12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel, dorit căpitan

Andrei Pavel, dorit căpitan

Adrian Marcu nu s-ar supăra să-i cedeze „Cneazului“ postul său, dar consideră că Pavel mai poate juca destul timp la cel mai înalt nivel.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupă Davis a României, Adrian Marcu, a afirmat după confruntarea cu India pentru menţinerea în Grupa Mondială, câştigată cu scorul de 4-1, că viitorul său succesor va fi cu siguranţă Andrei Pavel.
Acesta consideră că este foarte normală mutarea, „Cneazul“ urmând să preia conducerea formaţiei României, dar numai în cazul în care nu va mai putea să joace. Marcu este de părere că accidentarea de la umărul drept nu-l va împiedica pe Pavel să mai evolueze cel puţin un an la cel mai înalt nivel, punctând faptul că şi-l doreşte în continuare „elev“.
„În tot ceea ce faci în viaţă, există un sfârşit. Este normal ca Pavel să preia postul de căpitan, dar asta numai dacă el nu va mai putea să joace. Eu sper să revină pe teren. Mai poate juca tenis de calitate cel puţin un sezon, mai ales că recuperarea sa decurge din ce în ce mai bine. Nu trebuie să abandoneze. Avem nevoie de el“, a spus Marcu.
Actualul căpitan nejucător al echipei de Cupă Davis a fost completat de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Dumitru Hărădău, care speră ca Andrei Pavel să revină în competiţii. „Chiar dacă este normal ca Pavel să ocupe de la anul poziţia de căpitan, eu sper ca el să se refacă şi să reintre în teren. Faptul că ne menţinem de câţiva ani în Grupa Mondială a Cupei Davis este o performanţă pentru tenisul românesc. Trebuie să găsim o soluţie pentru viitorul echipei în aşa fel încât să ne putem exploata la maxim valoarea“, a spus Hărădău.
La rândul său, Andrei Pavel nu a dorit să comenteze posibila sa numire la cârma echipei de Cupă Davis a României din sezonul viitor: „Nimic nu este cert în privinţa mea, totul depinde de starea de sănătate. Încă nu am luat o hotărâre“.

Marcu: Anul viitor vom avea din nou probleme cu sala

Căpitanul nejucător, Adrian Marcu, a afirmat că România va întâmpina dificultăţi în sezonul viitor în privinţa locului de disputare a meciurilor din Cupa Davis. „Anul viitor vom avea din nou probleme cu sala, pentru că primul tur se va juca într-o perioadă în care nu se ştie dacă vremea ne va permite să evoluăm afară. Federaţia Internaţională de Tenis a spus că nu se vor mai face deloc excepţii, aşa cum s-au făcut în acest an“, a menţionat strategul echipei României. Marcu a încheiat, după ce a punctat că pentru România este benefic că există jucători care „vin din urmă“: „Este foarte bine că avem jucători care vin din urmă, precum Cruciat şi Crivoi, care încep să se integreze în echipă. Crivoi are deja două victorii şi pentru el este extraordinar“.
Unul dintre jucătorii apreciaţi de Adrian Marcu, Victor Crivoi, a spus, după victoria, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-3, din meciul cu indianul Somdev Devvarman, că ar vrea în viitor să evolueze împotriva jucătorilor de clasă mondială. „Este frumos că am reuşit să ne menţinem în Grupa Mondială, iar de acum rămâne de văzut cu cine vom juca anul viitor. Aştept să intru în primii 100 de tenismeni din lume şi să acumulez cât mai multă experienţă. Vreau să ajung să joc împotriva jucătorilor de clasă mondială. Cel mai important este să fiu sănătos şi să pot continua“, a spus tenismanul care a „deschis“ confruntarea cu India. „Este diferit când evoluezi în Cupa Davis pentru că nu joci doar pentru tine. O ţară întreagă te urmăreşte şi nu poţi fi indiferent. Atunci când eşti în faţa suporterilor din România, simţi forţa lor şi te pot purta spre victorie“, a spus Crivoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU