5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpania-Argentina, în finala Cupei Davis

Spania-Argentina, în finala Cupei Davis

Finala ediţiei din acest an a Cupei Davis se va disputa în perioada 21-23 noiembrie şi va opune echipele masculine de tenis ale Argentinei şi Spaniei. Ibericii, cu Rafael Nadal în mare formă, în ciuda unei probleme musculare, au trecut la pas de Statele Unite, deţinătoarea titlului. Punctul decisiv al ibericilor (3-1) a fost obţinut chiar de numărul unu mondial, Nadal, dispunând în trei seturi, cu 6-4, 6-0, 6-4, de Andy Roddick.
La Buenos Aires, tot pe zgură, argentinienii s-au impus foarte greu în faţa ruşilor, scor 3-2. Noul star al tenisului argentinian, Juan Martin Del Potro (20 de ani), s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, câştigând două puncte fără să piardă nici măcar un set, în ultimul meci de simplu de duminică impunându-se cu 6-4, 6-2, 6-1 în faţa lui Igor Andreev.
Finala ediţiei din acest an a Cupei Davis va avea loc în Argentina, foarte probabil la Buenos Aires, gazdele putând opta însă pentru altă suprafaţă, doar pentru a-l încurca pe „regele zgurei“, Rafael Nadal. Pentru argentinieni este cea de-a treia tentativă de a cuceri Salatiera de Argint, după eşecurile din 1981 (în faţa SUA) şi 2006 (împotriva Rusiei), ambele în deplasare. Spania are, în schimb, în palmares două victorii în Cupa Davis, în 2000 şi 2004, şi porneşte favorită şi în acest an, graţie prezenţei lui Nadal, care a devenit, în urmă cu patru ani, cel mai tânăr câştigător al acestei competiţii, la vârsta de 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS