Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tăcerea Craiova a triumfat în Moldova
Suceava a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute „Cupa Federaţiei“ la minifotbal, turneul dedicat surdomuţilor desfăşurându-se în sistem tur-retur. Ediţia din acest an a fost câştigată de CS Tăcerea Craiova, grupare compusă din următorii jucători: Alin Firu, Marius Parască, Octavian Stancu, Ionel Niţă, Bogdan Răducanu, Alexandru Chirca, Teofil Anton, Vali Şerbu, Marian Nicola, Florin Voiculescu, Dumitru Tâmplaru, Deaconu, Niţoiu. Formaţia pregătită de Adelin Marius a câştigat cu 7-4 şi 6-2 (retur) în faţa echipei similare din Cluj Napoca, şi în faţa celor de la Suceava cu 11-3 şi 8-4. În semifinală, CS Tăcerea Craiova a dispus de CS Tăcerea Oradea cu 9-3, iar în finală a învins, scor 8-2, pe CS Tăcerea Galaţi. Altfel, acest succes pe pământ moldav nu este singurul pentru CS Tăcerea Craiova, oltenii cunoscând gustul victoriei şi peste hotare. Sub deviza „Vrei să câştigi, trebuie să munceşti“, oltenii au dobândit respectul în întreaga Europă după ce au câştigat un turneu în Grecia, la care au participat 17 echipe. Succesul înregistrat nu de mult a culminat cu titlul de golgheter pentru Marian Nicola.

Tenismenii pleacă la Buzău după medalii
Reprezentanţii secţiei de tenis de masă de la CS Universitatea Craiova pleacă astăzi la Buzău, acolo unde vor concura la Campionatul Naţional individual de tineret, la simplu, dublu masculin şi dublu mixt. Antrenorul Dan Băluţă va face deplasarea însoţit de cinci sportivi: Robert Geantă, Cătălin Geantă, Alex Glogogeanu, Cătălin Gherghe şi Adrian Popa. Delegaţia craioveană pleacă la Buzău cu obiectivul de a obţine cel puţin o medalie. La sfârşitul săptămânii trecute, echipa a doua a Universităţii Craiova, avându-i în componenţă pe Glogogeanu, C. Geantă, A. Popa şi D. Zărnescu, a debutat în campionatul Diviziei A. Oltenii au avut primul turneu la Constanţa, înregistrând o victorie (9-5 cu Poli Iaşi) şi două înfrângeri (9-5 cu CSM Buzău şi 9-5 cu Farul Constanţa). Prima echipă de la CS Universitatea, din care face parte şi experimentatul Cristian Ţol, alături de Robert Geantă, Daniel Simulescu şi Radu Oprescu, va debuta luna viitoare în Divizia A, deoarece au avut amânate meciurile din prima rundă.

Rezultate nefaste pentru românce
Tenismenele Mihaela Buzărnescu, Simona Matei, Elena Bogdan şi Patricia Chirea s-au văzut eliminate încă din primul tur al turneelor la care au luat parte. La Podgorica (Muntenegru), Mihaela Buzărnescu (20 de ani, 379 WTA) a pierdut în runda inaugurală a concursului de 25.000 de dolari în faţa slovacei Kristina Kukova, scor 3-6, 1-6. În turneul de 25.000 de dolari de la Lecce (Italia), Simona Matei (23 de ani, 781 WTA) a fost învinsă în prima rundă, cu 7-5, 2-6, 3-6, de daneza Karen Barbat (917 WTA). Nici la Sofia (Bulgaria), la turneul de 10.000 de dolari, lucrurile nu au stat prea bine, craioveanca Elena Bogdan (16 ani, 960 WTA) a fost învinsă în primul tur de Oksana Pavlova, din Ucraina, scor 1-6, 4-6. Aceeaşi soartă a avut-o şi Patricia Chirea (16 ani, 905 WTA), fiind eliminată, în primul tur al turneului de la Clermont Ferrand, cu un dublu 6-3, de către olandeza Bibiane Schoofs, a doua favorită a competiţiei.

Copil, Cruciat şi Crivoi, în optimi
Trei jucători români au reuşit să acceadă în optimile de finală ale challenger-ului de la Bucureşti, fază în care Dacian Crăciun a ajuns încă de luni. Marius Copil (17 ani, 746 ATP) a reuşit să-l bată în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-2, pe olandezul Matwe Middelkoop (202 ATP). Viitorul adversar va fi spaniolul Pere Riba, numărul 160 ATP, favoritul cinci al competiţiei bucureştene. Adrian Cruciat (nr. 6) a acces şi în optimi, după ce a dispus de belgianul Jaroen Masson, scor 3-6, 6-3, 7-5. El (172 ATP) se va lupta, pentru un loc în sferturile de finală, cu argentinianul Juan Martin Aranguren (273 ATP). În singura dispută românească a primului tur, Victor Crivoi a trecut lejer, cu 6-3, 6-3, de Alin Constantin, posesorul unui wild-card. Crivoi, al patrulea favorit, îl va întâlni în optimi pe spaniolul Gabriel Trujillo Soler (337 ATP).

