburg merg ceas

Toate cele trei adversare din cupele europene ale echipelor româneşti au câştigat la pas meciurile din turul doi al Cupei Germaniei.

Internaţionalul francez Franck Ribery a evoluat pentru prima dată după accidentarea pe care a suferit-o la Euro 2008 în meciul pe care echipa sa, Bayern München, l-a câştigat miercuri, pe teren propriu, în faţa lui Nürnberg, cu 2-0, în turul doi al Cupei Germaniei. Golurile adversarei Stelei din Grupa F a Ligii Campionilor au fost marcate de Klose (7) şi Borowski (69). Antrenorul Jurgen Klinsmann a folosit următorii jucători: Rensing – Oddo, Lucio, Demichelis, Lahm – Schweinsteiger (Sosa ’73), Borowski, Ottl, Ribery – Klose, Toni (Podolski ’81). Ribery s-a accidentat grav la turneul final din Austria şi Elveţia, în întâlnirea dintre Franţa şi Italia. Mijlocaşul francez a suferit o smulgere a unui ligament, în urma unui duel cu Gianluca Zambrotta şi a fost operat câteva zile mai târziu la o clinică din München. Francezul era aşteptat să apară ca rezervă în meciul cu Steaua, din Liga Campionilor, pe care Bayern l-a câştigat la Bucureşti cu 1-0. Partida retur dintre Bayern şi Steaua este programată pe 25 noiembrie, la München, în etapa a cincea.

Wolfsburg a câştigat  cu 7-0

În alt meci din turul al doilea al Cupei Germaniei, WfL Wolfsburg, adversara formaţiei Rapid Bucureşti în Cupa UEFA, a învins miercuri, cu 7-0, în deplasare, gruparea FC Oberneuland. Golurile „lupilor“ au fost marcate de Dzeko (’15, ’20, ’57, ’75), Marcel Schafer (’26), Ashkan Dejagah (’67) şi Caiuby (’89). Antrenorul alb-verzilor, Felix Magath, a utilizat următoarea echipă: Benaglio – Zaccardo, Ricardo Costa, Barzagli, Rodrigo Alvim – Josue (Riether ’64) – Dejagah, M. Schafer (Adlung ’46) – Misimovic – Saglik (Caiuby ’46), Dzeko. Rapid şi WfL Wolfsburg se vor întâlni pe 2 octombrie în manşa secundă a turului I al Cupei UEFA, pe arena „Giuleşti-Valentin Stănescu“. În tur, nemţii au câştigat cu 1-0 prin golul marcat din penalti de Grafite, în minutul 45. Şi adversara Unirii Urziceni din Cupa UEFA, Hamburg SV, a câştigat miercuri, cu 2-0, în faţa lui VfL Bochum, în turul doi al Cupei Germaniei. Ambele goluri ale partidei au fost marcate de croatul de 27 de ani Mladen Petric, care a punctat în minutele 19 şi 90+2. Martin Jol, antrenorul lui Hamburg, a aliniat următorii jucători: F. Rost – Demel (Boateng ’72), B. Reinhardt, Mathijsen, Atouba – Jarolim (Benjamin ’85), de Jong – Trochowski, Jansen – Guerrero (Olic ’64), Petric. Unirea Urziceni va juca acasă cu Hamburg în manşa secundă a turului I al Cupei UEFA pe 2 octombrie. În tur, cele două formaţii au terminat la egalitate, 0-0. Atacantul român Ciprian Marica a evoluat titular şi a marcat golul al doilea în victoria pe care echipa sa, VfL Stuttgart, a obţinut-o miercuri seară, pe teren propriu, în faţa formaţiei Arminia Bielefeld, scor 2-0, în turul doi al Cupei Germaniei. Stuttgart a deschis scorul prin Cacau, în minutul 17, iar Marica a „închis tabela“ în minutul 65. Atacantul român a fost înlocuit în minutul 85.

Exit mobile version