12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Român răpit în Egipt

11 turişti – cinci germani, cinci italieni şi un român – au fost răpiţi la Aswan, în sudul Egiptului. Potrivit Sky News, răpitorii ar fi patru sudanezi înarmaţi, care ar fi cerut o răscumpărare de şase milioane de euro. Potrivit agenţiei italiene ANSA, recompensa ar fi însă de 15 milioane de dolari.

Surse egiptene din forţele de securitate au afirmat că turiştii au fost văzuţi pentru ultima oară duminică seară, la Aswan. Aceştia urma să ia parte la o cursă de maşini şi motociclete în deşert. Nu este clar dacă ei au fost răpiţi duminică sau ieri, spun sursele din securitate. Pe baza comunicaţiilor telefonice monitorizate, sursele citate au afirmat că este posibil ca grupul de ostatici să fi fost transferat peste graniţa cu Sudanul, dar Ministerul de Externe egiptean nu a putut confirma informaţia. Ministerul de Externe italian a anunţat că este în contact cu autorităţile din ţările celorlalţi străini răpiţi, dar nu a dat alte detalii. Şi Ministerul român al Afacerilor Externe a activat ieri o celulă de criză. Cetăţeanul român răpit în Egipt este o femeie tânără, de 30 de ani, a declarat, pentru Realitatea TV, consulul României la Cairo, Marian Stan, care a recunoscut că a aflat despre răpire din presă.

Adrian DINU

Angajaţii temporar, confirmaţi pe posturi

Concursul pentru ocuparea celor peste 140 de posturi vacante de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, încheiat săptămâa trecută, a fost mană cerească pentru angajaţii temporar. Din cele 56 de posturi de asistent medical, 41 au revenit celor deja angajaţi în spital. În cazul infirmierelor, 19 locuri din 50 au fost ocupate de salariaţi ai SJU, în condiţiile în care, la această categorie, multe posturi au fost nou-înfiinţate. La îngrijitori, opt posturi au fost ocupate de angajaţii temporar, alte 11 revenind candidaţilor din afara spitalului. Surse din cadrul Departamentului Resurse umane al spitalului au spus că nu s-a stabilit încă numărul angajaţilor temporar care nu au luat concursul. Până spre sfârşitul acestei săptămâni se va lucra pentru emiterea deciziilor de încadrare, începând cu 1 octombrie, a celor declaraţi promovaţi la concurs, concomitent cu această operaţiune descoperindu-se şi situaţiile în care alţi salariaţi vor fi nevoiţi să-şi facă bagajele.

Alina MITRAN

Trafic îngreunat

Traficul rutier pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina se desfăşoară cu dificultate din cauza unor lucrări de modernizare la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Autorităţile locale au anunţat ieri că va mai trece aproximativ o săptămână până ce în zonă se va circula normal.

Pentru o desfăşurare cât mai bună a traficului în zonă, lucrările de modernizare vor fi realizate pe rând, pe cele două sensuri de circulaţie. „Va mai trece, probabil, o săptămână până când traficul va intra în normal. S-a luat decizia de a se lucra pe rând, pe cele două sensuri de mers, tocmai pentru a nu influenţa prea mult circulaţia maşinilor“, a spus Minel Prina, managerul public al Slatinei.

Simona VÂRBAN

Facturi Romtelecom, pe internet

Abonaţii Romtelecom pot afla detalii despre facturi pe internet, după ce compania a lansat serviciul „My Account“. Această aplicaţie oferă în timp real date despre facturi, opţiunile disponibile, adresa de e-mail Clicknet şi informaţii despre data şi locul unde a fost făcută ultima plată a unei facturi Romtelecom. Aplicaţia este disponibilă gratuit şi se adresează clienţilor companiei care îşi doresc un control riguros al serviciului de telefonie. Abonaţii au posibilitatea de a vizualiza ultimele şase facturi, dar şi o anexă care conţine lista convorbirilor efectuate într-o perioadă la alegere. Prin noul serviciu, clienţii Romtelecom pot semnala un eventual deranjament şi pot urmări evoluţia rezolvării acestuia.

Dragoş GAVRILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS