Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Dică, rezervă la Catania
Echipa pregătită de Walter Zenga, Catania, a învins pe teren propriu formaţia Atalanta, cu 1-0, în primul meci al etapei a treia a campionatului italian de fotbal. Sicilienii s-au impus prin golul înscris de Paolucci, în minutul 59. Fostul stelist Nicolae Dică a fost rezervă, el nefiind folosit nici un minut. După trei etape disputate, Catania a acumulat şase puncte. Adversara formaţiei CFR Cluj din Grupa A a Ligii Campionilor, AS Roma, a învins, tot pe teren propriu, pe Reggina, cu scorul de 3-0. Roma a deschis scorul prin Panucci, în minutul 45, Aquilani a dublat diferenţa în minutul 51, iar Perrotta a închis tabela în minutul 90. Antrenorul vicecampioanei Italiei, Luciano Spalletti, a folosit următoarea formulă: Doni – Cassetti, Loria, Panucci, Riise – De Rossi, Brighi – Taddei, Aquilani (Cicinho 87), Menez (Perrotta 69) – Vucinic (Totti 77). AS Roma a bifat prima victorie din acest sezon în Serie A, după ce în primele două runde înregistrase un rezultat de egalitate şi o înfrângere. CFR Cluj face parte din Grupa A a Ligii Campionilor, alături de Chelsea Londra, AS Roma şi Girondins Bordeaux.

Contra a jucat un sfert de oră
Fundaşul român Cosmin Contra a jucat un sfert de oră în partida pe care echipa sa, Getafe, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, pe terenul formaţiei Espanyol Barcelona, în etapa a treia a campionatului Spaniei. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 47, prin Manu del Moral, care a transformat o lovitură de la 11 metri, iar catalanii au egalat zece minute mai târziu, prin reuşita lui Sergio Sanchez. Antrenorul Victor Munoz l-a introdus pe Contra în minutul 75, în locul lui Gavilan. Getafe are cinci puncte după trei meciuri jucate. Într-o altă partidă, Recreativo Huelva, echipă la care este legitimat şi mijlocaşul român Laurenţiu Roşu, a pierdut clar, cu 4-0, pe terenul lui Atletico Madrid. Golurile madrilenilor au fost marcate de Kun Aguero (‘7), Maniche (’52) şi Sinama Pongolle (’77, ’88). Roşu nu a fost folosit de antrenorul  Manolo Zambrano. Atletico a acumulat şase puncte în actuala ediţie a campionatului, în timp ce Huelva are trei puncte.

Suporter sârb, condamnat la zece ani de închisoare
Un suporter al formaţiei Steaua Roşie Belgrad, Uros Misici, a fost condamnat la zece ani de închisoare, după ce a fost acuzat că a încercat să omoare un poliţist îmbrăcat în civil în timpul unui meci din prima ligă a Serbiei, disputat în decembrie 2007. În timpul procesului, Uros Misici, care are 20 de ani, a negat că ar fi încercat să-l omoare pe poliţist, susţinând că a intenţionat doar să-i provoace „unele răni“. Judecătorii Tribunalului din Belgrad au respins explicaţiile suporterului, după ce au urmărit o înregistrare video în care Misici îl ardea cu o torţă pe corp şi pe faţă pe ofiţerul Nebojsa Trajkovic. În motivarea hotărârii lor, judecătorii au precizat că această pedeapsă severă ar trebui să reprezinte un avertisment pentru huliganii din lumea sportului. „A fost un atac barbar, brutal şi monstruos asupra unui poliţist, iar autorităţile au dreptul să se apere atunci când sunt atacate într-o asemenea manieră. Incidentul a fost neprovocat şi poate fi considerat drept tentativă de omor. Exemplele de bună conduită sunt neglijate şi ignorate în Serbia, pe când violenţa este privită ca un act de eroism“, a afirmat unul dintre magistraţii care au judecat acest proces.

Scolari îl vrea pe Cristiano Ronaldo
Cât timp a fost la cârma naţionalei Portugaliei, tehnicianul brazilian Luiz Felipe Scolari a avut o relaţie foarte bună cu Cristiano Ronaldo. Ajuns pe banca tehnică a formaţiei Chelsea Londra, Scolari a afirmat că ar dori să colaboreze din nou cu fotbalistul lusitan, care este legitimat la Manchester. „Poate în sezonul viitor, Cristiano va fi alături de mine la Chelsea. Spuneţi-i că, dacă vrea să schimbe echipa, voi deschide uşa pentru el. Va părăsi el formaţia Manchester United într-o zi, doar nu o să joace acolo 50 de ani. Nu ştiu dacă va pleca la alt club peste un an sau doi. Este prietenul meu. Îmi place de el la fel cum unui tată îi place de fiul său. Însă este viaţa lui şi îşi poate decide singur viitorul“, a afirmat Scolari.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version