Sergiu Radu, integralist la FC Köln
Echipa la care este legitimat românul Sergiu Radu, FC Köln, a pierdut cu 3-1 meciul disputat cu formaţia FSV Mainz 05 în turul al doilea al Cupei Germaniei. Pentru Mainz au marcat Bance (61), Karhan (68) şi Pekovic (78), în timp ce FC Köln a înscris prin Mohamad (73). Antrenorul Christoph Daum l-a folosit pe Radu pe toată durata partidei. Atacantul român a bifat deja cinci meciuri în campionat pentru Köln, pentru care a marcat un gol. În sezonul trecut, fostul jucător al Rapidului a jucat la VfB Stuttgart. Într-o altă partidă din turul doi al Cupei Germaniei, Energie Cottbus s-a impus cu 3-0 în faţa grupării Borussia Mönchengladbach, golurile învingătorilor fiind marcate de Rangelov (’42) şi Skela (’73, ’89). La Cottbus, antrenorul Bojan Prasnikar nu l-a folosit pe atacantul român Emil Jula. În meciul TSV 1860 München – MSV Duisburg, încheiat cu scorul de 5-4 după loviturile de departajare, mijlocaşul român Mihai Tararache a fost integralist la oaspeţi şi a transformat unul dintre penaltiuri. Alte rezultate: Erzgebirge Aue – Werder Bremen 1-2, FC Augsburg – Bayer Leverkusen 0-2, Schalke – Hanover 96 2-0.

Antic vrea să elimine violenţa de pe stadioanele din Serbia
Omologul lui Victor Piţurcă din Serbia, Radomir Antic, a declarat că vrea să schimbe situaţia fotbalului din Serbia şi să sprijine eliminarea corupţiei şi a violenţei fanilor. „Cu ajutorul poliţiei, al noului nostru preşedinte de la Federaţie, Tomislav Karadzic, vreau să scăpăm de corupţia care există în fotbalul din Serbia şi să oprim actele de violenţă ale suporterilor“, a explicat Antic. Fostul preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Serbia, Zvedan Terzic, a demisionat în luna martie, fiind acuzat de fraudă şi abuz de putere. Antic a afirmat, în cadrul conferinţei selecţionerilor, organizată de UEFA, că este foarte mulţumit de noul său post pentru că are şansa să ajute la reconstrucţia fotbalului din Serbia. „Avem nevoie de spirit de echipă pe teren şi în afara lui. Sârbii sunt temperamentali, dar iubesc fotbalul. Trebuie să transformăm această emoţie în energie pozitivă. Lumea trebuie să vină la stadion pentru a celebra sportul“, a mai declarat Antic. Fotbalul din Serbia s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe incidente violente, iar autorităţile au decis săptămâna trecută condamnarea la zece ani de închisoare a unui suporter care a agresat un poliţist în timpul desfăşurării unei partide din luna decembrie a anului trecut. Selecţionerul Serbiei a adăugat că s-a realizat un program în funcţie de vârstele jucătorilor şi se va investi în infrastructură, dar că principala problemă este că fotbaliştii pleacă prea de tineri în străinătate. „Mulţi au ajuns la cluburi importante, dar sunt rezerve. Este greu să găseşti un lot decent de jucători care să fie titulari“, a spus tehnicianul, a cărui echipă evoluează în Grupa 7 în preliminariile CM 2010, alături de România, Franţa, Lituania, Austria şi Insulele Feroe. „Grupa este una foarte deschisă, aşa că este vital să câştigăm partidele de pe teren propriu şi să adunăm cât mai multe puncte din deplasări. Pentru a ne menţine în cursă trebuie să învingem Lituania, apoi urmează deplasarea la Viena. Austria a învins Franţa, aşa că poate câştiga cu orice echipă din grupă“, a declarat Antic.

Ferguson, oripilat de faultul dur comis de Pogatetz
În ciuda faptului că Manchester United s-a califiat în turul al doilea al Cupei Ligii Angliei, după victoria cu 3-1, obţinută în faţa lui Middlesbrough, antrenorul „diavolilor“, Sir Alex Ferguson, a fost supărat la finalul întâlnirii. Tehnicianul scoţian s-a declarat oripilat de faultul brutal comis de austriacul Emmanuel Pogatetz asupra tânărului jucător al lui Manchester, Rodrigo Possebon, în urma căruia brazilianul s-a ales cu o afecţiune la ligamentele genunchiului. „A fost un tackle teribil. Ceea ce mă irită în astfel de situaţii este faptul că autorul faultului, în loc să iasă singur afară de pe teren, merge la arbitru şi încearcă să-i explice că nu a avut intenţia de a-şi lovi adversarul“, a spus Ferguson. Pogatetz a primit imediat cartonaş roşu pentru faultul comis, iar victima sa, brazilianul Possebon, a fost transportată la spital, unde a avut nevoie şi de oxigen pentru a-şi reveni.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version